Uçak Bileti

Kuzey Ege’nin yıldızı Ayvalık, tarihi, doğası, kültürü ve lezzetli yemekleriyle ülkemizin en güzel köşelerinden biri. Her yıl binlerce gezgini ağırlayan ilçe ve çevresinde gezilecek görülecek çok sayıda yer bulunuyor.

İlçenin tarihi sokaklarının yanı sıra Cunda Adası, Küçükköy, Şeytan Sofrası ve Sarımsaklı Plajı gibi yerler Ayvalık seyahati gerçekleştirmek için öncelikli sebepler arasında.

Ayvalık’a Ziyaret Etmek İçin 5 Neden

1. Her yere yakın

İzmir’e kara yoluyla yalnızca 1,5 saat mesafede olan bu şirin tatil beldesi, Bursa, Ankara ve İstanbul’dan da kolaylıkla ulaşılabilen bir konumda. Balıkesir Koca Seyit Havalimanı ilçeye 45 km mesafede. İstanbul ve Ankara’dan uçak bağlantısı sağlayarak toplamda 2 saat gibi kısa bir sürede ilçeye gelinebiliyor.

2. Müthiş lezzetler

Ülkemizin kendine has mutfak kültürü olan bölgelerinden ilçede 150’yi aşkın meze, zeytin çeşitleri, zeytinyağlı yemekler ve ot yemeklerinin onlarcasını her köşede bulabilirsiniz. Esnaf lokantası geleneğine sahip olan ilçenin tostu da meşhur.

Mobil Uygulama

3. Tarihi mekanlar

Rum döneminden kalma çok sayıda yapının bulunduğu sokaklar birbirinden güzel evleri ile ziyaretçilerini etkiliyor. Dar sokaklarda yürürken cumbalı taş evlerin önünde fotoğraf çekilebilir, kilise ve manastırlarda soluklanabilirsiniz.

4. Komşu kapısı

Ayvalık, Yunanistan’ın Midilli adası ile feribot bağlantısının yapıldığı limana ev sahipliği yapıyor. Pasaportunuz ve vizeniz varsa 1 saat gibi bir sürede Midilli adasına geçip yeni bir deneyimi gerçekleştirebilirsiniz.

5. Doğa ve deniz

Cunda Adası ve Ayvalık Adaları Tabiat Parkı olmak üzere, ilçenin dört bir yanı doğayla buluşmak için ideal. Farklı koy ve plajlardan serin Ege sularına girip sıcaklardan uzaklaşmak mümkün. Ayrıca Bergama ile ilçe arasındaki Kozak Yaylası bambaşka bir gezi için alternatifler arasında.

Bu güzel tatil beldesi, yeni yerler keşfetmek ve şehir stresinden uzaklaşmak isteyenler için harika bir seçenek. Ayvalık uçak bileti için hemen alternatifleri değerlendirin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here