Uçak Bileti

En bilindik destinasyonlardan uzaklaşarak Avrupa’da az bilinen yerler ile sizi buluşturmak istiyorum. Alışılagelmişin dışında seyahat etmek, yeni kültürleri keşfetmek ve farklı tarihleri deneyimlemek bazen çok daha cazip olabiliyor. Mesela bir şehrin kalabalıktan uzak, gizli kalmış sokaklarında gezip farklı restoranları deneyimlemek o şehrin ruhunu yakalamaya bire bir oluyor.

Avrupa, Orta çağ mimarisini günümüze kadar taşımış şahane şehirlerle dolu. Bu şehirlerden bazılarını yakından bilsek de bir çoğu çok az biliniyor. Belki bu yazıdan sonra içinizde bir heyecan uyanır ve bu şehirleri keşfetmek istersiniz. Dediğim gibi Avrupa büyük bir kıta. Popüler ve her yerde adı geçen şehirler dışında görünce beğeneceğiniz çok sayıda şehirlere de sahip. Kimisi kalkıp sırf onu görmeye gidecek kadar güzel ve çekici. Avrupa’ya yolunuz düşerse, bu şehirler yakınızdaysa gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Hadi şimdi gelin az bilinen şehirler listemize geçelim.

Avrupa’da Az Bilinen Yerler

Friedrichshafen, Almanya

Friedrichshafen Avrupada Az Bilinen Yerler

Friedrichshafen, Almanya’nın az bilinen şehirlerinden biri. Konstanz gölünün kıyısındaki kent, müthiş Alp manzaralarına sahip sakin bir yerleşim. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulmuş olan Friendrichshafen Almanya’nın birçok şehrine göre yeni bir şehir sayılır.

Turizm kadar şehri öne çıkarak diğer bir özellik de havacılık. Çünkü zepline burada icat edilmiş. Havacılıkla ilgilenenlerin hoşuna gidecek Dornier Müzesi, Lutheran Kale Kilisesi, Friedrichshafen Okul Müzesi, Zeplin Çeşmesi, Haldenberg Şapeli ve gezilecek pek çok yere sahip.

Mobil Uygulama

İstanbul’dan direkt uçuşla Friedrichshafen Uluslararası Havaalanına ulaşmanız mümkün. En uygun Friendrichshafen uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Karlstad, İsveç

Karlstad

Karlstad, İsveç’in güneyinde Göller Bölgesinin yakınlarına kurulmuş. Yemyeşil ormanlık bir alanda, Vanern Gölü’nün döküldüğü yerde yer alan Karlstad, İsveç’in Viking şehirlerinden biri olarak akıllara yer etmiş. Benzersiz doğal güzellikler göreceğiniz Karlstad, sakin ve huzurlu yaşamı, düzenli kent yapısı ile de fark yaratıyor.

Karlstad’ı keşfetmeye Klarälven kıyılarından ve nehri Vänern Gölü’ne bağlayan kanaldan başlayabilirsiniz. Värmlands Müzesi, tarihi 1730 yılına dayanan Karlstad Katedrali, Mariebergsskogen parkı, Östra Bron köprüsü, Stadsträdgården ve listeye eklenecek pek çok yer var.

Şehre direkt uçuş yok ancak Stockholm’e uçup aktarma yapılabilir. En uygun Stockholm uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Graz, Avusturya

Graz Avrupada Az Bilinen Yerler

Avrupa’da az bilinen yerler listeme Graz ile devam ediyorum. Burası Avusturya’nın Steiermark eyaletinin başkenti ve Steiermark’ın en büyük şehri. Graz üniversiteler şehri olarak tanınıyor. Tarihi şehir merkezi gerçekten çok iyi korunmuş, kentin her yerinden tarih fışkırıyor. Mur Nehri’nin ikiye ayırdığı Graz, kırmızı çatılı binaları, barok ve gotik mimari özellikleri taşıyan yapılarıyla keşfetmesi çok keyifli.

Graz UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’nde. Avustralya Heykel Parkı, Old Town bölgesi, Mur Adası, Kunsthaus Sanat Müzesi, Schlossberg Tepesi, İmparator Ferdinand’ın Mozalesi, Joanneum Müzesi es geçilmemesi gereken adresler.

Lufthansa Havayolları, Antalya’dan Graz’a direkt uçuşlar düzenliyor. Başka bir seçenek de THY ile Viyana aktarmalı uçmak. En uygun Graz uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Karlovy Vary, Çek Cumhuriyeti

Karlovy Vary

Karlovy Vary, Çek Cumhuriyeti’nin batısında Bohemya bölgesinde yer alıyor. Şehir kaplıca turizmiyle kendini tanıttı. ‘Kralın banyosu’ anlamına gelen Karlova Vary’i Mustafa Kemal Atatürk de tedavi amaçlı ziyaret etmiş. Kaldığı oda şimdilerde müze olarak açık.

Renkli çatılı bitişik evleri, mis gibi havası, kaplıcaları ile Karlov Vary huzurlu bir tatil yapmak isteyenlerin aklında olması gereken bir lokasyon. Jan Becher Museum, Saint Peter and Paul Cathedrali, St. Luxe Wax Museum, Butterfly House, Diana Outlook Tower ve keşfedilmeyi bekleyen pek çok keyifli yere sahip.

Şehre direkt uçuş yok ancak Prag’a uçup trene binerek kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. En uygun Karlovy Vary uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Koşulsuz bilet iptali hizmeti ve daha fazlası turna.com sayfalarında.

Linz, Avusturya

Linz Avrupada Az Bilinen Yerler

Linz, Avustralya’nın kuzeybatısında, Tuna Nehri’nin kıyısında kurulmuş. Çek Cumhuriyeti’ne çok yakın olan Linz, Yukarı Avusturya bölgesinin de başkenti. UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler ağında yer alan Linz’in, Linzer Pastası adı verilen keki çok meşhur.

Linz küçük ve düzenli bir şehir. Tuna Nehri şehri ikiye ayırıyor. Nehrin karşı kıyısındaki Pöstlingberg tepesine çıkınca tüm Linz ayaklarınızın altında kalıyor. Linz kalesi, Aziz Martin Kalesi, Ars Elecktronica Center, Lentos Sanat müzesi, Yeni Katedral, Botanik Bahçeleri Linz gezisini güzelleştirecek yerler.

Türkiye’den direkt uçuş yok, ancak Viyana veya Salzburg aktarmalı olarak gidilebilir. En uygun Linz uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Torino, İtalya

Torino

Torino (Turin), İtalya’nın kuzeyinde, Po Nehri’nin kıyısına kurulmuş. Alp Dağları ve Fransa’ya çok yakın bir mesafede yer alan Torino hem Alp kültürü, Fransa ve Kuzey İtalya’nın izlerini taşıyor. Önemli bir sanayi merkezi olan Torino, Fıat marka arabaları ve lezzetli çikolataları ile ün yapmış.

130 yıllık Mole Antonelliana, Duomo di San Giovanni, Mısır Medeniyeti’ne dair eserler görebileceğiniz Mısır Medeniyeti Müzesi, Torino Otomobil Müzesi, barok mimarisiyle göz kamaştıran Palazzo Carignano, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Torino Kraliyet Sarayı şehir turunda muhakka olması gereken duraklar.

Torino’ya direkt uçuş yok. Roma, Venedik gibi şehirlere uçup aktarmalı olarak ulaşmak mümkün. En uygun Torino uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Belfast, İrlanda

belfast Avrupada Az Bilinen Yerler

Belfast, Kuzey İrlanda’nın en büyük şehri ve başkenti. Birleşik Krallık’ta, İrlanda Adası’nda yer alan Belfast Lagan Nehri’nin denize döküldüğü yere kurulmuş. Küçük tepelerle çevrili şehir gemicilik ve gemi ticareti ile öne çıkıyor. 115 kilometrekarelik alanıyla aslında küçük bir yerleşim ve gezmesi çok kolay.

Donegall Meydanı ve City Hall’den gezmeye başlamak iyi bir fikir. Belfast Botanik Bahçeleri, Ulster Müzesi, Titanic Quarter, neo-Barok Belediye Binası, Aziz Anne Katedrali, Crumlin Yolu, HMS Caroline, Ulster Halk Müzesi, Grand Opera House şehirde ilk uğranılması gereken adresler.

Şehirde havalimanı var ama maalesef Türkiye’den direkt uçuş yok. Londra ve Dublin’e uçup kolaylıkla Belfast’a ulaşabilirsiniz.

En uygun Belfast uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Porto, Portekiz

Porto, Portekiz

Porto, Portekiz’in kuzeybatısında yer alan ve ülkenin ikinci büyük şehri olan bir hazine gibi gizlenmiş bir mücevher gibi. Douro Nehri’nin kıyısında yer alan Porto, tarihi dokusuyla büyüleyici bir atmosfere sahip. Eşsiz Porto Şarapları’nın üretildiği bu şehir, renkli evlerin sıralandığı Ribeira bölgesi, muhteşem Luis I Köprüsü ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Sé Katedrali gibi görülmeye değer noktalara ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Porto sokak sanatçıları, canlı müzik sahneleri ve zengin mutfağıyla da ünlü. Portekiz’in sıcakkanlı kültürünü ve kendine özgü atmosferini en iyi şekilde hissedebileceğiniz gizemli şehirlerden biri.

Ljubljana, Slovenya

Avrupada Az Bilinen Yerler Ljubljana, Slovenya

Ljubljana, Orta Avrupa’nın en sevimli ve göz alıcı başkentlerinden biri. Ljubljanica Nehri’nin etrafında yayılan bu şehir, tarihi binaları, zarif köprüleri ve yeşil alanlarıyla büyülü bir ortam sunuyor. Kale Tepesi’ne tırmanarak şehir manzarasının tadını çıkarabilir ve Eski Şehir’in dar sokaklarında kaybolabilirsiniz. Ljubljana, kültürel etkinlikleri, festivalleri ve sanatsal atmosferi ile tanınıyor. Aynı zamanda sürdürülebilirlik ve çevre dostu uygulamalarıyla da öne çıkan bir şehir.

Bologna, İtalya

Bologna, İtalya

Bologna, İtalya’nın kuzeyinde yer alan ve tarihi zenginlikleri ile ünlü bir şehir. “Yemeklerin Ana Hazinesi” olarak da bilinen Bologna, geleneksel İtalyan mutfağının en otantik örneklerini sunuyor.

Şehir, tuğla yapılı tarihi yapıları, zarif kuleleri ve Ortaçağ dönemine ait sunduğu atmosferle büyüleyici. Üniversitesi ile de bilinen Bologna, canlı bir öğrenci hayatına sahip ve bu da şehre genç ve dinamik bir atmosfer katıyor. Tarihi Piazza Maggiore Meydanı, Neptün Çeşmesi, Bologna Kulesi gibi yerleri gezip görmeyi unutmayın. Ayrıca, sokaklarında dolaşırken Bologna Mortadellası ve tortellini gibi yerel lezzetleri tatmanızı öneririm.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here