Uçak Bileti

Amsterdam, Berlin, Barselona, Paris, Brüksel gibi Avrupa‘nın turistik şehirlerini her yıl yüzbinlerce seyahat sever ziyaret ediyor. Avrupa’nın turizmle öne çıkan bu kentlerinde özellikle yaz aylarında yaşanan turist akını nedeniyle otel fiyatları artıyor, sokaklarda yürümek bile zorlaşıyor.

Turist akınından uzaklaşmak isteyen, Avrupa şehirlerini kentin yerel halkı gibi keşfetmeyi düşünenler için alternatif az bilinen Avrupa şehirleri bu yazıda.

Avrupa’da Keşfedilecek Az Bilinen 5 Şehir

1. Aix-en-Provence, Fransa

Aix-en-Provence Ren Nehri ve Esterel Dağları’nın arasında, Kuzey Alpler’in ve Akdeniz’in arasında yer alıyor. Çevresini sarmalayan kırsal Pays d’Aix’in kalbinde bulunan şehir ziyaretçiler için kaçırılmaması gereken bir coğrafya.

Mobil Uygulama

Provence’ın tarihi başkenti Aix hala mimarisinin asil güzelliğini sergilemekte, ancak çekiciliği ihtişamın ötesinde. Aix günümüzde herkesin kültürel zevkini tatmin edebilecek gerçekten yüksek kültürlü bir şehirken, kalan kısımları sadece trafiğe kapalı sokaklarında dolaşmanın bile ayrı bir keyif olduğu küçük bir kasaba.

Esasında zevk buranın günlük yaşamının ayrılmaz bir parçası. Mis kokulu mutfağı, yöresel şarapları, kaliteli olan her şey için damak tadı ve iyi hissetmek bir yaşam tarzı, bir başka deyişle yaşama sanatı.

2. Reykjavik, İzlanda

Reykjavik Avrupa başkentleri arasındaki en küçük başkentlerden birisi olabilir ama yine de güçlü bir kültürel etkiye sahip. Büyük sagalara kadar uzanan etkileyici tarihi ve hepsi olağanüstü doğa ile dolu, değişken yeryüzü şekillerinin ortasındaki eşsiz konumu ile Reykjavik modernliği ve erdemi genelde kozmopolit metropollerin beraberinde gelen stres faktörü olmadan harika bir şekilde iç içe geçirmeyi başarıyor.

Esasında İzlandalılar neşeli ve eğlenceli insanlar olarak biliniyorlar. Kısa sürede, gün geçtikçe büyüyen gezi ödülleri koleksiyonlarına dünyanın en dost canlısı halkı olarak bir yenisini eklediler.

İster aydınlık yaz geceleri ile ışıldasın, isterse kış dönemindeki büyüleyici Aurora Borealis ile Reykjavik, her türlü ziyaretçilerine heyecanlı maceralar ve sayısız imkânlar sunan popüler bir gezi destinasyonu haline geldi.

Reykjavik küçük bir kasaba hissiyatını korurken, herhangi bir metropolde bulabileceğiniz birçok devlet kurumunu barındıran modern bir Avrupa başkenti. Burada çok çeşitli ilginç müzeler, tiyatrolar, galeriler ve spor tesislerine ek olarak birden fazla birinci sınıf üniversiteleri ile gelişen ve değişken bir kültürel hayatı keşfedeceksiniz. Yani ne kadar kalırsanız kalın, umarız Reykjavik enerjisini kendi yolunuzla bulursunuz ve başkalarına da iletirseniz.

Reykjavik uçak bileti seçeneklerine göz atın.

3. Valensiya, İspanya

Valencia geçtiğimiz birkaç yılın en dinamik turistik destinasyonlarından biri. Şehir her yaştan insana birçok çekici aktivite ve manzaralar sunuyor.

Valencia tarih, gelenek ve modernliği alışılmamış bir şekilde birleştiriyor. Geleneksel, orijinal, son derece teknolojik ve şaşırtıcı tezatlıklarla dolu eşsiz bir şehir. Mimarisi MS. 1. yüzyıldan son derece fütüristtik 21. yüzyıl tasarımlarına kadar değişiklik gösteriyor. Şehir merkezinden sadece 15 dakika uzaklıkta Akdeniz suları ile yıkanan kumsalları, Akdeniz’in en cezbedici sportif ve turistik marinası olan Marina Real Juan Carlos I’in hemen yanında bulunuyor.

Valencia konferans turizmi olduğu kadar teşvik turları içinde önemli bir destinasyon haline geldi. Şehri doğudan batıya bölen eski Turia Nehri’nin yatağındaki Albufuera doğal rezervine ve ormanına yakınlığı ile geniş bir doğa turizmi yelpazesi sunuyor. Kıtadaki en eksiksiz ve çok yönlü turistik destinasyon unvanına sahip Valencia, her türlü organizasyonun altından kolaylıkla kalkabilen deneyimli bir şehir.

4. Cenevre, İsviçre

Rhoné Nehri’nin güneye doğru aktığı muhteşem Cenova Gölü’nün kıyısında boyutu küçük, ancak dünya çapındaki etkileri büyük bir şehir. Avrupa’nın en yüksek Zirvesi olan Mont-Blanc’ın eşsiz manzarasında kurulmuş, doğal, küçük bir dünya.

Yaşam kalitesi fevkalade yüksek. Şehir ziyaretçilerini ultra lüks alışveriş, İsviçre’nin en rafine sofraları ve kusursuz servislerin bol çeşidiyle karşılıyor.

Tüm dünyada Barış’ın başkenti olarak bilinen Cenevre, Kızıl Haç’ın doğduğu yer olmaktan ve Birleşmiş Milletler’in önemli görevlerinin bağlantı noktası olarak Avrupa’daki karargâhı olmasından da gurur duyuyor. Etkileyici tarihinden ciddi şekilde esinlenerek şehir gerçek birçok kültürlü çevreye evirilmiş.

Eşsiz ve en ünlü simgesi Jet d’Eau ile birlikte tüm bunlar şehri çekici bir metropol yapıyor. Şehrin çekiciliğinden kimse kaçamıyor. Gelin ve ‘Cenevre Ruhunu’ keşfedin.

Cenevre uçak bileti seçeneklerine göz atın.

6. Bordeaux, Fransa

Yüz binlerce internet kullanıcısı 2015’te Avrupa’nın ziyaret edilmesi gereken yeri olarak Bordeaux’yu seçti. Zengin tarihi, kültürü ve yemekleri ise bu etkileyici şehri bir sonraki planlarınıza eklemeniz için diğer nedenler.

Şehrin geçmişi, şimdisi ve enteresan gelecek planlarından çok etkileneceksiniz. Şehir Garonne Nehri’nin bir kıvrımı üzerine kurulmuş ve iki bölüme ayrılmış: Doğu kıyısı sağda batı kıyısı solda. 2007 yılında UNESCO Dünya Mirası Alanı seçilen şehir, mimari mirasının bütünlüğü ile ön plana çıkıyor.

Her bütçeye uygun yüksek kaliteli otellerle dolu olması, güneybatı Fransa’nın gastronomisini yansıtan yüzlerce restoranı, birçok müzesi, kültür enstitüleri, bağımsız yapılanmaları ve yeni iş alanları ile Bordeaux gerçekten baş döndürüyor. Bordeaux ile ilgili bildiğiniz her şeyi unutun. Bu harika şehir sakinleri tarafından çok seviliyor ve sizi farklı şekillerde şaşırtmaya hazır.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here