Uçak Bileti

İtalya yarımadasında, Tiren sahilinin orta kesiminde yer alan Napoli, birçok farklı kültüre ev sahipliği yapan, zengin bir tarihi geçmişe sahip. Napoli mutfağı ise Yunan, İspanyol ve Fransız kültürlerinden izler taşıyan lezzetleri ve kaliteli yerel üretim şaraplarıyla dünya çapında adından sıkça söz ettiren son derece özel bir mutfak. İşte bu cezbedici şehre gittiğinizde ziyaret etmeniz gereken popüler yerlerden bazıları.

Napoli’de Görülmesi Gereken Turistik Yerler

1. Galleria Umberto

19. yüzyılda yapılan bir alışveriş pasajı olan Galleria Umberto, ilginç mimarisiyle öne çıkıyor. Tam ortasında burçların sembolize edildiği bir mozaik yer alan bu yapı, şehrin görülmeye değer noktalarından.

2. San Carlo Tiyatrosu

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan San Carlo Tiyatrosu, şehre 1737 yılında inşa edildi. Bu tarihi tiyatro günümüzde Avrupa’nın hala kullanılan en eski lirik opera binalarından biri.

Mobil Uygulama

3. Via dei Tribunali

Via dei Tribunali, şehrin en turistik caddesi. Şehirde pizza yemek isteyenlerin de buluşma noktası olan bu cadde de hediyelik eşya dükkanlarını, renkli ara sokakları ve birbirinden ilginç müzeleri ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

4. Via Toledo

Şehrin en geniş caddelerinden biri olan Via Toledo, şehir yaşamını keşfetmek için en doğru adreslerden. Trafiğe kapalı olduğu için rahat rahat yürüyüp alışveriş yapma fırsatı bulacağınız bu cadde, Napoli’nin en canlı yerleri arasında.

5. Via Chiai

Trafiğe kapalı bir alışveriş caddesi olan Via Chiai, şehrin en elit ve popüler yerlerinden. Napoli’nin ünlü pizzacılarından olan Pizzacı Brandi de bu bölgede yer alıyor. Alışveriş yapmayı sevenler bu caddeye mutlaka uğramalı.

6. Napoli Limanı

Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve sahil şeridi boyunca keyifli bir tur atmak isteyenlerin kaçamak noktası olan Napoli Limanı, huzurlu bir atmosfere sahip. Bu yol üzerinde bulunan kafe ve barlar ise yürüyüş sonrası biraz soluklanmak isteyenlerin gözdesi.

7. Castelnuovo (Maschio Angioino)

Castelnuovo (Maschio Angioino), şehrin en güzel manzaralarından birine sahip görkemli bir kale. Vezüv Yanardağı ve Capri Adası gibi birbirinden muhteşem manzaralara da sahip olan kale, fotoğrafçılar için şahane kareler saklıyor.

8. Museo Archeologico Nazionale

Sayısız heykel ve arkeolojik esere ev sahipliği yapan Museo Archeologico Nazionale, şehre gelen turistlerin uğrak adreslerinden biri. Bu görkemli müze oldukça büyük olduğu için tamamını gezmek isteyenlerin en az iki gün ayırması gerekiyor.

Siz de Napoli uçak bileti fırsatlarına bakarak bu cezbedici şehri daha yakından keşfedebilir ya da birbirinden ünlü yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here