Uçak Bileti

Ege Denizi’nin karşı kıyısındaki komşumuz Yunanistan, son yıllarda Türk ziyaretçi akınına uğruyor. Tarihi geçmişi, kültürel değerleri, lezzetli yemekleri, muhteşem kıyıları ve birbirinden güzel mekanlarıyla Yunanistan’a gitmek isteyenler için fazlasıyla neden bulunabiliyor.

Özellikle yeşil pasaporta vizelerin kaldırılmasıyla birlikte Türk ziyaretçi akınına uğrayan Yunanistan’ı keşfetmeyi düşünenler ve neden keşfetmeliyim sorusunu soranlar için 5 nedeni bir araya getirdik.

Yunanistan’ı Görmek İçin 5 Neden

1. Deniz

Ege Denizi’nin muhteşem kıyıları ülkeyi ziyaret etmek için ilk nedenlerden biri. Ülkede 2 bini aşkın ada bulunuyor. Bunlardan 200-300 arasındaki adada yerleşim ve yaşam var. Her biri kendine ait özellik gösteren bu adaları keşfedin!

Mobil Uygulama

2. Tarih

Yunanistan coğrafyası medeniyetler arasında önemli bir geçiş güzergahında bulunuyor. Özellikle Ege adaları ve kıyılar tarih boyunca yapılan ticaretin yansımalarını taşıyor. Sayısız müze, ören yeri ve sanat galerisi tarih severler için hoş birer alternatif. Zamanda yolculuk yapmak isteyenler bu güzel ülkeyi ziyaret etmeli.

3. Yakın mesafe

Yunan adaları ve ana karadaki şehirler Türkiye’den yalnızca 1-1,5 saatlik uçuş mesafesinde. Ege adalarına Çeşme, Ayvalık, Kuşadası, Marmaris, Bodrum, Kaş ve Didim gibi noktalardan 45 dakika ile 1,5 saat arasında değişen feribot yolculuğu ile ulaşılabiliyor. Büyük şehirlerde şehir içinde yapacağınız yolculuktan daha kısa sürede karşı kıyıya geçebilirsiniz.

4. Deniz ürünleri

Özellikle deniz ürünü sevenler için Yunanistan tam anlamıyla bir cennet. Yunan adaları başta olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki restoranlarda hem leziz hem de ucuza deniz ürünlerini tüketme şansınız var. Yunanlar denizci bir millet olduğundan deniz ürünlerinin hakkını veriyor.

5. Ucuz

Diğer Avrupa ülkeleri ile karşılaştırıldığında Yunanistan görece daha ekonomik bir yer. Yüksek Euro kuruna rağmen başta yeme-içme olmak üzere birçok noktada Türkiye’den daha avantajlı fiyatları yakalamak da mümkün.

Yunanistan uçak bileti seçeneklerine göz atıp, Yunanistan seyahatin planını bir an önce hayata geçirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here