Uçak Bileti

Almanya’nın başkenti Berlin, Avrupa kıtasının en hareketli merkezlerinden biri. Canlı gece yaşamı, kültür ve sanat geçmişi, yemyeşil park ve bahçeleri ve müzeleriyle kent tam anlamıyla bir turist cenneti.

Bu güzel kenti keşfetmek isteyenler ve ilk defa uğrayanlar için Berlin’de görülmesi gereken en iyi 10 yer iyi bir yol gösterici.

Berlin’de Görülmesi Gereken 10 Yer

1. Reichstag

Kenti kuş bakışı izlemek için en iyi noktalardan biri Reichstag. Şehirde hükümet binalarının sıralandığı bölgede bulunan Reichstag binasının tepesindeki cam kubbeden şehrin hareketliliği ve koşuşturması keyifle izleniyor.

Mobil Uygulama

2. Brandenburg Gate

Doğu ile Batı Almanya’nın birleşmesinin sembolü olan Brandenburg Gate, 1791’de inşa edilmiş. Kapının hemen önünde kentin önemli binalarına ev sahipliği yapan Pariser Platz meydanı yer alıyor.

3. Televizyon Kulesi (Fernsehturm)

Halk arasında Fernsehturm olarak bilinen Televizyon Kulesi, çok uzaklardan bile görülen 368 metrelik yüksekliği ile Berlin’in en yüksek binası. Bina 1960’lı yıllarda inşa edilmiş. Kulenin ziyaretçileri 360 derecelik panoramik görüntünün tadını çıkarabiliyor.

4. Gendarmenmarkt

Berlin’in en güzel meydanlarından Gendarmenmarkt, mimari şaheser olarak kabul edilen Schinkel tarafından tasarlanan konser binası, Alman Katedrali ve Fransız Katedrali’nin tam ortasında.

5. Berlin Katedrali

19. yüzyılın en güzel yapılarından biri olan katedral, Alman Tarih Müzesi ve Müzeler Adası ile aynı bölgede kurulu. Görünümüyle kente gelenleri etkilemeyi başaran katedral mutlaka görülecek yerler listesinde.

6. Kurfürstendamm

Berlin’in en sevilen alışveriş caddesi tam 3,5 km uzunluğundan. Lüks markalar ve büyük alışveriş zincirlerinin yer aldığı cadde boyunca günün her saati alışverişe çıkan kalabalığı görmek mümkün.

7. Charlottenburg Sarayı

Kentin en görkemli yapılandan Charlottenburg Sarayı, dünyanın farklı bölgelerinden getirilen eserlerden oluşan zengin bir koleksiyona sahip. Spree Nehri kıyısındaki park ile birlikte aynı kompleks üzerinde yer alan saraya mutlaka uğrayın!

8. Müze Adası

Kentte UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Müzeler Adası’nda her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan birbirinden güzel müzeler bulunuyor. Pergamon Müzesi’nin de yer aldığı bu adada müze kartı alarak indirimli gezmek mümkün.

9. Berlin Duvarı Anıtı ve Dokümantasyon Merkezi

Almanya’nın tarihindeki bölünmüşlüğü ve birleşmeyi simgeleyen anıt, Bernauer Caddesinde, Wedding and Mitte on Bernauer Straße bölgelerinin arasında bulunuyor. Sınırın izlerine tanık olmak için bu duvar iyi bir seçenek.

10. Postam Meydanı

II. Dünya Savaşı’nda kentin iş merkezi olarak kabul edilen Postam Meydanı, yıllar boyunca en hareketli noktalardan biri olma özelliğini taşıdı. Meydanın çevresinde günümüzde yüksek katlı binalar, lüks mağazalar yer alıyor.

Almanya’nın başkenti, bu harika şehri keşfetmek için hemen şimdi Berlin uçak bileti seçeneklerine göz atın!

NOT: Almanya vizesi hakkında da Turna.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Bu tip kişisel bilgi veren sitelerin değerini bilmek gerekiyor. Çünkü emek verilip bizler için değerli bilgiler paylaşılıyor. Gerçekten ellerinize sağlık değerli çabalarınız ve emekleriniz için.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here