Uçak Bileti

Bir şehri tam anlamıyla hissetmenin yolu yerel gibi vakit geçirmekten geçiyor. Ara sokaklarda kaybolmadan, yöresel yemekleri tatmadan orayı gerçek anlamda gezmiş sayılmazsınız bence. Japonya’ya yolu düşenlerin tatmadan dönmemesi gereken en güzel Japonya yemekleri var bugün listemizde.

Japonya’nın geleneksel yemekleri belki her damak tadına uymayabilir. Ama sevenleri de oldukça fazla. Türklerin yiyebileceği Japon yemekleri epey geniş bir yelpazede seçenekler sunuyor. Japonya yemekleri genelde deniz ürünleri üzerinde şekilleniyor. Pirinç pilavı ve erişte, mantı gibi geleneksel tatlar da sıklıkla tüketilen lezzetler arasında yer alıyor.

En Güzel Japonya Yemekleri

En Güzel Japonya Yemekleri

En Güzel Japonya Yemekleri

  1. Sushi
  2. Onigiri
  3. Ramen
  4. Gyoza
  5. Tempura
  6. Gohan
  7. Saşimi

Sushi

Sushi

Sushi en popüler Japonya yemekleri arasında baş sıralarda yer alıyor. Hatta bence uluslararası bir yiyecek olmuş durumda. Dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin mutlaka bir sushi restoranı bulursunuz. Türkiye’de de bir çok kişinin müptelası olduğu bir lezzet şuşi.

Mobil Uygulama

Suşinin bir çok farklı çeşidi var. Ana malzemeleri deniz yosunu pirinç ve balık olan bu lezzetli tarife salatalık avokado gibi yiyecekler de konuluyor. Wasabi denilen oldukça acı bir sosla birlikte yeniyor. Hala denemediyseniz kendisine mutlaka bir şans verin.

Onigiri

Onigiri

Onigiri en güzel Japonya yemekleri listesinin en önemli kahramanlarından biri. Pirinç topları şeklinde tanımlanıyor. Japonlar için oldukça önemli bir yere sahip olan yiyeceği Japonya’da restoranlarda ve marketlerde bulabilirsiniz. Oldukça zengin çeşitleri olması, uygun fiyatlı ve kolay erişilebilir olması sıkça tercih edilmesine neden oluyor.

Deniz mahsulleri veya sebzeli dolgu ile hazırlanıp yuvarlak ya da üçgen şekil veriliyor. Öğle yemeklerinde, sandviçlerde ve atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz.

Ramen

Ramen

Ramen Japon mutfağının dünyaya kattığı lezzetlerin en güzellerinden biri. Aslında bir çeşit noodle çorbası yani erişteli çorba diyebiliriz. Erişteler buharda pişirildikten sonra sebze ya da et suyunun içerisine ekleniyor. Kaseye pişirilmiş et ilave ediliyor. Üstüne de yeşil soğan, yosun gibi sebzeler konuluyor.

En sonda da sıvı kıvamlı yumurta ilave edilen ramen kasesi oldukça besleyici ve doyurucu kabul ediliyor. Yüksek protein ve karbonhidratlar içeren bu yemek Japonya’da mutlaka tadılması gerekenlerden biri.

Gyoza

Gyoza

Belki de bizim damak tadımıza en çok uyan lezzet Gyoza Japon mutfağında. Geleneksel bir Japon mantısı Gyoza. Et veya deniz mahsulleri ile dolduruluyor. Tamamen vejetaryen olan versiyonları da var.

Gyozayı diğer mantılardan ayıran bir çok özelliği var. İlk olarak hamuru buğday nişastası, patates/mısır unu, şeker, tuz, sıcak su ve yağ karışımı ile hazırlanıyor. İç harcı hazırlanırken içerisine taze soğan, lahana, zencefil ve sarımsak konulabiliyor. Pişirme şekli olarak da farklı seçenekler bulunuyor. Tavada, fritözde kızartılarak, haşlanarak veya buharda pişirilerek yapılıyor.

Tempura

Tempura

Uzak Doğu mutfağını sevenler oldukça seviyor tempurayı. Japonya yemeklerinden biri olan tempura aslında özel bir pişirme tekniği. Bu yöntem en çok sebze ve deniz ürünlerine uygulanıyor. Bazen tavuk ve ette de kullanılabiliyor. Tempura dışının özel bir harçla kaplanan yiyeceklerin kızgın yağda kızartılmasıyla yapılıyor. Dışı çıtır çıtır içi sulu sulu olan bu lezzet tadılmak için Japonya’da sırasını bekliyor. 😃

Gohan

Gohan

Japonya’da pirinç pilavı çok sevilen bir yemek midir diye soracak olursanız cevabı evettir ve de gohandır. Hem öğün anlamı taşır hem de pilav. O nedenle Japonlar için ne denli önemli olduğunu anlatıyor bu durum. Hatta o kadar çok seviyor ve tüketiyorlar ki her öğünde yenilebilir onlar için. Bakın şöyle isimlendiriyorlar;

asa-gohan: kahvaltı, “sabah pirinç lapası”
hiru-gohan: öğle yemeği, “öğle pirinç lapası”
ban-gohan: akşam yemeği, “akşam pirinç lapası”

Bu ne pirinç sevdasıdır ey Japon kardeşim. 😂 Aslında ekmek yerine geçiyor da diyebiliriz. Japonya’ya gittiğinizde mutlaka kendisiyle tanışıp kaynaşacaksınız zaten. Bizdeki gibi kavrulmuş, tereyağlı tane tane bir pilav beklemeyin. Pirinç lapası olarak tüketilen bu yiyeceği bakalım sevecek misiniz.

Saşimi

Saşimi

Saşimi, bir Japon yemeği. İnce dilimlenmiş çiğ deniz mahsulleri eti ile yapılır. Saşimi, bir Japon öğününde ilk gelen tabak oluyor. Bazı yerlerde yanında pilav ve miso çorbası ile ana yemek olarak da sunuluyor.

Japonya’da saşiminin Japon mutfağının en iyi yemeği olduğuna inanılıyor. Baskın tattaki yemeklere geçmeden önce yenilmesi gerektiğine inanılıyor. Çiğ olarak servis edildiği için püf noktası ürünlerin son derece taze olması.

Japonya’nın en meşhur yemeği nedir?

Japonya’nın en meşhur yemeği kuşkusuz sushi. Pirinç sirkesinde haşlanan pirinç deniz mahsulleri ile sarılarak hazırlanıyor.


Japonya’da en çok tüketilen yiyecek nedir?

Japonların en çok tükettikleri yiyecekler arasında pirinç, deniz mahsulleri, sebzeler ve erişte yer alıyor.

Evde yapılabilecek Japon yemekleri neler?

Artık günümüzde çoğu malzemeyi marketlerde bulmak mümkün. O yüzden tüm Japon yemekleri evde yapmaya uygun tarifler. Suşi, Onigiri, Ramen, Gyoza, Tempura, Gohan
ve Saşimi evde yapılabilecek Japon yemekleri.

Tüm bu lezzetleri yerinde tatmak isterseniz Japonya uçak bileti seçeneklerine göz atmayı unutmayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here