Uçak Bileti

Kış aylarında bile güneşin yüzünü göstermekten vazgeçmediği İzmir, Ege Bölgesinin en güzel şehirlerinden biri olarak, seyahat tutkunlarının vazgeçilmez adresi. Bir yandan İzmir’in eşsiz Körfez manzarasını izlerken, bir yandan da sahil şeridi boyunca yürüyüşler yapıp, şehrin en güzel noktalarını görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Yeni inşa edilen iskeleleri, çim alanları ve bisiklet yolları ile hem İzmirlilerin hem de turistlerin yoğun ilgi gösterdiği sahil yolları, özellikle bahar ve yaz dönemlerinde oldukça kalabalık oluyor. Siz de şehrin kalabalığına karışıp yapacağınız yürüyüşlerle, İzmir Körfezinin ve meltem rüzgârının tadını çıkarmak istiyorsanız, mutlaka uğramanız gereken bazı noktalar var.

Kordon-Alsancak-Sahil-Yolu

İzmir’de Yürüyüş Yapılabilecek 5 Sahil Yolu

1. Alsancak

Şüphesiz ki, şehrin en kalabalık sahil yolu, dillere destan güzelliği ile Alsancak. Büyüleyici manzarasıyla insan popülasyonunun her zaman yoğun olduğu bir yaşam alanı haline gelen Alsancak sahili, aynı zamanda da şehrin vazgeçilmez yürüyüş noktalarından. Körfezi, günbatımını ve akıp giden kalabalığı izlerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız Alsancak, İzmir’de hayatın merkezi olmaya devam ediyor.

Mobil Uygulama

2. Bostanlı

Bostanlı sahili, özellikle geniş çim alanları ve tüm şehri gören müthiş manzarası ile gençlerin ve ailesiyle birlikte küçük bir kaçamak yapmak isteyenlerin uğrak mekânı. Bostanlı’da balıkçı barınağından çıkan küçük balıkçı teknelerinin oluşturduğu güzel görüntü pek çok fotoğraf karesinde yerini alırken, akşam saatlerinde çaydanlığını, içeceklerini ve varsa bir de gitarını alan herkes Bostanlı sahilinin yolunu tutuyor.

3. Pasaport

Tarihi dokusu korunarak yapılan düzenlemelerle cazibe merkezi olmayı sürdüren Pasaport, İzmir’in en eski ve en çok bilinen sahil yollarından biri. İzmir’de günbatımını izleyebileceğiniz en güzel noktalardan olan Pasaport, şehre gelen turistlerin de mutlaka uğradığı bir sahil yolu.

Goztepe-Sahil

4. Göztepe

Göztepe sahili, diğer yerlere göre sakinliğini koruyan, daha çok yakın semtlerde yaşayanların sabah ve akşam yürüyüşleri ya da arkadaşları ile buluşup sohbet etmek için tercih ettiği bir yer. Vapur iskelesi ya da otobüs güzergâhını kullanarak ulaşabileceğiniz bu güzel sahil, Göztepe Spor Kulübünün renkleri ile boyalı asma köprüsü ile günbatımında eşsiz bir manzara izleme imkânı yaratıyor.

5. Güzelbahçe

Şehir merkezine biraz uzak olduğu için sakinliğini korumayı başaran Güzelbahçe sahili, şehrin kalabalığından uzakta bir yürüyüş yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Sahil şeridi boyunca balık-ekmek yiyebileceğiniz mekânları da görebileceğiniz Güzelbahçe, dalga sesleri eşliğinde huzurlu bir ortam arayanların gözdesi.

İster yürüyerek, ister bisiklete binerek bir uçtan bir uca gezebileceğiniz sahil yollarının yanı sıra tarihi, doğası, tatil beldeleri, eğlence merkezleriyle de eşsiz fırsatlar sunan bir şehir olan İzmir’e ulaşmak için uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here