Uçak Bileti

Tayland, Güneydoğu Asya‘ya seyahat eden birçok gezgin için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir ülke. Tayland’ı ziyaret edenlerin önemli bir kısmı da Güney Tayland’ı rotalarına ekliyor.

Tayland’ın en popüler turistik çekim merkezlerinden olan Güney Tayland, doğa harikası milli parkları, muhteşem kumsallarıyla tanınan dünyaca ünlü adaları, hareketli gece hayatı ve tropikal atmosferi ile her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Tayland uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Güney Tayland’ın En Güzel Yerleri

1. Ko Phi Phi

Mobil Uygulama

Ko Phi Phi, Krabi’nin kıyılarında bulunan 6 adadan oluşuyor. Bu takımadalar güzel plajları, şaşırtıcı resifleri ve açık hava etkinlikleri ile Güney Tayland’ın hareketli turizm merkezlerinden. Ko Phi Phi Don, en büyük, en işlek ada ve konaklama bulmak için en uygun yer.

Ko Phi Phi Leh, Leonardo Di Caprio’nun rol aldığı The Beach filminin çekildiği yer olduğu için en popüler olan ada. Kumsallarda yüzmekten benekli maymunlara ve mağaralarda tüplü dalış yapmaya kadar için Ko Phi Phi gerçekten unutulmaz bir destinasyon.

2. Phuket

Phuket, Andaman Denizi’nde bulunan Tayland’ın en popüler adalarından biri. Bir zamanlar gelişmemiş bir mücevher olan Phuket artık turizm için önemli bir merkez. Renkli gece hayatı adayı özellikle gençler için cazip bir mekan haline getirirken bu ada yalnızlık arayanlar için değil.

Gece hayatına merakınız varsa Patong, hoş atmosferi ile mutlaka görülmeye değer bir nokta. Chalong Koyu’nda plajların ötesinde yer alan Budist tapınakları adanın kültürel kimliğini yansıtıyor. Wat Chalong ve Wat Laung Pu Supa gibi tapınakların yanı sıra Naka Kerd Dağı’nın tepesinde bulunan Büyük Buda heykelini mutlaka görün.

3. Mu Ko Ang Thong

Tayland Körfezi’ndeki Ko Samui’ye yakın bir bölgede Mu Ko Ang Thong Milli Parkı bulunuyor. 42 adadan oluşan takımadaların birçoğu birbirine yakın konumda. Yemyeşil bir dokuya sahip adaları keşfetmenin en iyi yolu tekne turları. Adada Buaboke Mağarası’nı keşfedebilir yağmur ormanlarının içerisinde yürüyüş yapabilirsiniz.

4. Ko Pha Ngan

Ko Pha Ngan adası, Tayland Körfezi’nde bulunuyor ve dolunaya ithaf edilen Full Moon partilerine ev sahipliği yapması ile biliniyor. Bu çılgın plaj etkinliği dünyanın dört bir yanından gelen genç gezginler tarafından çok beğeniliyor.

Ancak adanın sundukları sadece bununla sınırlı değil. Ko Pha Ngan, hoş plajların yanı sıra ücretsiz giriş imkanı sunan ve güzel bir şelale bulunan Than Sadet-Ko Pha Ngan Milli Parkı’nın da ev sahibi. Ayrıca ormanda ve sahil boyunca yürüyüş yapabilir ya da dalış deneyebilirsiniz.

5. Khao Sok Ulusal Parkı

Güney Tayland’ın bazı kesimleri turist akınıyla meşgulken Khao Sok Ulusal Parkı gibi yerler tamamen doğayla baş başa bir deneyim sunuyor. Milli parktaki yaban hayatını ve turistik noktaları en iyi ve güvenli bir şekilde görmek için rehberli bir tura dahil olmak öneriliyor.

6. Railay

Railay okyanus ve dağlarla çevrili bir yarımada ve bu da adaya sadece tekneyle erişilebileceği anlamına geliyor. Phra Nang Plajı’nda kireçtaşı yapılarının altında yüzebiliyorsunuz. Batı Rai Leh Sahili’ndeki atmosfer biraz daha sessiz ama doğal güzelliği de son derece çekici.

7. Ko Tao

Ko Tao, Tayland Körfezi’ndeki bir ada ve anakaradaki Chumphon şehrinden yüksek hızlı bir feribot ile ulaşılabiliyor. Dalışla ilgilenenler için Ko Tao adası mükemmel bir tatil beldesi. Adadaki diğer popüler etkinlikler arasında bisiklet, trekking ve yelken turları yer alıyor.

8. Phang Nga Körfezi

Krabi ve Phuket arasındaki bölüm Phang Nga Körfezi olarak biliniyor. Tayland’ın en nefes kesici yerlerinden biri olan Phang Nga Körfezi’nin içindeki kireçtaşı oluşumları suyun üstünde kuleler oluşturarak muhteşem manzaralar yaratıyor. Körfezde James Bond Altın Tabancalı Adam filminde yer alan Khao Ping Gan gibi gerçekten şaşırtıcı bazı adalar da var.

9. Ko Lipe

Ko Lipe adası, güneybatı Tayland’daki Tarutao Ulusal Parkı’nın yanı başında, korunmuş bakir bir bölgede yer alıyor. Ko Lipe plajları Tayland’ın en popüler plajları arasında. Adadaki Sunset Plajı, çılgın plaj partileri ve müthiş gün batımı manzarasıyla ünlü.

10. Similan Adaları

Similan Adaları’nı çevreleyen mercan kayalıkları Tayland’ın en iyi dalış noktası olarak kabul ediliyor. Dalışla ilgilenmiyorsanız da Similan Adaları’nda muhteşem zaman geçirebilirsiniz. Beyaz kumlu plajları, tropik bitki örtüsü ve Similan Adaları Milli Parkı baş döndüren güzellikte.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here