Uçak Bileti

İtalya‘nın başkenti Roma‘yı keşfetmenin en pratik yollarından biri de üstü açık turistik otobüsleri kullanmak. Roma’da gezilecek önemli noktaların önündeki duraklarda durarak yolcu indirip bindiriyor.

Roma Hop On – Hop Off Otobüs turları Antik Roma ve Genel Roma Turu olmak üzere iki bölge çalışıyor. Antik Roma Turu Kolezyum, Arch of Constantine, Palatine Hill, Roma Forumu, Circus Maximus, Domus Area, Trojan’s Market, Torajan’s Column ve Arch of Titus güzergahında hareket ediyor. Roma uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Antik Roma’nın En Güzel Eserleri

1. Kolezyum 

Yıl boyunca turist akınına uğrayan Kolezyum, Roma’nın simgesi olmakla birlikte insanlık tarihine ışık tutan önemli yapılarından biri. Dünyanın 7 harikasından biri kabul edilen ve Roma’nın en görkemli yapılarından biri olan Kolezyum, tarihte açık hava tiyatrosu, hayvan dövüşlerinin yapıldığı ve gladyatörlerin savaştırıldığı alan olarak kullanılmış.

Antik Roma bölgesinin ilk durağı ve kentin simgelerinden olan Kolezyum, Roma imparatorluğu sınırları içindeki en büyük amfiteatr özelliğiyle kentin 450 yıllık eğlence merkezi olmuş.

Mobil Uygulama

2. Constantine Takı

İkinci yüzyıl yapısı olan Constantine Takı (Arch of Constantine), ilk Hristiyan İmparator Konstantin’in zaferini kutlamak amacı ile inşa edilmiş. Kolezyum ile Palatino Tepesi arasında yer alan yapı Roma içerisinde ayakta kalan tek tak. Üzerindeki etkileyici kabartmalarda ise Roma askerlerinin zaferler betimleniyor ve önceki imparatorlar anlatılıyor.

3. Palatino Tepesi

Roma mitolojisinde özel bir yere sahip olan Palatino Tepesi, imparatorların ve Romalı soyluların ikametgâhı olarak nam salmış. Roma’nın kurucusu olduğuna inanılan Romulus ve Remus kardeşlerin bir dişi kurt tarafından bu tepede yer alan bir mağarada bulunduklarına ve kurdun çocukları besleyerek onların hayatta kalmalarını sağladığına inanılıyor.

4. Roma Forumu 

Eski Roma medeniyetinin çevresinde geliştiği bir merkez olan Roma Forumu, Roma İmparatorluğu döneminin yaşamı hakkında bakış açısı sunuyor. Antik Roma döneminin şehir merkezi olan Forum, adaletin sağlandığı ve ticari faaliyetlerin yürütüldüğü, siyasi, ekonomik ve dini işlerin karara bağlandığı, kısacası devlet işlerinin toplu olarak yerine getirildiği kompleks bir yapı.

5. Circus Maximus

Antik bir hipodrom olan Circus Maximus, kitlesel eğlenceler için toplanma yeri olarak kullanılmış bir yapı olarak Aventine ve Palatino Tepeleri arasındaki vadide yer alıyor. 600 m uzunluğunda, 80 m genişliğinde ve 250.000 izleyici kapasitesine sahip olan arenaya, 81 yılında imparator Titus onuruna doğu ucuna üç gözlü bir zafer takı yapılmış.

6. Domus Aurea

Latincesi “Altın Ev” anlamına gelen Domus Aurea, 64 yılında Roma’da meydana gelen büyük Roma yangını sonucunda aristokratlara ait evlerin yanmasıyla ortaya çıkan geniş alan inşa edilen villa. Esquiline Tepesi eteklerindeki büyük bir alana yayılan ev, Roma İmparatoru Nero tarafından yaptırılmış.

7. Trajan Forumu

Trajan Pazarı, Colosseum karşısında, Via dei Fori Imperiali üzerinde, Antik kent kalıntıları üzerinde bulunan büyük bir kompleks. Trajan Forumu’nun ayrılmaz bir parçası olarak inşa edilen ve günümüze kadar gelen yapılar, imparatorluk döneminin yaşam modeli ve Antik Roma mimarisi hakkında ipuçları veriyor.

8. Traianus Sütunu

Roma imparatoru Traianus’un, yine kendi adını taşıyan Traianus Forumu’nda yaptırdığı anıt olan Traianus Sütunu, Roma tarzı Dor düzeninde inşa edilmiş. Kaidesiyle birlikte yüksekliği 38 metreyi bulan ve kaidenin içinde Traianus’a ait bir mezar odası bulunan anıtın içi de oyulmuş durumda. Helezonik bir şekilde yukarı doğru, dönerek yükselen bir şerit içinde Traianus’un Daçya savaşını anlatan rölyeflerin bulunduğu anıt, mermerden yapılmış.

9. Titus Kemeri

Roma Forumu’nda Via Sacra’da bulunan Titus Kemeri, Titus Zafer Takı olarakda bilinen Roma’nın önemli taklarından biri. İmparator Domitianus tarafından Titus’un Yahuda’da kazandığı zaferin anısına inşa edilmiş. Titus adıyla da bilinen ve MS. 70’teki Yahudi ayaklanmasını bastıran başarılı bir general olan Titus Flavius Vespasianus, Roma’nın kamusal alanlarında yaptığı düzenlemelerle, Vezüv yanardağının püskürmesi ve Roma yangını gibi iki büyük felaketin yaralarının sarmasıyla biliniyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here