Uçak Bileti

Türkiye, farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan dünyanın en şanslı coğrafyalarından birinde kurulu. Anadolu toprakları doğu ile batının önemli bir geçiş noktası.

Binlerce yıldır farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Türkiye topraklarında bu izlerini takip edip, zamanda yolculuğa çıkabileceğiniz birbirinden güzel açık hava müzeleri bulunuyor. Türkiye’de mutlaka ziyaret etmeniz gereken açık hava müzelerinden bazıları bu listede.

Türkiye’de Görmeniz Gereken Açık Hava Müzeleri

1. Göreme Açık Hava Müzesi

Doğal ve kültürel varlık olarak 1985 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan Göreme Açık Hava Müzesi, M.S. IV. yüzyıldan XIII. yüzyıla kadar manastır hayatının yaşandığı bir yerleşim yeri. Kaya blokların içine kiliseler, şapeller ve yemekhanelerin oyulduğu Göreme Açık Hava Müzesi’nde; Kızlar ve Erkekler Manastırı, Karanlık Kilise, Çarıklı Kilise, Aziz Basileus Kilisesi, Elmalı Kilise, Aziz Barbara Kilisesi, Yılanlı Kilise veya Tokalı Kilise gibi dini yapıları ziyaret edebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Adres: Müze Yolu, 50180 Merkez/Nevşehir
Giriş ücreti: 30 TL, Müzekart geçerli.
Ziyaret saatleri: 3 Ekim- 14 Nisan dönemi: 08.00-17.00 / 15 Nisan- 2 Ekim dönemi: 08.00-19.00, yılın her günü ziyarete açık.

Nevşehir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Uçak bileti için gizli bir kod mu arıyorsun? İşte burada: GIZLIKOD1

Bu adresteki indirim kuponu bölümüne kodu gir:

https://www.turna.com/kampanyalar/gizli-kod

Unutma sadece 1 kişi için geçerli! İlk bulan kazanır!

2. Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Müzesi

UNESCO Dünya Kültür Miras Geçici Listesinde bulunan Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi, Geç Hitit Devletleri dönemine ait olduğu düşünülen ve Antik dünyada eşi benzeri bulunmayan bir açık hava müzesi. Milattan Önce 14. yüzyıl ve 7. yüzyıl arasında, Yakın Doğu’nun en büyük taş ocağı ve heykel işleme atölyesi olan Yesemek Taş Ocağı ve Heykel Atölyesi, Gaziantep’e bağlı İslahiye ilçesinin 23 kilometre güneydoğusunda, Yesemek Köyü’nün güneyindeki yamaçların üzerinde yer alıyor.

Adres: Yesemek köyü, Gaziantep
Giriş ücreti: Ücretsiz.
Ziyaret saatleri: 3 Ekim- 14 Nisan dönemi: 08.00-17.00 / 15 Nisan- 2 Ekim dönemi: 09.00-19.00

3. Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi

Son Hititler döneminde, kuzey bölgesinden gelecek saldırılara karşı savunma amaçlı kurulan bir kalenin kalıntıları üzerinde bulunan Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, 4 bin 341 hektarlık bir alana sahip Karatepe Aslantepe Milli Parkı sınırlarında yer alıyor. Türkiye’nin en büyük ve ilk açık hava müzesi olarak anılan müze, aynı zamanda Hiyeroglif yazılarının çift dilli metinlerinin en uzun okunduğu yer. Kalıntıları ve tarihi eserleriyle olduğu kadar çevresini saran muhteşem doğayla ve canlı yaşamının zenginliğiyle de hayranlık uyandıran Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Osmaniye’nin en çok turist çeken noktalarından.

Adres: Cennetli Mahallesi, Kız Yusuflu Köyü, No: 45 Kadirli Merkez-Kadirli/Osmaniye
Giriş ücreti: 5 TL, Müzekart geçerli.
Ziyaret saatleri: 3 Ekim-14 Nisan dönemi: 08.00-17.00 / 15 Nisan-2 Ekim dönemi: 10.00-19.00, yılın her günü ziyarete açık.

4. Miniatürk

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait 134 eserin 1/25 oranına küçültülmesiyle minik bir Türkiye görünümü oluşturulan Miniatürk, 60 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu. dünyanın en geniş alana kurulmuş minyatür parkı olan Miniatürk’te sergilenen eserlerin 62 tanesi İstanbul’dan seçildi. Miniatürk, özellikle çocuklu ailelerin ve hafta sonlarına renkli bir etkinlik katmak isteyenlerin gözdesi.

Adres: Sütlüce Mahallesi, İmrahor Caddesi 7/1, 34445 Beyoğlu/İstanbul
Giriş ücreti: Tam bilet 7,5 TL, öğrenci, öğretmen, askeri personel 3 TL, yabancı uyruklu ziyaretçi 15 TL.
Ziyaret saatleri: Yılın her günü 09.00-19.00 saatleri arasında ziyarete açık.

5. Zelve Açık Hava Müzesi

Zelve Açık Hava Müzesi, Göreme Tarihi Milli Parkı sınırları içerisindeki en popüler ziyaret noktalarından biri. Üç vadiden meydana gelen açık hava müzesinin en önemli özelliği de Kapadokya bölgesinde peri bacalarının en yoğun görüldüğü yer olması. Volkan patlamaları sonucunda oluşan tüflerin, rüzgar ve yağmur etkisiyle aşınmasıyla meydana gelen peri bacaları, bölgede masalsı bir görünüm yaratıyor. Siz de romantik ve ilginç bir atmosfere sahip Kapadokya bölgesini görme planı yapıyorsanız, gezilecek yerler listenize Zelve Açık Hava Müzesi’ni mutlaka ekleyin.

Adres: Aydınlı Mahallesi, Yavuz Sokak No: 1, 50180 Ürgüp-Avanos/Nevşehir
Giriş ücreti: 10 TL, Müzekart geçerli.
Ziyaret saatleri: 3 Ekim-14 Nisan dönemi: 08.00-17.00 / 15 Nisan-2 Ekim dönemi: 08.00-19.00, yılın her günü ziyarete açık.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here