Uçak Bileti

Seyahat ederken çantaya konulan atıştırmalık yiyecekler, hem bütçeyi etkin kullanmaya yardımcı oluyor hem de acil durumlarda kurtarıcı görevi görüyor. Dışarıda yemek yemenin pahalı olduğu ülkelerde, mola verilmeyen uzun yolculuklarda ya da yiyecek bulmanın zor olduğu bölgelerde atıştırmalıklar devreye giriyor.

Özellikle yemek konusunda esnek olmayan kişilerin, damak tadına uygun atıştırmalıklarla seyahat etmesinde yarar var. Gezilerde maliyeti azaltmaya da yardımcı olan atıştırmalıklar, uzun süreli yürüyüşlerde yaşanabilecek ani rahatsızlıklar için de sigorta görevi taşıyor.

En İyi 10 Seyahat Atıştırmalığı

1. Meyveler

Kısa sürede tokluk hissi yaratan meyve çeşitlerinin taşınması da oldukça kolay. Dilimlenerek, plastik kilitli torbalarda rahatlıkla taşınabilen meyve çeşitleri, kan şekerinin düşmesini engelliyor. Elma, kivi, armut, muz, üzüm gibi meyveler, acil durumlarda ilk başvurulacak gıda kaynağı olabilir. Birçok ülkede sokakta ve marketlerde plastik kaplarda satılan tropik meyveler de denemeye değer.

Mobil Uygulama

2. Sandviçler

Hazırlanması kolay, pratik ve ekonomik seçeneklerden biri olan sandviç çeşitleri, açlık anında ilk akla gelen yiyecekler arasında. Farklı kombinasyonlarla hazırlanabilen sandviçlerin içine dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Yeme-içmenin pahalı olduğu ülkelerde kurtarıcı görevi taşıyan sandviçleri plastik torbada taşımak mümkün.

3. Sebzeler

Özellikle vejetaryen ağırlıklı beslenenler için pratik bir atıştırmalık olan sebze çeşitleri, çantada olması gereken yiyecekler arasında. Damak tadına uygun bir yemek bulunamadığı ya da et ağırlıklı mutfağın hakim olduğu bölgelerde de işlevsel bir seçeneğe dönüşen sebze çeşitlerinden havuç, küçük domates, biberle karın doyurulabilir. Ayrıca önceden hazırlanmış patates, patlıcan, kabak kızartması gibi seçenekler ekmek arası olarak değerlendirilebilir.

4. Peynir veya Yumurta

Kolay dağılmayan, sert peynir çeşitleri, küçük parçalara bölünerek seyahate rahatlıkla eşlik edebilir. Önemli bir protein kaynağı olan peynir, günlük ihtiyacın karşılanması açısından da önemli bir besin. Özellikle Avrupa ülkelerinde süpermarket reyonları ekonomik peynir çeşitleri ile dolu. Ayrıca haşlanmış yumurta, ekmek arası bir lezzet olarak seyahatte tok kalmaya yardımcı oluyor.

5. Kurabiye ya da Kuru Pasta 

Türkiye unlu mamul çeşitleri konusunda birçok ülkeden daha zengin. Hemen hemen her mahallede bulunan pastane ya da unlu mamul satış noktasında çok sayıda kurabiye ve kuru pasta çeşidi satılıyor. Ayrıca süpermarketlerde de benzer ürünler bulunuyor. Taşıması kolay olan kurabiye ve kuru pasta çeşitleri, acıkılan anlarda devreye giriyor.

6. Et ve Kuru Et

Avrupa ve Amerika’da yaygın olarak tüketilen kuru et çeşitleri, Türkiye’de henüz yeterince tanınmıyor. Vakumlu ambalaj içerisinde kurutulmuş olarak satışa sunulan et çeşitleri protein ihtiyacını karşıladığı gibi, tok da tutuyor. Ayrıca “aç bitir” formatında satılan salam, jambon ve sosis çeşitleri oldukça yaygınlaşmaya başladı. Bu tip ürünlerin saklama koşullarına ve son tüketim tarihine dikkat etmek gerekiyor.

7. Cips

Büyük sırt çantalarında kolaylıkla taşınabilen cips çeşitleri, hazır atıştırmalıklar arasında en çok tercih edilenlerden. Farklı boylarda ve ambalajlarda satılan cips çeşitlerinden doğal kavrulmuş ve katkı maddesi içermeyenlerden tüketmek gerekiyor. Cipsin yanında su ihtiyacını da unutmamakta yarar var.

8. Şekerleme ve Çikolatalar

Yoğun aktivite ve uzun yürüyüş içeren seyahatlerde, aniden düşen kan şekerini dengelemek için sırt çantasında yer alması gereken ürünlerin başında çikolata ve şekerleme çeşitleri geliyor. Tek seferde tüketilebilecek büyüklükteki ürünler seyahat sırasında kolaylıkla taşınabiliyor.

9. Kraker ve Galeta

Damak tadına hitap etmeyen ve farklı yemek kültürüne sahip yerlerde kraker ve galeta tarzı atıştırmalıklar açlığı bastırmak için işe yarıyor. Aktivitelerin planlanandan daha uzun sürdüğü durumlarda ve uzun yolculuklarda tuzlu kraker ve galeta mide bulantılarını da engelliyor.

10. Kuruyemiş ve Kuru Meyve

Türkiye kuruyemiş çeşitleri açısından oldukça zengin bir ülke. Fındık, ceviz, fıstık, Antep fıstığı, badem, leblebi gibi atıştırmalık kuruyemişleri hemen hemen her yerde bulmak mümkün. Ayrıca kuru kayısı, kuru üzüm gibi enerji veren kuru meyveler de yolculuk için ideal. Özellikle Avrupa ülkelerinde akla gelebilecek tüm meyveler kuru şekilde tüketiliyor. Kuru meyve kan şekerinin dengelenmesi açısından da sağlıklı.

Seyahatin en iyi yanı, yeni kültür ve insanlarla tanışmak. Bu yüzden çantada atıştırmalık bir şey kalmadığında üzülmemek gerekiyor. Bir şeyler yiyen biri ile göz teması kurmak ve iletişime geçmek karın doyurmanın yollarından biri. Sohbete başlamak, yiyecek bir şeylerin habercisi olabilir.

Seyahat atıştırmalıkları yolculuk sırasında kurtarıcı görevi taşıyor. Bitmek bilmeyen yolculuklarda, yemek kültürü çok farklı olan bir yerde ya da yoğun aktiviteden birden düşen kan şekerini dengelemek için atıştırmalıkların anlamı büyük.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here