Uçak Bileti

Balkanların popüler tatil merkezi Ohrid, Makedonya‘da başkent Üsküp ile birlikte en çok ziyaretçi ağırlayan iki şehrinden biri. Avrupa’nın en eski ve görkemli göllerinden Ohrid Gölü’nün kıyısında yer alan şehir, ortodoks kiliseleri, plajları, renkli gece hayatı, Türk damak tadına uygun lezzetler sunan restoranları ile ekonomik bir tatil arayanlar için harika bir seçenek.

Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebilmesi nedeniyle her yıl çok sayıda Türk turistin rotasına dahil ettiği Ohrid’de gezilecek görülecek onlarca yer bulunuyor. Türkiye’den direkt uçuşun olmadığı Ohrid’e Üsküp uçak bileti alarak, Üsküp üzerinden araç kiralayarak ya da otobüsle geçebilirsiniz.

Avrupa’nın farklı yerlerinden Ohrid’e uçakla gitme şansınız da var. Ohrid uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Ohrid Görülecek Yerler

1. Ohrid Gölü

Mobil Uygulama

Dünyanın en eski gölleri arasında yer alan Ohrid Gölü, Ohrid’in turizm kenti olmasında en büyük paya sahip. 289 metreye ulaşan derinliği ile Balkan Yarımadası’nın en derin gölü olan Ohrid Gölü çevresinde çok sayıda plaj bulunuyor. Gölü keşfetmenin en güzel yöntemlerinden biri de tekne turları. Dilerseniz küçük balıkçı teknelerini özel olarak da kiralayabiliyorsunuz.

2. Ohrid Su Müzesi

Bones (Kemikler) Körfezi’nde 8 bin 500 metrekarelik bir alanda kurulu olan Ohrid Su Müzesi, Ohrid Gölü’nün üzerindeki platformda yer alıyor. Gradiste Yarımadası’nın güney kısındaki müze aynı bölgede MÖ 1.200 ile 700 yılları arasında yaşayan medeniyetin izlerine tanık olabileceğiniz bir yer.

3. Ohrid sokakları

500 yıl boyunca Osmanlı egemenliğinde kalan Ohrid’de şehrin tarihi dokusunu hissetmek için mutlaka Old Town olarak bilinen Eski Şehir bölgesinde yürümeniz gerekiyor. Daracık sokaklarında eski ahşap evlerin sıralandığı Ohrid’de Osmanlı’dan kalma 10 kadar cami ve çok sayıda kilise ve şapel de bulunuyor.

4. Çar Samuel Kalesi

Ohrid’i kuş bakışı gören konumuyla hem kente hem de göle bakan Çar Samuel Kalesi, Bulgar İmparatorluğu döneminden kalma. Deniz seviyesinden 700 metre yükseklikteki kalenin 3 tarafında göl, bir tarafında ise eşsiz şehir manzarası var. Kale pazartesi günleri ziyarete kapalı.

5. Aziz Yuhanna Kilisesi (Sveti Jovan Kaneo)

Ohrid, Ortodoks Hristiyanlar için sembol birçok yapıya sahip. Ohrid Gölü çevresinde 365 tane kilise olduğu biliniyor. Bu kiliselerden günümüze yalnızca 40’ı gelebilmiş. Ohrid’in meşhur fotoğraflarında da yer alan Aziz Yuhanna Kilisesi, Ortodoks Hristiyan kiliselerinin en ünlüsü. Şehir merkezinden 15 dakikalık yürüyüşle ulaşılabilen kiliseye teknelerle göl üzerinden de gidilebiliyor. Kilise 1400 yıllık tarihi geçmişe sahip.

6. National Workshop For Handmade Paper (Lupco Panevski)

Geleneksel yöntemlerle kiraz ağacından kağıt üreten National Workshop For Handmade Paper (Lupco Panevski), Ohrid’in eski şehir merkezinde bulunan etkileyici bir müze. Uygulamalı kağıt yapımını görebileceğiniz bu müzenin yer aldığı yapı da Ohrid’in tarihi mimarisini yansıtıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here