Uçak Bileti

Türkiye’nin üçüncü büyük kenti İzmir, gezilecek yerleri ile çok sayıda alternatife sahip. Ege’nin incisi olarak da bilinen şehir, masmavi denizi, birbirinden güzel plajları ve tarihi kentleriyle yılın her dönemi yerli ve yabancı çok sayıda turistin ilgisini çekiyor.

Kendine özgü mimarisi ve atmosferiyle İzmir çevresinde gezilecek yerler arasında yer alan Çeşme, Alaçatı, Foça, Bergama, Seferihisar ve Selçuk görülmesi gereken yerlerin sadece birkaçı. Yaz sezonunda muhteşem plajları ve sıra dışı koylarıyla büyüleyen şehrin gezilecek yerleri birkaç güne sığdırılamayacak kadar zengin. En ucuz İzmir otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

İzmir Civarında Gezilecek Yerler

1. Karaburun

izmir çevresi gezilecek yerler

Ege Bölgesi’nin bakir kalmayı başaran yerlerinden biri olan Karaburun, İzmir şehir merkezine 105 km uzaklıkta. Kendi adını taşıyan yarımadanın en kuzey ucunda yer alan Karaburun, sessiz sakin yaşamı ve doğal güzellikleriyle biliniyor. Kokusuyla insanı etkileyen nergis çiçeğinin üretildiği, zeytin, zeytinyağı ve Ege otlarıyla sağlıklı yaşam üssüne dönüşen Karaburun gözlerden uzak bir nokta.

Karaburun’a kadar gelmişken Saip Köy Kahvesi’nde kahve için, tatil beldesi Mordoğan’da deniz keyfi yapın, Sakız Adası ve Midilli Adası’nı gören burundan Yunanistan’a el sallayın. Karaburun’da her biri aile işletmesi olan pansiyonlarda konaklayıp, her dakika doğayla buluşmak ve sakin bir tatil geçirmek mümkün.

Mobil Uygulama

2. Urla

urla

İzmir’de Yarımada olarak adlandırılan bölgede Çeşme ve Karaburun ilçeleri ile birlikte yer alan Urla, Yarımada’nın tam merkezinde konumlanıyor. İzmir’e 53 km mesafedeki ilçe İzmirlilerin olduğu kadar İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerden kaçanların da yaz kış yaşamaya başladığı bir yere dönüştü.

Kıymalı, peynirli, patatesli, maydanozlu ve otlu yapılan meşhur katmeri ile bilinen Urla, sağlıklı uzun yaşamı ile Ege lezzetlerinin de odağında. Urla’ya gelmişken Urla İskele çevresinde bulunan katmercilerde katmer ve ayran deneyin. Çeşmealtı’nda deniz keyfi yapıp, ünlü Urla Bağları’nda şarap tadımı yapın nefis üzümlerini tadın. Ege otlarını, zeytinyağlıları ve taze deniz ürünlerini muhakkak deneyin.

3. Özdere

Özdere

Gümüldür’e komşu olan Özdere, İzmir’e yaklaşık 65 km uzaklıkta. Belde, İyon Uygarlığı’nın Efes’ten başlayıp Teos’a kadar uzanan 22km’lik sahil şeridinde yer alıyor. Burası, tertemiz havası, yeşil ve mavinin her tonunun bulunduğu muhteşem doğasıyla sakin bir tatil isteyenlerin favori adreslerinden.

Bölgede bulunan Kalemlik Milli Parkı eşsiz güzelliğiyle kampçılara ve günübirlik tatil isteyenlere hizmet sunuyor. İrili ufaklı çok sayıda koy ve piknik alanı tatilcileri mutlu ediyor. Mavi bayraklı Çukuraltı Plajı, sığ ve turkuaz denizi ile bilinen Maydonoz Koyu (Ahmetbeyli) Özdere’nin en göz alıcı yerlerinden.

Birbirinden güzel yöresel yemeklerin tadılabileceği Özdere’de, diğer tatil bölgelerine yakın olması nedeniyle de ilgi görüyor. Gün batımının eşsiz güzelliği ve birbirine karışan renklerin ambiyansı ziyaretçileri kendine hayran bırakıyor.

4. Gümüldür

Gümüldür

İzmir’in 80 km güneybatısında bulunan Gümüldür, 8 km’lik kıyı şeridiyle ilgi çeken yerlerden. Belde, muhteşem denizi, sahili, yılın her günü parlayan güneşiyle gözde tatil noktalarından biri. Yemyeşil mandalina bahçelerinin yeşili mis kokusu ve tatlı esen rüzgarıyla, kendine has bir dokuya sahip.

Ege’nin en güzel satsuma mandalinalarının yetiştiği bölge geçimini tarımın yanı sıra balıkçılıktan da sağlıyor. Turizm konusunda günden güne gelişen Gümüldür, birbirinden güzel plajlara ve kamp alanlarına ev sahipliği yapıyor.

Sakin ve huzurlu tatil isteyenlerin sevecekleri noktalardan olan belde, çevredeki antik kentler kadar önemli bir konuma sahip olmasa da, kültür turizmine dokunmayı ihmal etmiyor. Bölgede yapılan kazılar sonucu, mimari açıdan önem taşıyan birçok eser ziyaretçileri etkilemeyi başarıyor.

5. Seferihisar

seferihisar

İzmir’e 47 km mesafede bulunan Seferihisar, MÖ 1050’lerde kurulan 12 İyon kentinden biri. İlçe, tarihinin yanı sıra merkezine 5 km uzaklıktaki balıkçı yerleşimi Sığacık ile dalış yapıp, zıpkınla balık avlamak isteyenlere ve yatla koyları gezmek isteyenlere de hitap ediyor.

Şehirde, Karya, İyon, Selçuk ve Osmanlı medeniyetlerin izlerini görmek mümkün. Burada bulunan Teos ve Lebedos Antik Kentleri, Myonnesos Adası’ndaki medrese ve hamamlar kültür meraklıları için ilgi çekici olabilir.

Türkiye’nin ilk sakin şehri olan (Citta Slow) Seferihisar’da muhteşem kokulu geniş mandalina bahçeleri, zeytinlikler ve enginar tarlaları bulunuyor. Leziz mutfağı, 49 km’lik kıyı şeridi, Sığacık Kalesi ve Ürkmez bölgesi, ilçeyi turizm açısından geliştiren değerlerden.

6. Dikili

dikili

İzmir’in 120 km kuzeyinde bulunan Dikili, ailece yapılacak tatillerin en iyi adreslerinden. İlçe nefis sahili, Merdivenli ve Denizköy’de bulunan krater gölleri ve mağaraları, Madra Çayı’na dayanan ormanları ile sakin bir tatil geçirmeyi düşünenler için ideal.

Tarihi MÖ 5 bine kadar dayanan bölgede çok sayıda medeniyete ait kalıntılar var. Aristo, Hermos ve İskender gibi ünlü kişileri topraklarında ağırlayan Dikili, birçok kent ve sitelerin de kurulduğu alan olma özelliği taşıyor. Antik yerleşim yerlerinden çıkarılan eserlerin çoğu Bergama Arkeoloji Müzesi’nde görebilirsiniz.

7. Çandarlı

Çandarlı

Dikili’ye 19 km uzaklıkta bulunan Çandarlı buz gibi denizi, köy ve kent yaşamını buluşturan kültürü ile dikkat çekici. Osmanlı döneminde II. Murat’ın ünlü sadrazamı Çandarlı Halil Paşa tarafından yeniden yaptırılan Çandarlı Kalesi, tatil beldesinin sembolü.

Çandarlı’da kale önünde bulunan halk plajı yaz aylarında tatilci akınına uğruyor. Eski belediye binasının arkasındaki rekreasyon alanı sıcak havalarda soluklanmak isteyenlerin tercihi. Çandarlı ekonomik konaklama, yeme-içme olanaklarıyla bütçe dostu bir destinasyon.

8. Selçuk

Selçuk

İzmir-Aydın Karayolu’nun 73 km’sinde bulunan Selçuk, dünyanın en büyük açık hava müzelerinden Efes Antik Kenti’ne ev sahipliği yapıyor. Her yıl binlerce turisti ağırlayan antik kent, dünyanın en önemli tarihi yerleri arasında gösteriliyor. İlçenin tarihi 8600 yıl öncesine dayanıyor.

İlçede bulunan Meryem Ana Evi, Aziz John Kilisesi, Artemis Tapınağı, İsabey Camii ve Selçuk Kalesi de mutlaka ziyaret edilmeli. Büyük bir kültürel zenginliği barındıran Selçuk, inanç ve tarih turizmi için ülkemizin en önemli lokasyonları arasında. Tarihi noktalar yerleşim yerleriyle iç içe olduğu için gezmesi kolay ve keyifli.

9. Çeşme

Çeşme

İzmir’in en önemli turizm merkezlerinden Çeşme, nefes kesen sahilleri, birbirinden güzel konaklama tesisleri, zengin yeme-içme kültürü, eğlence hayatı, doğası ve kültürü ile farklı beklentileri bir arada sunan bir destinasyon.

İzmir’e 85 km uzaklıktaki ilçe, aynı zamanda Ege Bölgesi’nin batıdaki en uç noktası. Ilıca, Altınkum, Çiftlikköy, Şifne, Ildır, Pırlanta, Paşalimanı, Dalyan plajları Çeşme’de deniz-kum-güneş keyfi için en güzel yerler. Çeşme Kalesi, çarşı, marina merkezde görülmesi gereken noktalardan.

ⓘ En ucuz Çeşme otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

10. Alaçatı

Alaçatı

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Alaçatı, Çeşme ilçesine bağlı bir mahalle. İzmir şehir merkezine 1 saat uzaklıktaki Alaçatı arnavut kaldırımlı dar sokakları, hoş butik otelleri, konsept restoran, kafe ve meyhaneleri, tasarım atölyeleri ile doğal bir fotoğraf platosuna dönüşmüş durumda.

Özellikle hafta sonları fotoğraf meraklılarının her bir köşesinde yeni bir kare yakalamaya çalıştığı Alaçatı, gece hayatı, yeme-içme kültürü ve sörf plajları ile ünlü. Yel değirmenleri, Hacı Memiş sokağı, sörf tutkunlarının gözdesi Çark Plajı, ilginç kaya yapısıyla Delikli koy popüler noktalardan bazıları.

11. Foça

Foça

Adını çevresinde yaşayan Akdeniz foklarından alan Foça, İzmir’in kuzeyinde merkeze 1 saat uzaklıkta şirin bir ilçe. Tipik bir Ege kasabası görünümüne sahip Foça, eski taş evleri, denizle iç içe yürüyüş ve bisiklet yolu, küçük balıkçı barınağı, balık restoranları ve şirin kafeleriyle huzurla baş başa bir destinasyon.

Foça ilçe merkezine İzmirliler Eski Foça diyor. Foça’nın bir mahallesi olan ve ilçe merkezine 22 km uzaklıktaki Yeni Foça, ağırlıklı olarak yazlıkçıların zaman geçirdiği bir yer. Foça’ya kadar gelmişken Yeni Foça’ya uğramak şart. Sahil boyu deniz kokusu alarak yürümek eski taş evlerin önünde harika fotoğraflar çekilmek şart.

12. Kuşadası

Kuşadası

Ege Bölgesi’nin denizle buluştuğu kıyı şeridinde yer alan Kuşadası, bir zamanlar ülkenin bir numaralı tatil beldesiydi. Aşırı yapılaşma ve turizmin uzun vadede getirdiği yozlaşmayla ilçe eski ruhunu kaybetse de İzmir’den günübirlik geziyle gidilip görülmesi gereken yerler listesinde yer alıyor. İzmir’den 100 km uzaklıktaki Kuşadası özellikle deniz, güneş ve kum üçlüsünü ve gece hayatını sevenler için hala gözde yerlerden birisi.

Türkiye’nin en büyük ve kozmopolit tatil kentlerinden biri olan Kuşadası’nda, şehir merkezinin hemen önünde yer alan Güvercin Adası’na uğrayın, denizin keyfini çıkarın. Bir mendirek ile karaya bağlantısı sağlanan Güvercin Adası üzerinde Bizans döneminden kalan bir kale bulunuyor. Kuşadası muhteşem gün batımı manzarasıyla etkileyici.

ⓘ En ucuz Kuşadası otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Tatil cenneti Kuşadası’nda gece hayatı için çok farklı alternatifler sunan bar, kulüp ve eğlence mekanları fazlasıyla var. Kuşadası Barlar sokağı ve Kuşadası Kaleiçi bölgesi gece hayatının kalbinin attığı yerlerden. Gündüzleri plaj ve Beach Club olarak hizmet veren mekanlar, geceleri de kulüp ve bar olarak misafirlerini ağırlıyor.

Otobüs Bileti

2 YORUMLAR

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here