Uçak Bileti

Müzeler, şehirleri ziyaret eden kişilerin merak ettiği, şehirle ilgili bilgi aldığı en keyifli yerlerden. Ülkemizde sayıları hızla artan butik müzeler klasik müzecilik yaklaşımından farklı olarak özel ilgi alanlarına göre farklı bir deneyim sunuyor.

Türkiye‘de görülmesi gereken ilginç ve güzel müzeler bulundukları şehirlerin marka kent imajına katkıda bulunuyor.

Türkiye’de Görülmesi Gereken İlginç Müzeler

1. Cahit Sıtkı Tarancı Evi Müzesi

Mimarisiyle ünlü Diyarbakır evlerini yakından görme fırsatı sunan Cahit Sıtkı Tarancı Evi Müzesi, Cumhuriyet döneminin en değerli şairlerinden Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğup, büyüdüğü ev. 1733 yılından kalma bu tarihi ev, 1973 yılında Kültür Bakanlığı tarafından satın alınıp, ünlü şairin anısını yaşatan bir müzeye çevrildi. Müzede Cahit Sıtkı’nın kişisel eşyalarını, el yazısıyla yazılmış mektuplarını ve aile fotoğraflarını da görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Adres: Cami Kebir Mahallesi, Telgrafhane Sokak No: 19, 21300 Sur/Diyarbakır
Giriş ücreti: Ücretsiz (Tadilat nedeniyle ziyarete kapalı)
Ziyaret saatleri: 3 Ekim-14 Nisan dönemi: 08.00-17.00 / 15 Nisan-2 Ekim dönemi: 09.00-19.00, yılın her günü ziyarete açık.

Diyarbakır uçak bileti fırsatlarına göz atın.

2. Giresun Müzesi

Giresun Müzesi, Giresun’da 18. yüzyılın ortalarında yapılan, yaklaşık 250 yıllık bir Ortodoks kilisesi olan Tarihi Gogora Kilisesinin restore edilerek, müzeye dönüştürülmesinin ardından ziyarete açıldı. Eski Tunç Çağı, Hitit, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait antik eserler, taş kabartmalar, silahlar, giysi ve paraların sergilendiği müze içinde Kuvayı Milliye kahramanları ve şehitlerinin anısına oluşturulan Kuvayı Milliye’de Osman Ağa ve Giresun Gönüllüleri Fotoğraf Müzesi bölümleri de bulunuyor.

Adres: Kale Mahallesi, 28100 Giresun Merkez/Giresun
Giriş ücreti: Ücretsiz.
Ziyaret saatleri: 3 Ekim-14 Nisan dönemi: 08.00-17.00 / 15 Nisan-2 Ekim dönemi: 09.00-19.00, yılın her günü ziyarete açık.

3. Soba Müzesi

Soba Müzesi, Çini soba, gaz sobası, kuzine gibi ismine aşina olunan sobaların yanı sıra tınal soba ve Trabzon sobası gibi eski zamanlarda kullanılan daha başka soba türlerini de öğrenmenizi sağlayabilir. Gençlere ve çocuklara sobanın yalnızca bir ısınma aracı olmaktan çok daha fazlası olduğunu hissettiren bu nostaljik müze, Antalya‘daki Sobacılar Çarşısı içinde konumlanıyor. Müze içindeki en dikkat çeken yerlerden biri 12 Eylül döneminde kitapların yakılmasının anlatıldığı kısım.

Adres: Balbey Mahallesi Demircileriçi No:11 Antalya
Giriş ücreti: Yetişkin 6 TL, öğrenci 3.5 TL, öğretmen 3.5 TL, emekli : 3.5 TL.
Ziyaret saatleri: Pazartesi hariç yılın her günü 08.00-18.30 saatleri arasında ziyarete açık.

4. Bandırma Vapuru

Mustafa Kemal Atatürk’ü ve 18 çalışma arkadaşını, kurtuluş mücadelesi yürüten halka umut veren Samsun yolculuğuna çıkaran Bandırma Vapuru, aslına uygun olarak yeniden inşa edilerek Samsun sahilindeki yerini aldı. 2003 yılında müzeye dönüştürülerek ziyarete açılan geminin bazı kamaraları ve çeşitli noktalarında Atatürk ve çalışma arkadaşlarının balmumu wax-work türü heykelleri bulunuyor. Geminin orjinali ise 1925 yılında İlhami Söke isimli bir vatandaşa satıldı ve hurdaya çıkarılıp söküldü.

Adres: Belediye Evleri Mahallesi, 55080 Canik/Samsun
Giriş ücreti: Tam 2, öğrenci 1 TL.
Ziyaret saatleri: Hafta içi her gün 08.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.

5. Santralistanbul

Osmanlı Devleti’nin kent ölçekli ilk elektrik santralı olan Silahtarağa Elektrik Santralı’nın yerine yapılan Santralistanbul, Türkiye’de kültür-sanat alanında gerçekleştirilen en nitelikli ve etkili dönüşüm projelerinden biri. Santralistanbul, Türkiye’nin ilk endüstriyel arkeoloji müzesi olan ve 2012 yılında Avrupa Müze Akademisi tarafından DASA ödülüne değer görülen Enerji Müzesi ve geçici sergileriyle her daim hareketli ve renkli bir görünüme sahip.

Adres: Eski Silahtarağa Elektrik Santrali Kazım Karabekir Caddesi No:2 Eyüpsultan 34060 İstanbul
Giriş ücreti: Yetişkin 25 TL, öğrenci 15 TL.
Ziyaret saatleri: Resmi tatiller dışında yılın her günü 09.00-18.00 saatlerinde açık.

6. Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi

Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde, Anadolu insanının acılarını ve sevinçlerini şiire döken Şair Ahmed Arif’in kişisel eşyaları, el yazısıyla yazdığı şiirlerinin dışında Güneydoğu’da yetişmiş birçok şairin fotoğrafları ve kişisel eşyaları da sergileniyor. Geçmişi 120 yıl önceye dayanan eski bir konağın kütüphaneye çevrilmesiyle oluşturulan bu müze kütüphanede, edebiyat hakkında pek çok şey öğrenebilirsiniz.

Adres: Binbirdirek Mahallesi Atmeydanı Sokak No: 12, 34122 Sultanahmet/İstanbul
Giriş ücreti: Ücretsiz
Ziyaret saatleri: Haftasonları hariç yılın her günü 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık.

7. Kırıkkale Silah Sanayi Müzesi

Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve askeri fabrikalarından toplanan, 15-20. yüzyıllardan kalma Osmanlı silahları ve Avrupa ülkelerine ait silahların sergilendiği Kırıkkale Silah Sanayi Müzesi, 1990 yılından bu yana açık. Bu değerli silahların depolarda ve atıl köşelerde yok olup gitmesinin önüne geçmek için kurulan müze, silahlara ve ülke tarihine meraklı olan yerli ve yabancı turistleri cezbediyor.

Adres: Yahşiyan Yolu’nun 4. kilometresinde, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu içinde, Kırıkkale Merkez/Kırıkkale
Giriş ücreti: Ücretsiz.
Ziyaret saatleri: Müze sadece 18-24 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık. Bu tarihler dışında müzeyi gezmek için resmi izin alınması gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here