Uçak Bileti

Eylül ayı yaklaşıyor ve bu, festival tutkunları için yılın en heyecan verici zamanlarından biri. Havaların hala sıcak olduğu bu ay, ülkemizin dört bir yanında çeşitli kültürlerin ve geleneklerin coşkuyla kutlandığı Eylül ayı festivallerine ev sahipliği yapıyor. Renkli kıyafetler, lezzetli yemekler, müzik dolu sokaklar ve unutulmaz anılarla dolu birkaç günün tadını çıkarmak için Eylül ayını beklemeye değer. İster yıllardır bir festival düşkünü olun, ister bu deneyimi ilk kez yaşamak isteyin, Eylül ayı festivalleri herkes için bir şeyler sunuyor. Bu yazıda, Eylül ayı boyunca Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen en çarpıcı festivalleri keşfedeceğiz. İster müziğe, ister sanata, ister geleneklere ilgi duyuyor olun, bu festivaller sizi büyüleyecek ve unutulmaz anılarla dolu bir Eylül geçirmenizi sağlayacak.

Eylül Ayı Festivalleri

Eylül Ayı Festivalleri

Ülkemiz, tarihi ve kültürel zenginliği sayesinde her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi büyüleyen çeşitli festivallere ev sahipliği yapar. Bu Eylül ayında da Türkiye’de düzenlenen festivaller, kendilerine özgü dokuları ve eşsiz deneyimleriyle göz kamaştırıyor. Antep’ten Muğla’ya, Konya’dan Denizli’ye kültürlerin izinde yıllara meydan okuyan festivallere hadi birlikte göz atalım.

GastroAntep Kültür Yolu Festivali

Gaziantep, Gastronomi turizminin başkentidir diyebilir miyiz? Ne demişler ‘Dünya bir ev olsaydı mutfağı Gaziantep olurdu.’ Eşsiz bir coğrafyada yer alan Gaziantep iklimin ve verimli toprakların etkisi ile sayısız farklı çeşitte tarımsal ürüne ev sahipliği yapıyor. Bu şehir, 2015 yılında UNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı’na Türkiye’den gastronomi alanında dahil olan ilk şehir. E bu şehre de yıllar boyu sürecek bir gastronomi festivali yakışırdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği festival bu yıl 5. kez yapılacak.

Festival Tarihleri: 16-24 Eylül 2023

Mobil Uygulama

Bu renkli festivalde yerinizi almak isterseniz Gaziantep uçak bileti seçenekleri web sitemizde.

Konya Mistik Müzik Festivali

Konya, İslâm Medeniyetinin temsil edildiği Mevlevîliğin merkezi. Konya´yı dünyaya tanıtan, burada yaşamış ve türbesi Konya´da bulunan büyük Türk mutasavvıf ve şairi Mevlâna Celâleddîn Rûmî’nin bunda katkısı çok büyük.

Hz. Mevlâna’nın Doğum Yıldönümü Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali”, dünyanın mistik müzikler alanında en saygın festivali olarak gösteriliyor. Dünya halklarının geleneksel, tasavvufi veya dinî nitelikteki mistik müziklerinin sergilendiği festivalin konserleri ücretsiz ve halka açık.

Festival Tarihleri: 22-30 Eylül 2023

Mistik Müzik Festivali ilginizi çekiyorsa Konya uçak bileti fırsatlarını mutlaka inceleyin.

Zurnazen Festivali

Dünya’da ilk olan Zurna Festivali her sene Muğla’da düzenleniyor ve bu yıl 8.si yapılacak. Fransa’dan bir baba-kız zurna ve gaydası ile, Çin’den bir akademisyen-sanatçı zurnası ile Milas’tan üç nesil baba, oğul, torun zurnası davulu ile aynı sahnede yer alacak. Uğur Aslan, Elif Buse Doğan gibi isimler de sahnede olacak.

Festival Tarihleri: 4-7 Eylül 2023

Yolunuzu Muğla’ya çevirmek ve Zurna festivaline katılmak isterseniz ulaşım için 2 seçeneğiniz var; Dalaman uçak bileti ve Bodrum uçak bileti.

Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali

Eylül ayı festivalleri içinde en köklü festivallerden biri olarak karşımıza çıkıyor Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali. Bu yıl tam 51.si düzenleniyor. Kapadokya´nın tarihine ve bağcılık geleneğine adanmış coşku dolu bu etkinlik yerli halk ve turistler tarafından ilgi görüyor. Bu yıl Ece Mumay, İlyas Yalçıntaş, Zara gibi isimler sahne alacak.

Festival Tarihleri: 6-9 Eylül 2023

Nevşehir uçak bileti alarak bu coşkuya siz de eşlik edebilirsiniz.

Çivril Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali

Tam 25 yıldır kutlanan bir festival düşünün. Denizli’nin Çivril ilçesinde Uluslararası Elma Tarım ve Kültür Festivali’ne davetlisiniz. Festival elma hasadı, bisiklet turu, gösteriler yarışmalar ile dolu dolu geçecek. 3 gün sürecek olan festivalde Semicenk ve Derya Uluğ konserleri olacak.

Festival Tarihleri: 8-10 Eylül 2023

Denizli uçak bileti fiyatlarını web sitemizde inceleyip, satın alabilirsiniz.

Gemlik Zeytini Festivali

İşte köklü festivallerden biri daha. Bu yıl 30.kez düzenlenecek Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali. Dolu dolu geçecek olan festivalde Göksel, Linet, Melike Şahin sahne alacak.

Festival Tarihleri: 8-11 Eylül 2023

Bu festival için Bursa uçak bileti fırsatlarına mutlaka göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here