Uçak Bileti

İspanya’nın olduğu kadar Avrupa’nın da en çok ziyaret edilen kentlerinden olan Barselona, Katalan kültürü ve Flamenko’nun mabedi. Sıcak iklimi, samimi insanları, hareketli günlük yaşamı ve Gaudi’nin kente yansıttığı estetiğin doğal güzelliklerle buluşması Barselona’yı eşsiz kılıyor.

Barselona’da Görmeniz Gereken 10 Adres

1. Sagrada Familia

Gaudi’nin yapımını tamamlayamadan ömrünü noktaladığı eseri Sagrada Familia, yaklaşık elli yıldır üzerinde vinçlerin durduğu henüz bitmemiş bir başyapıt. Neo-Gotik mimari sitle sahip katedralin kulelerinden şahane Barselona manzarası izlenebiliyor.

2. Park Guell

Barselona’nın tartışmasız en güzel yeri olan Park Guell kentin en büyük parkı. Gaudi’ye özgü kıvrımlar ve seramik parçalarından yapılmış mozaiklerle tasarlanan parktan muhteşem bir Barselona manzarası izlenebiliyor.

Mobil Uygulama

3. Passeig de Garcia

Gaudi’nin Casa Batllo’su ile Casa Mila’sının yer aldığı, UNESCO Dünya Mirası kabul edilen Passeig de Garcia, Barselona’nın bir başka özel ve mimari bölgesi.

4. Picasso Müzesi

Barselona demek Picasso Müzesi demek! Picasso’nun ilk çalışmalarının sergilendiği ve resimle birlikte çizim ve seramik çalışmalarının da bulunduğu önemli bir müze.

5. Las Ramblas

Günün her saati capcanlı olan Las Ramblas, beş küçük caddenin birleşmesiyle oluşuyor. Sokak performans sanatçılarıyla turistlerin hareketli ve eğlenceli anlarına sahne olan cadde, en ünlü İspanyol caddesi.

6. Mercat de la Boqueria

Las Ramblas’nın en keyifli yerlerinden olan Mercat de la Boqueria, on dokuzuncu yüzyıldan kalma neşeli bir pazar. Rengârenk ve cıvıl cıvıl olan La Boqueria’da, dünyanın dört bir yanından getirilmiş deniz ürünleri, meyve-sebzelerle el yapımı şaraplara dek her şeyi bulabilirsiniz.

7. Miro Müzesi

Katalan ressam Joan Miro’nun erken dönem eserlerinden başlayıp kronolojik olarak sergilendiği eserlerinin sergilendiği Miro Müzesi, binasıyla da koleksiyonu kadar ilgi çekici.

8. Ulusal Katalan Sanatı Müzesi

Palau Nacional’ın görkemli binasının kubbesinde yer alan Ulusal Katalan Sanatı Müzesi, Orta Çağ sanatının en güzel örneklerine ev sahipliği yapıyor, öyle ki koleksiyonlarıyla aklınızdan çıkmayacak bir adres.

9. Barselona Katedrali

On dördüncü yüzyıldan kalma bir gotik yapı olan Barselona Katedrali, duvarlarında muhteşem güzellikte altar panoların ve Katalan resimlerinin bulunduğu tarih bir doku.

10. Torre Agbar 

Otuz üç katlı bir yapı olan Torre Agbar, tamamen çelik ve camdan inşa edilmiş. 142 metrelik yüksekliğe sahip yapı, Barselona’nın en görkemli yapısı olan 130 metrelik Montjuic Communications Tower’dan bile daha yüksek.

Barselona’ya Nasıl Gidilir?

Türk Hava Yolları ve Pagasus ile haftanın yedi günü direkt uçuş seferleriyle ulaşabileceğiniz Barcelona El Prat Havalimanı’na seyahat süresi yaklaşık dört saat. Şehir merkezine 15 kilometre mesafede bulunan havalimanından merkeze 20 dakikada ulaşım mümkün. İspanya’nın olduğu kadar Avrupa’nın da en renkli kentini keşfetmek ise bir Barselona uçak bileti almak kadar kolay!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here