Uçak Bileti

Antik Dönem’de Temenothyrea ismiyle anılan Uşak, MÖ 4,000 yılına uzanan tarihi geçmişi ile Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri. Ege Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi’nin birbirine bağlayan güzergâhta bulunan Uşak, karayolu ve demiryolu kavşağı görünümünde.

Anadolu’nun içiyle batısını birbirinden ayıran ve bu bağlantıyı üzerinden sağlayan şehir, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilklerine sahne olmuş yıllar boyunca. Türkiye’de elektriği ilk kullanan şehir, 1926 yılında ilk şeker fabrikasının açıldığı yer olma unvanını taşıyan şehir, ülkemizin ilk ihracat yapan şehirleri arasında.

Usak-Nasil-Gidilir

19. yüzyılda tezgahta halı dokunan bir kasaba görünümündeki kent, Cumhuriyet’in ilk yıllarında sanayisi ile kendinden söz ettirmeyi başarmış.

Gazi Bulvarı’nın ikiye ayırdığı şehirde bu bulvar şehrin tarihi bölgesi ile modern yüzünün tam ortasından geçiyor. Osmanlı izlerini taşıyan Uşak Evleri bulvarın üst kısmındaki mahallelerde sıralanıyor. Aybey, Kurtuluş, Karaağaç ve Işık mahalleleri Osmanlı izlerinin hala görülebildiği noktalar.

Mobil Uygulama

Birinci katları taştan, ikinci katları ahşaptan olan cumbalı evler, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın koruması altında. Günümüzde Uşak’ta 86 tescilli Uşak evi bulunuyor.

Usak-Halisi

Uşak Evleri’nin genellikle birinci katları taştan, ikinci katı ahşap, cumbalı, beşik çatılı ve bağdadi sıvayla yapılmış kiremitli. Bu evler Kültür Bakanlığı’nca koruma altına alınmış durumda. Kentte tescilli toplam 86 eski Uşak evi bulunuyor.

İsmet Paşa Caddesi, şehrin bürokratik kurumları, bankaları, kafe ve restoranları ile mağazalarının sıralandığı en işlek cadde. Caddenin başında yer alan Ulu Camii ve belediye binaları mutlaka görülmeli. Ulu Camii bahçesindeki çınar ağacı huzur arayanların adresi.

Halı ve kilim dokumada ünlü olan kadim şehir, geleneksel lezzetleri ile de ön planda. Şehrin merkezindeki restoranlarda keşkekten, tarhanaya farklı lezzetleri deneyimlemek mümkün.

Uşak’a Nasıl Gidilir

Şehir, Anadolu’nun en önemli kavşak noktalarından birinde. İzmir-Ankara Karayolu’nun üzerindeki şehir, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’dan batıya gelen herkesin geçmek zorunda olduğu bir konumda. Bir dönem Ankara’dan başlatılan uçak seferleri yolcu azlığı nedeniyle iptal edilse de Uşak’a İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan haftanın belirli günleri sefer düzenleniyor. Uşak uçak bileti kampanyalarına göz atmak gerekiyor.

Şehre Türkiye’nin büyük merkezlerinden otobüs seferleri ile ulaşmak oldukça kolay. Karayolu bağlantısının güçlü olması ulaşımı kolaylaştıran etkenlerden. Özel araç ve araç kiralama seçenekleri de unutulmamalı.

Uşak otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Anadolu’nun en eski şehirlerinden Uşak, farklı rotaları keşfetmek isteyenler için ideal duraklardan biri. Bu güzel şehri keşfetmek için hemen uçak bileti fırsatlarına göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here