Uçak Bileti

Balkanlar’ın en güzel ülkelerinden biri Yunanistan. Birbirinden güzel adaları, el değmemiş plajları ve zengin tarihi geçmişiyle Avrupa’daki en çok turist çeken ülkelerden. Yüzlerce yıllık Yunan kültürünün mirasçısı ve Balkan- Akdeniz mutfaklarının bir karışımı olan Yunan mutfağı ise dünyada oldukça ünlü. Ege Denizi’nin tuzuyla pişen, bolca zeytinyağı kullanılarak yapılan yemeklerden leziz tatlılara kadar Yunanistan’da denemeniz gereken yerel lezzetleri sizin için derledik. İşte o lezzetlerden birkaçı…

Yunanistan’da Denemeniz Gereken 6 Yerel Lezzet

1. Gyros

Türk mutfağındaki dönerin Yunan usulüyle yapılması şeklinde tanımlayabileceğimiz gyros, tavuk ya da etin bir şişin üzerine geçirilip döndürülerek pişirilmesinden elde ediliyor. Yunanistan’da oldukça sevilen bir yemek olan gyros piştikten sonra domates, soğan ve tzatiki (cacık) ile birlikte servis ediliyor.

2. Souvlaki

Yunanca ‘şiş’ anlamına gelen souvlaki, Yunanistan’da denemeniz gereken başka bir lezzet. Kuzu, tavuk ve domuz etinden yapılan souvlaki pide ekmeğine sarılıp garnitür ve Yunanlar’ın en sevdiği soslardan olan tzatiki (cacık) ile servis ediliyor. Bildiğimiz şişlerden farklı bir lezzete sahip olan souvlaki, 2-4 Euro arasında değişen fiyatlara alınabiliyor.

Mobil Uygulama

3. Moussaka

Yunanistan’ın yerel lezzetlerinden biri olan moussaka, Türk mutfağında ‘musakka’ olarak biliniyor. Orta Doğu ve Balkan ülkelerinin mutfaklarında yer alan bu yemek Yunanistan’da da çeşitli sebzeler ve kıyma kullanılarak yapılıyor. Domates sosu ve beşamel sosla kaplanan moussaka’yı tüm tavernalarda ve yerel restoranlarda bulabilmek mümkün.

4. Dolmadakia

Yunanca ‘dolma’ anlamına dolmadakia, tıpkı Türk mutfağında olduğu gibi Yunan mutfağında da oldukça seviliyor. Asma yapraklarının içine pirinç, çam fıstığı ve taze otlarla yapılan dolma özellikle öğlen yemeklerinin vazgeçilmez bir yemeği.

5. Halvasi

Yunan mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan halvasi, Türk mutfağında helva olarak biliniyor. İçinde bir bardak yağ, iki bardak irmik, üç bardak şeker ve dört bardak su bulunduğu için Yunan halkı arasında 1,2,3,4’ olarak anılan halvasi, önce yağda kavruluyor. Pişirildikten sonra sıcak şurup, tarçın veya karanfil aromalarıyla servis edilen halvasi, muhteşem lezzetiyle damakları şenlendiriyor.

6. Loukoumades

Yunan mutfağının lokma tatlısı loukoumades,Türk mutfağındaki lokmadan farklı olarak üzerine tarçın, bal ya da çikolata dökülerek servis ediliyor. Loukoumades en Türkiye’deki kadar Yunanistan’da da oldukça seviliyor.

Yunanistan’a Nasıl Gidilir

Avrupa’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olan Türkler arasında çok popüler bir turizm adresi haline dönüşen Yunanistan’a gitmek için öncelikle Schengen vizesi almanız gerekiyor. İstanbul’dan Atina’ya gitmek yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Yunanistan’ın Selanik başta olmak üzere diğer şehirlerine ve adalarına aktarmalı uçuşlarla ulaşılabiliyor. Atina Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için metro, otobüs, taksi gibi alternatifleriniz bulunuyor.

Siz de bu muhteşem ülkede keyifli bir seyahat deneyimi yaşamak isterseniz, Atina uçak bileti kampanyalarını takip etmeyi sakın unutmayın!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here