Uçak Bileti

Japonya’nın başkenti olan Tokyo, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. 12 milyonluk nüfusu ile hem Japonya’nın hem de dünyanın en büyük yerleşim yeri olarak nitelendirilen bu hareketli şehir, Tokyo Körfezi kıyısında konumlanıyor. Yaşam standartlarının oldukça yüksek olduğu bir yerleşim yeri olan Tokyo, bu nedenle ekonomik anlamda da pahalı bir seyahat noktası olarak nitelendiriliyor. Zengin kültürel dokusu, hareketli yaşam tarzı, tapınakları ve birbirinden önemli müzeleri ile kendisine hayran bırakan şehir, yardımsever insanları ve düzenli şehir yaşamıyla da öne çıkıyor.

Tokyo Sokaklarında Görebileceğiniz 5 Yer

1. Tokyo İmparatorluk Sarayı

Günümüzde Japonya İmparatoru’nun resmi evi olarak kullanılan Tokyo İmparatorluk Sarayı, eşsiz mimarisinin yanı sıra etrafını saran hendeklerle de adından söz ettiriyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında sarayın güvenliğini sağlamak amacı ile yapılan bu hendekler, bugün yalnızca görsel bir güzellik unsuru olarak kullanılıyor. Şehir merkezinde bulunan saray, İmparatorluk ailesinin özel konutları, arşiv, müze ve idari ofisler olmak üzere birçok bölümden oluşuyor.

2. Sensoji Tapınağı

Yerel halk tarafından Asakusa Kannon Tapınağı ismiyle de anılan Sensoji Tapınağı, şehrin en renkli ibadethanelerinden biri olarak dikkat çekiyor. 645 yılında inşa edilen ve günümüzde şehrin en eski Budist tapınağı olan Sensoji Tapınağı haftanın her günü (06.00 – 17.00 saatleri arası) ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Mobil Uygulama

3. Kaneiji Tapınağı

Tendai Priest Tenkai tarafından 1625 yılında kurulan Kaneiji Tapınağı, günümüzde şehrin en önemli turistik yapılarından birini oluşturuyor. İlk inşa edildiği yıllarda şehrin en büyük ve gösterişli tapınağı olarak nitelendirilen Kaneiji Tapınağı’nın insanları kötü ruhlardan koruduğuna inanılıyor. Haftanın her günü ziyarete açık olan tapınak, 16.00- 09:00 saatleri arasında gezilebiliyor.

4. Tokyo Ulusal Müzesi

1872 yılında kurulan Tokyo Ulusal Müzesi, Japon yaşamını yansıtan gündelik eşyalar, heykeller, kılıçlar, resimler ve Japon sanatının tarihçesine dair çok sayıda belde ve eserin sergilendiği oldukça etkileyici bir mekân. Giriş için yaklaşık 620 yen ödenmesi gereken bu müze, Japonya’nın ilk müzesi olması bakımından da önem taşıyor.

5. Ueno Park

Rengarenk çiçeklerle donatılan büyüleyici bir yeşil alan olan Ueno Park, kalabalık ve gürültüden uzaklaşıp sakin dakikalar geçirmek isteyenler için oldukça cezbedici bir adres. 1873 yılında kurulan ve içerisinde Shinobazu Göleti’nin yanı sıra çok sayıda müze ve tapınak da bulunan bu park, şahane manzaraları ile hayranlık uyandırıyor. Bu tarihi park, fotoğraf meraklıları için de birbirinden renkli kareler saklıyor.

Siz de Tokyo uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, birbirinden görkemli ve büyüleyici yapı ve eserler barındıran bu şehri ve güleryüzlü insanlarını yakından tanıma şansı bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here