Uçak Bileti

Türkiye‘nin taşınmaz kültür varlıkları ve doğal güzellikleri bakımından oldukça zengin şehirlerinden biri olan Kars, alternatif turizm etkinlikleri ile bölgeye gelen turistlerin gözdesi olmayı sürdürüyor. Bazen huzur veren bir kültür gezisi, bazen de adrenalin dolu outdoor etkinlikleri yapma şansı bulacağınız bu eşsiz şehir, meraklı ve maceraperest gezginleri bekliyor.

Kars Gezisinde Yapabileceğiniz Alternatif Turizm Etkinlikleri

1. Kayak Turizmi

Kayak turizminin popüler durakları arasında gösterilen Sarıkamış’taki Cıbıltepe Kayak Merkezi, kış sporları ile ilgilenen gezginler ve turistler için oldukça cazip bir seçenek. Benzeri Alp Dağlarında görülen kristal kara sahip olan merkez, büyüleyici manzaralar sunan doğası ve tertemiz havası ile macera ve huzuru bir arada bulabileceğiniz bir turizm etkinliği olarak öne çıkıyor.

2. Olta Balıkçılığı

Mobil Uygulama

Balık tutmayı sevenler için oldukça keyifli zamanlar geçirme şansı sunan şehir, kış aylarında buz turan meşhur Çıldır Gölü‘nün yanı sıra Kağızman ilçesi sınırlarında kalan Çengilli Gölü, Susuz ilçesinde bulunan Aygır Gölü ve Arpaçay Barajı‘yla da olta balıkçılığı ile uğraşan amatör balıkçıların ilgisini çekmeyi başarıyor.

3. İnanç Turizmi

Köklü geçmişi ile sayısız tarihi yapıya ev sahipliği yapan şehir, farklı dinlerden izler taşıyan ibadethaneleriyle de kendisine hayran bırakıyor. Kars’ta tarih boyunca Büyük Katedral, Havariler Kilisesi, Beşik Kilise, Ulu Camii, Evliya Camii, Yusuf Paşa Camii, Abdiağa Camii, Vaizoğlu Camii olmak üzere pek çok tarihi ibadethane inşa edilmiş.

4. Dağ Yürüyüşü

Çevresi görkemli dağlar ve yaylalarla çevrili olan bu etkileyici şehir, doğa ile iç içe olmayı seven doğa tutkunları için de biçilmiş kaftan. Dağ yürüyüşleri için oldukça uygun bir yapısı bulunan Kars, Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğa insanlarının buluşma noktası oluyor.

Sizde bu harika şehri yakından görüp güzellikleri ile tanışmak için Kars uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here