Uçak Bileti

Çin resmi adıyla Çin Halk Cumhuriyeti, Doğu Asya’da Büyük Okyanus’un kenarında yer alan dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülkesi. Çin köklü tarihi, zengin kültürü ve sıra dışı coğrafyası ile Asya’nın en ilgi çekici ülkeleri arasında. Son yıllarda gösterdiği teknolojik gelişmeler ve ekonomik hamlelerle tüm dünyanın dikkatini çeken Çin’in ilgi çekici şehirlerini keşfetmek istiyorsanız, yazımızı mutlaka okuyun.

Çin’de Az Bilinen 7 Şehir

1. Diqing, Çin

Diqing, Çin

Diqing, Çin’in Yunnan eyaletindeki tek Tibet özerk bölgesi. Coğrafi harikaları arasında dalgalanan büyük nehirler, yemyeşil tepeler, kristal berraklığında göller, geniş açık çayırlar ve derin boğazlara sahip yüksek dağlar var.

Bölgedeki başlıca turistik yerler arasında Shangri-La, Potatso Ulusal Parkı, Üç Paralel Nehir Manzara Alanı, Meili Kar Dağları, Tiger Sıçrayış Vadisi, Balagezong Büyük Kanyon, Pudacuo Ulsal Parkı ve Moon Bay Kanyonu var.

THY, Lufthansa, China Eastern Airlines ile Frankfurt ve Şanghay aktarması yaparak Diqing Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. En ucuz Diqing uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Mobil Uygulama

2. Kunming

Kunming, Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinin başkenti ve en büyük şehri. Dian Gölü’nün kuzey kenarının kıyısında yer alan Kunming havasından dolayı “İlkbahar Şehri”, tüm yıl boyunca çiçeklerle ve yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı olduğu için “Çiçek Şehri” olarak da biliniyor.

Dünyadaki en yoğun karstik manzaraları sunan Taş Orman Dünyası Jeoparkı, Teraslı tarlalarıyla ünlü Dongchuan Kızıl Ülkesi, 25 etnik azınlığının kültürünü sergileyen Yunnan Azınlık Köyü, Antik çağlardan beri güzel ve eşsiz doğal manzarasıyla büyük ün kazanmış Western Hills (Xishan) Orman Parkı şehrin en çekici yerleri.

Aeroflat, Shenzen Airlines, Lucky Air, Nordwind Airlines ile aktarmalı olarak Kunming Airport’a ulaşabilirsiniz. En ucuz Kunming uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

3. Çengdu Chengdu

Chengdu

Çengdu, Çin’in Siçuan eyaletinin başkenti. Çin’in orta kısmında yer alıyor ve Çinliler tarafından kısaca Rong olarak da adlandırılıyor. Güney bati Çin’in en gelişmiş şehirlerinden olan Çengdu pandaları ile ünlü. Dünyanın tek panda müzesi de burada.

Çin’in en güzel şehirlerinden biri olan Çengdu’da şehrin ortasından Jingjiang adında bir nehir geçiyor ve nehrin kenarında ağaçlık bölgeler, parklar var. Yaklaşık 2000 yıllık bir sokak olan Jinli street, jinli street ile hemen yan yana olan Wuhou Memorial Temple, eski Çin mimarisine ilgi duyanlar, otantik mekanları sevenler için Kuanxiangzi alley caddesi şehir merkezinde gezmeye başlamak için en ideal.

Türkiye’den Türk Hava Yolları ile Beijing veya Shanghai üzerinden Air China aktarmalı olarak Çengdu’ya ulaşabilirsiniz. En ucuz Chengdu uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

4. Harbin

Harbin

Harbin, Çin’in Heilongjiang eyaletinin başkenti ve en büyük şehri. Şehir, Songhua Nehrinin güney yakası boyunca uzanıyor. Harbin, soğan kubbeli mimari yapısından dolayı ‘Doğunun Moskova’sı’ olarak anılıyor.

Donmuş Songhua Nehri Üzerinde yürüyüp buz ve karda Harbin kaplıcalarının keyfini çıkarabilirsiniz. Kar cenneti için China Snow Town’ı ziyaret edip, Sibirya Kaplanları Parkı’nda Sibirya Kaplanlarını yakından görebilirsiniz. Çin’in en iyi ve en büyük kayak merkezlerinden biri olan Yabuli Kayak Merkezi, Harbin’e yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Jihua Kayak Merkezi de kayak yapmayı sevenler için en favori adresler.

THY, Xiamen Airlines, Shandong Airlines ile Amsterdam, Xiamen, Jinan’dan aktarma yaparak Harbin’e ulaşabilirsiniz. En ucuz Çin uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

5. Zhangjiajie

Zhangjiajie (Dayong), Çin’in Hunan eyaletinde, Orta Çin bölgesinde yer alıyor. Şehrin en ilgi çekici noktası Zhangjiajie’de bulunan, 1992 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilmiş olan Zhangjiajie Ulusal Parkı.

Avatar filminin bazı tabiat sahnelerine esin kaynağı olan, yağmur ormanlarından yükselen ve muhteşem manzaralar sunan bu kuvarsit kumtaşlarının bulunduğu alan dünyanın en sıra dışı yerlerinden biri. Macerayı seviyorsanız Tianmen Dağı veya Cennetin Kapısı Dağı ve Zhangjiajie Büyük Kanyonu benzersiz bir deneyim vadediyor.

Zhangjiajie Hehua International Airport’a Aeroflat, Shenzen Havayolları, Nordwind Airlines ve China Southern Airlines ile aktarmalı olarak uçabilirsiniz.

6. Wuxi

Wuxi

Wuxi, Çin-Jiangsu eyaletinin kuzeyinde bulunan eski bir şehir. Doğu Çin’de Şangay yakınlarında bulunan Wuxi sayısız ilgi çekici yere ve ilgi çekici yere ev sahipliği yapan kalabalık bir şehir. Trenle Şangay’ın yaklaşık bir saatte ulaşmak mümkün.

Geniş yürüyüş caddeleri, sokak yemekleri ve muhteşem kanallarıyla şehrin eski bir bölümünde yer alan Nanchang Tapınağı ,eski sokaklarda güzel bir gezinti için Huishan Antik Kenti, şehri manzarasını izleyebileceğiniz Huishan Dağı, 88 metre boyundaki dev Lingshan Buddha Wuxi’nin en popüler yerleri arasında.

THY, KLM, Xiamen Airlines, China Eastern ile aktamalı olarak Sunan Shuofang Uluslararası Havaalanı’na uçabilirsiniz. En ucuz Wuxi uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

7. Nanjing

Nanjing, Çin’in Jiangsu eyaletinin başkenti. Çin kültüründe önemli bir yer tutan Nankin, tarih boyunca çeşitli zamanlarda Çin’in başkenti olmuştur ve Çin’in dört büyük başkentlerinden biri olarak kabul ediliyor. Nanjing, hem şehrin içinde hem de çevresinde çok sayıda doğal noktaya sahip.

Uluslararası olarak tanınan Ming Xiaoling Mozolesi veya Ming Mezarları ve çevresindeki kompleks, UNESCO kültür mirası listesinde. Yerliler tarafından Nanjing’in yeşil akciğeri olarak adlandırılan Dr. Sun Yat-sen’in Mozolesi ve çevresindeki orman alanı, Fuzi Miao’nun (Konfüçyüs Tapınağı) ve Qinhuai Nehri’nin göz alıcı geceleri görülmeye değer.

Qatar Havayolları, Xiamen Airlines, Juneyao Airlines ile Doha, Bangkok ve Xiamen aktarması yaparak şehre ulaşabilirsiniz. En ucuz Nanjing uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here