Uçak Bileti

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı bir yerleşim yeri olan Akyaka, küçük ama huzurlu bir tatil rotası. Yakın çevresinde bulunan orman kampları nedeniyle, karavanı ya da çadırıyla seyahat edenlerin de uğrak noktası olan Akyaka, sakinliği ve doğasıyla oldukça dinlendirici bir etkiye sahip.

Ege turu yapmak için yola çıkanların uğramadan geçmediği Akyaka, Marmaris ve Muğla arasında kalan eski bir balıkçı kasabası. Gökova Körfezinin masmavi koyları arasında bulunan bu güzel kasabaya ulaşmak için Sakartepe Dağının virajlı yolunu kullanmanız gerekiyor. Aracı ile yoldan geçenlere Gökova’nın eşsiz manzarasını izleme sunan küçük cepler bulunan bu yolda, fotoğraf çekmek için mola vermeyi ihmal etmeyin.

Merkeze gelindiğinde, her biri tek tip hale getirilen şirin evler, alışveriş yapabileceğiniz marketler ve dükkanlar göze çarpıyor. Konaklama için Akyaka ve Gökova Orman Kamplarında çadır ya da karavanda kalabilme imkanı bulunurken, otel ve pansiyonlar da bu anlamda tercih edilebilir ancak kalabalık dönemlerde yer bulma sorunu yaşamamak için önceden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Bu güzel tatil durağında, sabahları kuş sesleri eşliğinde uyanıp, temiz havayı koklayarak dinlenebilir ve şehrin boğuculuğundan saklanabilirsiniz.

Bu etkileyici kasabaya gelenler, Azmak nehrinin soğuk sularıyla serinleyen Gökova Körfezindeki, Akyaka Halk Plajı, Akçapınar Köyü Plajı ile Çınar ve Akbük Plajlarına giderek, denizin ve güneşin tadını çıkarıyor. Eğer ‘soğuk beni etkilemez’ diyorsanız, Azmak’ın soğuk sularına girerek serinleme yolunu da seçebilirsiniz. Ayrıca nehir üzerinde kanoya binerek, sazlıklar arasında keyifli zamanlar geçirmek de mümkün.

Mobil Uygulama

Tatilde macera arayanlar için Akçapınar Plajında uçurtma sörfü (Kite surf), Sakartepe Dağında ise yamaç paraşütü yapma imkanı bulunuyor. Ayrıca burada Stand Up Paddle (SUP) denen sörf tahtası üzerinde durma eğitimi de veriliyor. Yürüyüş sevenler için de güzel rotalara sahip olan kasabanın muhteşem doğası, pek çok hayvana ev sahipliği yapıyor.

Küçük bir hatırlatma olarak, bu güzel yerleşim yerinde çoğu kişinin şikayet ettiği sivrisinekler konusunda sorun yaşamak istemeyenler, koruyucu spreylerini yanlarına almayı unutmamalı.

Akyaka’ya Nasıl Gidilir?

Yolculuğunu uçakla gitmek isteyenler için üç farklı havalimanı seçeneği bulunuyor. Bunlardan en uygunu ise Akyaka’ya yaklaşık 67 kilometre uzaklıkta bulunan Dalaman Havalimanı. Uçaktan indikten sonra karayolu üzerinden yaklaşık bir saat saat yolculuk ederek, Akyaka’ya ulaşabilirsiniz. Dalaman’a uçak bileti konusunda sorun yaşamanız durumunda Akyaka’ya bir buçuk saat mesafedeki Bodrum Havalimanını ya da yaklaşık iki buçuk saat uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes Havalimanını kullanabilirsiniz.

Muğla otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here