Uçak Bileti

Yeşile doymanızı sağlayan nefis doğası, masmavi suları ve sıcakkanlı insanlarıyla, içinizi ısıtan bir tatil bölgesi olan Akyaka, Muğla’nın Ula ilçesi sınırlarında kalıyor. Baharın sıcak yüzünü göstermesiyle ortaya çıkan sivrisinekleri saymazsak kusursuz bir güzelliğe sahip olan bu şirin yer, butik otelleri ve leziz yemekler sunan restoranlarından ziyade kampa elverişli yapısıyla biliniyor. İlk defa kamp yapmak isteyenlere önerilen liste başı yerlerden biri olan bu cezbedici mahalle, aynı zamanda Türkiye‘nin Sakin Şehir unvanını taşıyan ilk yerlerinden biri.

Akyaka’ya Gitmek İçin 10 Harika Neden

İçindekiler

1. Doğanın tadını çıkarma şansı sunan şahane kamp alanlarına gidip, şehrin kaos ortamından uzakta, kuş sesleri eşliğinde bir tatil yapabilirsiniz.

2. Azmak Nehri’nin buz gibi sularına atlayıp, sıcak havanın kasvetinden uzaklaşabilirsiniz. Ayrıca nehir üzerinde düzenlenen tekne turları da bölgeyi keşfetmek için oldukça ideal.

3. Nail Çakırhan tarafından tasarlanan Muğla tarzı ahşap evlerle çevrili sokaklarda dolaşıp, huzurun ne demek olduğunu hatırlayabilirsiniz.

4. Bozulmamış doğasıyla ünlenen bir tatil bölgesi olan bu etkileyici tatil noktasında, pırıl pırıl kumların, mavi suların ve sıcacık güneşin keyfini çıkarın. 

5. Biraz macera arıyorsanız, Sakartepe seyir terasından yapılan yamaç paraşütü uçuşlarına katılıp, Gökova Körfezi’nin eşsiz manzarasının ve eğlencenin tadına varın.

6. Kış aylarının yanı sıra yazın da rüzgarın eksik olmadığı bu şirin yer, sıcak yaz günlerini geçirmek için muhteşem bir kaçış noktası. Tabi siz yine de yanınıza sinek kovucu sprey almayı unutmayın.

Mobil Uygulama

7. Bisiklet turu, kano gezisi, doğa yürüyüşleri derken burada yapılacak sayısız aktivite bulabilirsiniz. Evet, bunları yaparken biraz yorulabilirsiniz ama göreceğiniz manzaralar size tüm yorgunluğunuzu unutturacak.

8. Burası, yaz boyu esen termal rüzgarlar, kumlu ve sığ sular sayesinde dünyanın en iyi kitesurf noktaları arasında bulunuyor. Eğer kitesurf öğrenmek istiyorsanız, en doğru adreslerden birindesiniz.

9. Akyaka günbatımı ve gündoğumu manzaralarıyla da hayranlık uyandırıyor. Özellikle romantik çiftler için oldukça cezbedici olan bu görüntüleri izleyebileceğiniz en ideal yer ise Sakartepe Seyir Terası.

10. Denizde yetişen tazecik balıklar ve diğer deniz mahsulleriyle hazırlanmış mis gibi yemekler ve mezeler sizi bekliyor. Eğer bu yemeklerin tadına bakmadan dönerseniz çok pişman olursunuz.

Buraya ulaşım için en yakın havalimanı, Akyaka merkezine 67 kilometre uzaklıktaki Dalaman’da bulunuyor. Dalaman Havalimanı’ndan sonra karayoluyla yaklaşık bir saatte Akyaka’ya ulaşım sağlanabiliyor. Dalaman uçak bileti bulmakta sorun yaşayanlar, Akyaka’ya bir buçuk saat mesafedeki Bodrum Havalimanı’nı veya iki buçuk saat uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan ulaşım sağlayabilir.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here