Ucuz Siirt otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Siirt 14 USD, Diyarbakır Siirt 9 USD ve Gaziantep Siirt 11 USD.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Aralık
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Siirt otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Siirt 14 USD, Diyarbakır Siirt 9 USD ve Gaziantep Siirt 11 USD.
Siirt şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Veysel Karani (Baykan, Siirt), Şirvan, Siirt, Pervari, Kurtalan, Eruh, Baykan, Aydınlar (Tillo, Siirt) ve Ziyaret (Baykan, Siirt)
En uygun Siirt otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 13 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
ayları Siirt otobüs bileti satın almak için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan aylarından daha pahalıdır. En düşük otobüs bileti fiyatları bulabileceğin aylar ise: Aralık ve Ocak.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Siirt, Anadolu’nun ve Mezopotamya’nın kesişim noktasında bulunuyor. Tarihiyle, doğasıyla, şifalı sularıyla ünlü Siirt’te gezilip görülmeye değer çok yer var.
Cilalı Taş Devri’den beri birçok medeniyete ev sahipliği yapan Siirt, tarihi yerleri, turizm faaliyetleri ve doğal güzellikleriyle ünlü bir destinasyon. Karasal bir iklime sahip olan Siirt’e gitmek için en uygun dönem bahar ayları.
Siirt Gezilecek Yerler
Anadolu’daki Türklerin ilk yerleştiği topraklardan olan Siirt, tarihi yapılarıyla oldukça ünlü. Şehirde gezilip görülmeye değer pek çok önemli nokta bulunuyor.
Siirt’in Tillo ilçesinde yer alan Tillo Kalesi ile gezinize başlayabilirsiniz. 2016 yılında açılan Cam Seyir Terası ile dikkat çeken Tillo Kalesi, Baton Vadisi’nin eşsiz manzarasını gözler önüne seriyor. Osmanlı Dönemi’nde yapılan Tillo Kalesi, pek ışık almadığı için üzerine cam teras inşa edilmiş. Terasın sunduğu manzaraya hayran olmamak elde değil.
Kormas Kalesi’nin ise Bizanslılar tarafından yaklaşık bin yıl önce yapıldığına inanılıyor. Yüksek bir tepede bulunan kale, tarih boyunca Osmanlılar ve Selçuklular tarafından kullanıldı. Kiliseye, odaya, kilerlere, su sarnıcına sahip olan Kormas Kalesi, zaman içinde çok yıpranmış olsa da Siirt’te görülmeye değer tarihi yerler arasında bulunuyor.
Rasıl Hacar (Delikli Taş) ise Siirt’in güneydoğusunda yer alıyor. Bölge, muhteşem bir manzaraya sahip. Yaklaşık 350 metre yükseklikte bulunan Rasıl Hacar, yerli ve yabancı pek çok turistin ilgisini çekiyor. Manzarası, doğal güzellikleri ve dinlenme alanlarıyla öne çıkan Rasıl Hacar, doğa sporcularının ve fotoğraf tutkunlarının bir numaralı adresi. Bölgede ayrıca yamaç paraşütü de yapabilirsiniz. Ayrıca aşağısında bulunan Botan Çayı’nda ise rafting yapma şansınız bulunuyor.
Eruh İlçesi’ne bağlı Sağlarca Köyü’nde yer alan Sağlarca Kaplıcası ise şifa dağıtmasıyla ünlü. Cilt hastalıklarına, eklem ağrılarına, sinir ve kas problemlerine, romatizmaya, ameliyat sonrası ağrılarına iyi geldiğine inanılan kaplıca suyu, turistlerin gözdelerinden.
Siirt’teki en bilinen mağara olan Botan Mağaraları ise kalker oluşumlu jeolojik yapısıyla dikkat çekiyor. Geçmişte ev olarak kullanıldığı bilinen Botan Mağaraları, farklı şekilleriyle dikkat çekiyor.
Kaynağını dağlardan alan Botan Çayı ise olağanüstü bir doğaya sahip. Botan Çayı’nı Siirt’te gezilecek yerler listesinde bulundurmalısınız.
1129'da yaptırılan Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan ata yadigarı Ulu Cami, yıllara meydan okuyor. Dıştan kesme taş, içten ise etrafı Horasan harcı ile derz yapılan yığma taşlarla inşa edilen cami sadeliğiyle ilgi görüyor.
Erzen Ören Yeri ise geçmişte bölgenin en büyük ve Siirt’teki ilk yerleşim yerlerinden biriydi. Günümüzde tarih kalıntılarının pek çoğu toprak altında bulunsa da arkeolojik kazılar devam ediyor. Ören yerinin büyük bir kısmı turistler için açık durumda.
Siirt’in en önemli tarihi ve dini eserlerinden biri olan İsmail Fakirullah Türbesi, İsmail Fakirullah için öğrencisi Erzurumlu İbrahim Hakkı tarafından 18. yüzyılda yaptırıldı. Astronomik ve mimarî açıdan gerçek bir bilim harikası olarak kabul edilen İsmail Fakirullah Türbesi, 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklendi. Siirt geziniz sırasında İsmail Fakirullah Türbesi’ni de mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.
Siirt’e Nasıl Gidilir?
Siirt’e ulaşım için otobüs, tren ve uçak alternatifleri bulunuyor. Bu ulaşım seçenekleri arasında Siirt’e en ekonomik ulaşım yöntemi ise Siirt otobüs bileti satın almak. Siirt’e Türkiye’nin dört bir yanından düzenli olarak direkt otobüs seferleri yapılıyor.
Siirt Şehirlerarası Otogarı şehir merkezine çok yakın Afetevleri Mahallesi’nde yer alıyor. Otogardan kent merkezine olan mesafe ise 8,3 km. Otogara belediye otobüsü, minibüs, otobüs firmalarının servisleri ve taksi kullanarak ulaşabilirsiniz.
Türkiye’nin en önemli tarihi merkezlerinden biri olan bu güzel kenti keşfedebilmek için ilk adımı turna.com’da Siirt otobüs bileti aratarak atabilirsiniz.
Kredi kartları hayatımıza gireli 30 yıldan fazla zaman geçti. Hızla gündelik hayatımızın bir parçası olan k
Güneydoğu Anadolu’da mağaraları, kaplıcaları ve yaylalarının yanı sıra kültürel ve tarihi eserleriyle
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden biri olan Batman, yakın gelecekte yok ol