Uçak Bileti

Tüm yıl hayalini kurduğunuz tatil geldi ve yepyeni bir coğrafyada muhteşem güzellikteki yerleri keşfetmeye hazır mısınız? Avrupa şehirleri başta olmak üzere birçok ülkede toplu ulaşım imkanları gelişmiş, ulaşım sistemi organize olsa da bazı seyahat destinasyonlarında araç kiralama seyahat planı için hayati önem taşıyor.

Özellikle kısa süreli yolculuklarda daha çok yeri görme, görülecek yerler arasında kısa sürede seyahat edip zaman kaybını önleme ve konforlu ulaşım imkanını yakalamak için araç kiralamak mantıklı. Araç kiralayarak toplu ulaşım saatlerine göre kendinizi organize etmeden, stres yaşamadan, kolaylıkla bir yerden bir yere gidebiliyorsunuz. Gece yolculuklarıyla konaklama maliyetlerini düşürüp, bagajınızı nereye bırakacağınızı düşünmeden aracınızla özgürlüğün tadını çıkarabiliyorsunuz.

Yurt Dışında Araç Kiralama

1. Havalimanında araç kiralama

Yurt dışında araç kiralama yapabileceğiniz başlıca nokta havalimanları. Uçak biletinizi aldıktan sonra iniş saatinize göre önceden rezerve edeceğiniz aracınızla havalimanına iner inmez buluşabilir, eşyalarınızı doğrudan aracınıza koyarak seyahatinize sorunsuz başlayabilirsiniz.

Mobil Uygulama

Havalimanlarında araç kiralarken havalimanında ofisi bulunan, tanıdık, bilinen, mümkünse uluslararası zincir olan firmalardan kiralama yapmaya çalışın.

2. Araç kiralamada sigorta

Özellikle dil problemi yaşayanlar için içinden çıkılmaz bir sorun gibi görülen sigorta yaşayabileceğiniz tüm sorunlara karşı sizi koruyan büyük bir güç. ”3-5 euro daha ucuza olsun sigorta olmasa da olur” düşüncesinden çıkarak full paket sigorta yaptırmayı ihmal etmeyin.

Araç kiralama sırasında sigorta paketinizin neleri kapsadığını (hırsızlık, çalınma, araçtan eşya çalınması) mutlaka sorun. Bazı sigorta paketleri yalnızca aracınıza başkasının çarpması sonucunda oluşan hasarı karşılıyor. Bu tip sigortalar sınırlı teminatlı oluyor ve belli bir tutara kadar hasarı karşılıyor. Dikkatli olun!

Sigorta teminatı ve sigorta paketinin üst limitlerini teyit etmeden evraklara imza atmayın.

3. Depozito

Araç kiralama şirketleri araç kiralayan müşterilerinden güvence bedeli olarak belli bir miktara kadar depozito alıyor ya da bu tutarı kredi kartından bloke ediyor. Yurt dışındaki birçok kurumsal firmanın kredi kartından bloke yöntemini tercih ettiğini dikkate alarak mutlaka limiti olan ve yurt dışında kullanıma açık kredi kartı bulundurun. Aksi takdirde araç kiralayamayabilirsiniz.

4. Araç modeli ve fiyatı

Birçok şirket daha üst segmentte olan marka ve modeldeki araçları kiralayarak daha çok gelir elde etme çabası içerisine giriyor. Bütçenize en uygun aracı kiralayacağınızı belirterek sohbete başlayın, daha üst segmentteki araç önerilerini dinleyerek minik bir pazarlıkla daha uygun fiyata daha geniş ve konforlu bir araç kiralama fırsatına karşı uyanık olun.

5. Araç teslim noktası

Yurt dışında araç kiralamada dikkat edilmesi gereken bir başka konu da kiralanan aracın nereye teslim edileceği. Uluslarası markalar şehirdeki farklı ofislerine araç bırakılmasını kabul edebiliyor. Daha küçük rent a car şirketleri ise araç nereden alındıysa oraya teslim edilmeli kuralını uyguluyor. Bazı firmalar alınan yerle bırakılan yer arasında fark olması durumunda ekstra ücret talep ediyor. Bütün bunları aracı teslim almadan önce konuşmakta, şartları gözden geçirmekte yarar var.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here