NEPAL

Güney Asya'da Hindistan ile Çin arasında yer alan bağımsız bir ülke olan Nepal'in resmi adı Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti'dir. Nepal'in ülke sınırları içerisinde Dünya'nın en yüksek noktası olan Everest Tepesi bulunmaktadır. Ülkenin başkenti Kamandu olup komşular; kuzeyinde Himalayalar, güneyinde ise Terrai Bölgesi'dir. Nepal Cumhuriyet ile yönetilmektedir ve konuşulan resmi dil Nepalcedir. Ülkede kullanılan para birimi ise Nepal Rupisi'dir. Nepal'e seyahat etmek için Nepal uçak bileti seçeneklerine göz atabilirsin.

Nepal Vize İstiyor Mu?

Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti ile Türkiye arasında herhangi bir vize anlaşması bulunmamaktadır. Bu nedenle Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti'ne seyahat etmeyi planlayan Bordo (Umumi), Hususi (Yeşil), Hizmet(Gri), Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip tüm Türk vatandaşlarının seyahat öncesi vize almaları mecburidir.

Önemli Not: Ülkelerin vize ve seyahat koşulları değişiklik gösterebilmektedir. Güncel vize ve seyahat koşullarını, ilgili ülkenin konsolosluğuna ait resmi web sitesinden veya T.C Dışişleri Bakanlığı web sitesinden kontrol etmeni veya seyahat edeceğin hava yolu firması ile iletişime geçmeni önemle rica ederiz.​​

Nepal Vize Türleri

Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti vize uygulamalarını seyahat nedenlerine göre kategorilere ayırmaktadır. Nepal vize türleri şunlardır; • Nepal Turistlik vize • Nepal Ticari Vize • Nepal Eğitim Vizesi • Nepal Çalışma Vizesi • Nepal Oturum Vizesi Nepal Vize Başvurusu Nasıl Yapılır? Nepal'e seyahat etmeyi planlayan Türk Vatandaşları Nepal vizesine; başvurularını direkt olarak vize başvurusu için gerekli evrakları hazırlayarak sınırda Kapı Vizesi uygulamasıyla sahip olabilmektedirler. Aynı zamanda Nepal vizesi için başvurular vize danışmanlık firmaları aracılığı ile de gerçekleştirilebilmektedir.

Nepal Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

PASAPORT: Nepal vize başvurusu yapan kişinin seyahatin dönüş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği ve 2 boş sayfası olan pasaporta sahip olması gerekmektedir.

FOTOĞRAF: Nepal vize başvurusu yapacak olan kişinin son 6 ay içerisinde çektirdiği, arka fonu beyaz, 3,5 cm x 4,5 cm boyutlarında 2 adet biyometrik fotoğraf.

NEPAL BAŞVURU FORMU: Eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış Nepal vize başvuru formu vize müracaatı sırasında yanında olması gerekmektedir.

DAVETİYE: Nepal vizesi başvuru sahibinin pasaport numarasının ve isminin yer aldığı ve var ise davetiye gönderen kişinin kişisel bilgileri ve pasaport fotokopisi gerekmektedir.



ŞİRKET BANKA HESAP DÖKÜMLERİ: Nepal vizesi başvurusu yapan kişinin son 3 aya ait, bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınan bir hesap hareket dökümü konsolosluğa ibraz etmesi gerekmektedir.

SEYAHAT EVRAKLARI: • Konaklama rezervasyonu: Nepal vize müracaatı yapan kişinin otel ya da konaklamanın nerede gerçekleştirileceğini gösteren belgelerin vize işlemleri sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir. • Ulaşım rezervasyonu: Nepal'e seyahat planlayan kişinin seyahat için kullanacağı taşıt ile ilgili gidiş-dönüş rezervasyon belgelerini vize işlemleri sırasında ibraz etmesi zorunludur. • Seyahat Sağlık Sigortası: Nepal vizesine başvuracak kişinin 30.000 Euro'luk seyahat sağlık sigortası yaptırması zorunludur. ** Nepal'e seyahat planlayan kişiler Kapı vizesi almayı düşünüyorlar ise sınır kapısında ya da havalimanında bulunan Kiosk makinelerinden kolay bir şekilde pasaportlarını taratarak vize müracaatlarını gerçekleştirebilmektedirler. **Vize başvurusu için hazırlanması gereken evraklarla ilgili net bilgi için ilgili ülkenin Konsolosluk/Büyükelçiliklerine ya da vize danışmanlık merkezlerine başvurulmalıdır.

Nepal Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Nepal'e seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarımızın vize başvurusu için gerekli tüm evrakları doğru ve eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri şartıyla vize başvurularının sonuçlanma süresi yaklaşık olarak 15 iş günü süresi içerisinde gerçekleşmektedir. Vize işlemlerinde yaşanabilecek eksik evrak ya da konsolosluk yoğunluğu gibi aksilikleri göz önünde bulundurarak seyahat planı yaptığınız tarihlerden yaklaşık 30 gün öncesinden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. Kapı vizesi almayı düşünen Türk Vatandaşları Nepal'e vardıktan sonra istenilen belgeleri doğru ve eksiz olarak yanlarında götürmeleri şartıyla anında vizelerini alabilmektedirler.

Nepal Vize Ücreti

Nepal'e seyahat etmek isteyen vatandaşların ödemesi gereken vize ücreti seyahat niteliği ve süresi açısından farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle Nepal'e seyahat planı yapmadan önce ilgili kurumlardan fiyat bilgisi almanızı tavsiye ederiz. Ayrıca  Kapı vizesi almayı planlıyorsanız vize ücretlerini Dolar, Euro, Sterlin  ya da kredi kartınız ile ödeme yapmanız mümkündür. Hazırlıksız yakalanmamak adına ilgili kurum ve kuruluşlardan seyahat öncesi bilgi almanızı öneririz.

Nepal'in Vize İstediği / İstemediği Ülkeler

Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti 12 ülkenin vatandaşları hariç diğer tüm ülkelere varışta vize politikası uygulamaktadır. Nepal Federal Demokratik Cumhuriyeti'nin önceden vize almasını istediği ülkeler şunlardır; •  Afganistan •  Kamerun •  Etiyopya •  Gana •  Irak •  Liberya •  Nijerya •  Filistin •  Somali •  Esvatini •  Suriye •  Zimbabve