GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ ULAŞIM REHBERİ

Galatasaray Üniversitesi Hakkında

1481 yılında II. Beyazıd tarafından ilk olarak Galata Sarayı adıyla Enderun okulu olarak kurulmuştur. Devlet işlerinin çeşitli kademelerine eleman yetiştirmek amacıyla eğitime başlamıştır. Osmanlı'nın yetenekli ve çalışkan öğrencileri o dönemde yüksek derecede eğitim veren Enderun'a gönderilmekteydi. 1838 yılında günümüzdeki eğitim binası inşa edilmiş ve Tıbbıye-i Şahane'ye çevrilmiştir. Fransızca eğitim vererek yüksek okulunda ilk ebeleri ve sağlık elemanlarını yetiştirmeye başlamış ve böylece batı biliminin ilk adımları atılmış olmuştur.

Osmanlı döneminde birçok şehzade ve Sultan Abdülhamit'in 2 oğlu da Galatasaray lisesinde okumuş ve Sultan Hamit'in desteğiyle okul büyük gelişme göstermiştir. Okul sayesinde o dönemdeki üst düzey memurların bilgi ve kültür seviyesi önemli derecede artmıştır. 1924 yılında Atatürk'ün getirdiği yeni devlet düzeniyle birlikte Galatasaray Lisesi adını almış ve o günden itibaren devlet lisesi olarak hizmetlerini sürdürmeye devam etmiştir.

Galatasaray Üniversitesi ise; pek çok Galatasaray lisesi mezunlarının bir üniversite kurulması düşüncesi gönüllerinde yatmaktaydı. Bununla ilgili ilk adımlar 1991 yılında atılmış ve 1994 yılında Resmi Gazetede yayınlanan bir bildirge ile Yüksek Öğrenim Kurumuna bağlanarak Galatasaray Üniversitesi adıyla eğitim öğrenim hayatına giriş yapmıştır.

Galatasaray Üniversitesi tek kampüslü bir üniversite olup tüm akademik sürecini tek çatı altında toplamaktadır. Peki Galatasaray Üniversitesi'ne nasıl ulaşım sağlanır? Gelin birlikte bu yazımızda bu konuyu inceleyelim.

İstanbul Havalimanı'ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne Nasıl Gidilir?

Havalimanı Servisleri

İstanbul Havalimanı'ndan kalkan herhangi bir servis direkt olarak Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne gitmemektedir. Ancak Havabüsleri kullanarak kolay ulaşım sağlayabileceğiniz merkezi bir noktaya geçiş yapabilirsiniz. Buradan taksi ya da toplu taşıma araçlarını kullanarak çok kolay bir şekilde Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne ulaşabilirsiniz.

Taksi

İstanbul Havalimanı'ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne taksiyle gitmek için ödeyeceğiniz tutar 140 TL ile 175 TL arasında değişkenlik gösterecekken; seyahat süreniz 40 dakika ile 55 dakika arasında değişecektir.

Toplu Taşıma

İstanbul Havalimanı’ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne toplu taşımayla gitmek isterseniz de kullanabileceğiniz pek çok alternatif rota bulunmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

• Havalimanı otobüs duraklarına geçip H-2 Mecidiyeköy Metrobüs otobüslerine binin. Mecidiyeköy Metrobüs durağında indikten sonra Mecidiyeköy Viyadük duraklarına yürüyün ve bu duraktan DT1 Vadi otobüslerine aktarma yapın. Yaklaşık yarım saat gibi bir yolculuk sonrasında Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne ulaşmış olacaksınız.

• Bir başka alternatif rota ise; ilk rotada olduğu gibi H-2 Mecidiyeköy Metrobüs otobüslerine binin. Ancak bu sefer Çağlayan durağında inip Metrobüs duraklarına geçin. Buradan 34BZ Zincirlikuyu Metrobüs'üne binerek Zincirlikuyu durağında inin. Daha sonra Zincirlikuyu- Metrobüs 2 minibüs duraklarına geçin ve buradan SRY14 Beşiktaş minibüslerine binin. 8 durak sonra Beşiktaş durağında inerek Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi otobüs duraklarına yürüyün. DT1 Vadi otobüslerine binip 3 durak sonra Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşmış olacaksınız.

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne Nasıl Gidilir?

Servisler

Sabiha gökçen Havalimanı'ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne gitmek istiyorsanız Havaistleri kullanarak merkezi noktalara geçip buradan taksi ya da toplu ulaşım araçlarını kullanarak çok kolay bir şekilde Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne ulaşabilirsiniz.

Taksi

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne taksiyle gitmek için ödeyeceğiniz tutar 138 TL ile 178 TL arasında değişkenlik gösterecekken; seyahat süreniz 50 dakika ile 1 saat arasında değişecektir.

Toplu Taşıma

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne toplu taşımayla gitmek isterseniz de kullanabileceğiniz alternatif rotalar şunlardır;

• Sabiha Gökçen Havalimanı otobüs duraklarından E-11 Kadıköy otobüslerine binin. Bahçeler durağında inerek D36 Taksim dolmuşlarına aktarma yapın. Akaretler durağında inip 22 İstinye Dereiçi otobüslerine binip 7 durak geçtikten sonra Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşmış olacaksınız.

• Başka bir alternatif yol ise; SG-2 Taksim otobüslerine binin. Levent durağında SRY14 Beşiktaş minibüslerine aktarma yapın. Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesine vardığınızda yine 30D Vadi otobüslerine aktarma yaparsanız yaklaşık 5 dakika sonra Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşmış olursunuz.

Esenler Otogarı'ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne Nasıl Gidilir?

Otobüs Servisleri

Kullanmış olduğunuz otobüs firmasının merkezi konumlara götüren servisleri var ise, kullanarak buradan pratik bir şekilde Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne aktarma yapabilirsiniz. Taksi Esenler Otogarı'ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne taksiyle gitmek için ödeyeceğiniz tutar 65 TL ile 82 TL arasında değişkenlik gösterecekken; seyahat süreniz 25 dakika ile 30 dakika arasında değişecektir.

Toplu Taşıma

Esenler Otogar'ından Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanmak isterseniz de sizler için alternatif rotaları derledik. Gelin birlikte inceleyelim;

• Esenler Otogarı'ndan metro istasyonuna geçip M1B Yenikapı metrosuna binin. Marmaray Yenikapı istasyonunda M2 Hacıosman metrosuna aktarma yapın ve Taksim durağında inin. Taksim otobüs duraklarında DT1 Vadi otobüslerine binerseniz 6 durak sonra Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşmış olacaksınız.

• Metro istasyonundan M1B Yenikapı metrosuna binin. Ulubatlı istasyonunda inip 336 Eminönü Kantarcılar otobüsüne aktarma yapın. Vefa durağında inerek 30D Vadi otobüslerine binin. Yaklaşık yarım saat sonra Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşmış olacaksınız.

Harem Otogarı'ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne Nasıl Gidilir?

Otobüs Firması Servisleri

Harem otogarından Galatasaray Üniversitesi Kampüsü’ne gitmek istiyorsanız seyahat ettiğiniz şehirler arası otobüs firmasının şehir içi servislerinden yararlanarak bir merkezi noktaya gidebilir ve üniversite servislerinden ya da İETT otobüslerinden yararlanarak kampüse ulaşabilirsiniz.

Taksi

Harem Otogarı'ndan Galatasaray Üniversitesi Kampüsü’ne taksiyle gitmek için ödeyeceğiniz tutar 45 TL ile 60 TL arasında değişkenlik gösterecekken; seyahat süreniz 25 dakika ile 30 dakika arasında değişecektir.

Toplu Taşıma

Harem otogarından Galatasaray Üniversitesi Kampüsü’ne toplu taşıma kullanarak geçmeyi düşünüyorsanız sizlere en uygun rotaları belirledik. Gelin birlikte bu rotaları inceleyelim;

• Harem otogarındaki otobüs duraklarından 11ST Şehit Serdar Eyüboğlu Caddesi otobüslerine binin. 6 durak sonra Üsküdar Marmaray durağında inerek vapur iskelelerine yürüyün ve Üsküdar vapur iskelesinden Beşiktaş- Üsküdar hattı vapuruna binin. Beşiktaş İskelesinde inip Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi otobüs duraklarından DT1 Vadi otobüslerine binerek yaklaşık 5 dakika içerisinde Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşabilirsiniz.

• Bir başka alternatif rota ise; yukarda bahsettiğimiz rotadan farkı Üsküdar-Kabataş vapur hattına binip Kabataş iskelesinde inmeniz ve Kabataş otobüs duraklarından 25E Sarıyer otobüslerine aktarma yapmanızdır. Yaklaşık 10 dakika da 4 durak geçerek Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşmış olacaksınız.

İstanbul'daki Bazı Merkezi Noktalardan Galatasaray Üniversitesi Kampüsü’ne Nasıl Gidilir?

Taksim'den Galatasaray Üniversitesi Kampüsü’ne Nasıl Gidilir? İstanbul'un Merkezi noktalarından biri olan Taksim'den Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne gidilebilecek bir rota bulunmaktadır. Gelin birlikte bu rotaya bir göz atalım;

• Taksimde bulunduğunuz konumdan taksim meydanında bulunan otobüs duraklarına geçin ve DT1 Vadi otobüslerine binin. 6 durak sonra Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşmış olacaksınız.

Şişli'den Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne Nasıl Gidilir?

İstanbul'un Merkezi noktalarından biri olan Şişli'den Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne gidilebilecek bir kaç farklı rota bulunmaktadır. Gelin birlikte bu farklı ulaşım rotalarına bir göz atalım;

• Şişli'de bulunduğunuz konumdan Pangaltı otobüs duraklarına geçin ve DT1 Vadi otobüslerine binin. Yaklaşık yarım saat sürecek yolculuğunuz sonrasında Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşmış olacaksınız.

• Şişli'de bulunduğunuz konumdan Osmanbey metro istasyonuna yürüyün ve M2 Yenikapı metrosuna binin. Taksim metro istasyonunda inip İETT Park Otel otobüs duraklarına geçip DT1 Vadi otobüslerine binin. 5 durak sonra Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşmış olacaksınız.

Kadıköy'den Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne Nasıl Gidilir?

İstanbul'un Merkezi noktalarından biri olan Kadıköy'den Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne gidilebilecek bir kaç farklı rota bulunmaktadır. Gelin birlikte bu farklı ulaşım rotalarına bir göz atalım;

• Kadıköy'de bulunduğunuz konumdan Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi otobüs duraklarına geçip 20D Kadıköy otobüslerine binin. Kadıköy durağında inip Vapur iskelesine yürüyüp Kadıköy-Beşiktaş vapuruna binin. Beşiktaş'ta inip Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi otobüs duraklarından 30D Vadi otobüslerine aktarma yapın. 3 durak sonra Galatasaray Üniversitesine ulaşmış olacaksınız.

• Bir başka alternatif yol ise yine Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi durağına geçip bu sefer bu duraktan 20K Kazım Karabekir otobüslerine binin. 5 durak sonra Göztepe Köprüsü 1 durağında inip dolmuş duraklarına yürüyün. Buradan D36 Taksim dolmuşlarına binin ve Gümüşsuyu durağında 42T Bahçeköy otobüslerine aktarma yapın. Yaklaşık 10 dakika içerisinde Galatasaray Üniversitesine ulaşmış olacaksınız.

Üsküdar'dan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne Nasıl Gidilir?

İstanbul'un Merkezi noktalarından biri olan Üsküdar'dan Galatasaray Üniversitesi Kampüsüne gidilebilecek bir kaç farklı rota bulunmaktadır. Gelin birlikte bu farklı ulaşım rotalarına bir göz atalım;

• Üsküdar'da bulunduğunuz konumdan Kısıklı otobüs duraklarına geçin ve 129T Taksim otobüslerine binin. Beşiktaş meydanda inip Beşiktaş Bahçeşehir Üniversitesi otobüs duraklarına yürüyün. Bu duraktan 22 İstinye Dereiçi otobüslerine binip yaklaşık 5 dakika sonra Galatasaray Üniversitesi'ne ulaşmış olacaksınız.

• Bulunduğunuz konumdan yine Kısıklı otobüs duraklarına yürüyün ve 522 Mecidiyeköy Mezarlık otobüslerine binin. Mecidiyeköy Viyadük durağında DT1 Vadi otobüslerine aktarma yapın. 16 durak sonra Galatasaray Üniversitesine ulaşmış olacaksınız.

İstanbulkart Çeşitleri / Dolum Ücretleri / Ulaşım Ücret Tarifesi

İstanbulkart Çeşitleri İstanbul’da Metro, Otobüs, Metrobüs, Tramvay ve Vapur gibi toplu taşıma araçlarına binip ulaşım sağlayabilmek için kullanılan elektronik kartlara İstanbulkart denilmektedir. İstanbulkartların 3 çeşidi bulunmaktadır. İstanbulkart çeşitleri şunlardır; Anonim İstanbulkart: Herhangi bir şekilde kişiselleştirilmemiş yani kişiye özel olmayan, herkesin alıp kullanabileceği ve İstanbulkart İşlem Noktalarından ya da pek çok yerde bulunabilecek Biletmatikler’den kolaylıkla temin edilebilecek kart çeşididir. Anonim karta sahip olmak için ödemeniz gereken kart tutarı 6 TL’dir. Mavi Kart (Abonman): Aylık belli bir standarda bağlanmış bir ücret verilerek, alınabilen kişiye özel İstanbulkart türüdür. 3 çeşit Mavi Kart türü bulunmaktadır:

• Bireysel Mavi Kart; sahip olan kişiye 180 biniş hakkı tanıyan bir İstanbulkart türüdür. Bireysel Mavi Kart ücreti 10 TL’dir.

• Kurumsal Mavi Kart; kurumların çalışanları adına toplu olarak aldığı kart türüdür. Bireysel olarak da çalışılan kurum adına müracaat edilebilir. Kurumsal Mavi Kart ücretleri de 10 TL’dir.

• Harcırah Mavi Kart; Harcırah Kanunu kapsamındaki kamu personellerine, memurlara verilen ve 100 biniş hakkı tanıyan kart türüdür. Harcırah Mavi Kart ücreti de yine 10 TL’dir. İndirimli İstanbulkart: Öğretmen, öğrenci ve 60 yaş üstü kişilerin yararlanabildiği İndirimli İstanbulkart türüdür. İndirimli İstanbulkart ücreti 10 TL’dir.

Ücretsiz İstanbulkart: Belediye Zabıta Kartı, 65 Yaş Kartı, Gazi Kartı, Gazi Ailesi Kartı, Engelli Kartı, Basın Mensubu Kartı, Milli Sporcu Kartı, Şehit Eşi ve Ailesi Kartı, EHS Kartı, PTT Kartı, Er ve Erbaş Kartı, TÜİK Kartı, Anne Kart, Muhtar Kartı ve Sağlık Çalışanı Kartı gibi belirli koşulların sağlanmasıyla alınabilecek ücretsiz taşıma kartıdır.

Anonim / Mavi / İndirimli İstanbulkart Dolum Ücretleri

Anonim ve İndirimli İstanbulkartlara istediğiniz ücret ile yükleme yapılabilirken, aylık abonman ücretiyle kullanılan Mavi Kartların belli bir yükleme ücreti bulunmaktadır.

Bu ücretler; Tam için 275 TL, Öğrenci için 50 TL, Öğretmen ve 60 yaş üstü için 170 TL olarak belirlenmektedir.

Ulaşım Ücret Tarifeleri Tam Ücret Tarifesi; tam ücretlendirmede aktarmasız ilk basım için ücret; 3,50 TL’dir.

Aktarma ücretleri ise;

• 1. Aktarmada 2,50 TL

• 2. Aktarmada 1,90 TL

• 3. Aktarma ve sonrasında ise 1,20 TL’dir.

Öğrenci Ücret Tarifesi; Öğrenci ücretlendirmede aktarmasız ilk basım için ücret; 1,70 TL’dir.

Aktarma ücretleri ise;

• 1. Aktarmada 0,75 TL

• 2. Aktarmada 0,70 TL

• 3. Aktarma ve sonrasında ise 0,60 TL’dir. Öğretmen ve 60 Yaş Üstü Ücretlendirme; öğretmen ve 60 yaş üstü ücretlendirmede aktarmasız ilk basım için ücret; 2,50 TL’dir. Aktarma ücretleri ise;

• 1. Aktarmada 1,50 TL

• 2. Aktarmada 1,15 TL

• 3. Aktarma ve sonrasında ise 0,75 TL’dir.