BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ULAŞIM REHBERİ

Boğaziçi Üniversitesi Hakkında

Türkiye’nin en köklü üniversiteleri arasına imzasını atmış olan Boğaziçi Üniversitesi’nin temelleri, 1871 yılında Dr. Cyrus Hamlin ve New York’lu bir tüccar olan Mr. Christopher Rheinlander tarafından Robert Koleji’nin kurulmasıyla atılmıştır. Ardından 1971 yılında Robert Koleji’nin bulunduğu ve bugün Güney Kampüs olarak bilinen alan, Türk hükümetinin üzerine geçmiştir ve Boğaziçi Üniversitesi resmen kurulmuştur. 

Üniversite sınavı sıralamasında Türkiye’nin en iyileri arasında yer alan öğrencileri, seçkin öğretim kadrosu ve tartışılmaz eğitim kalitesiyle Boğaziçi Üniversitesi, yalnızca Türkiye’de değil dünyada da adını duyurmuş ve eğitim kalitesinin üzerine araştırma performansını da ekleyerek dünyanın en seçkin üniversiteleri arasında yerini almıştır.

Eğitimi ve seçkinliğiyle her öğrencinin hayali olan Boğaziçi Üniversitesi, merkezi konumuyla ve muhteşem manzarasıyla da öğrencileri cezbetmektedir. Üniversitenin herkes tarafından bilinen Güney Kampüsü dışında 5 adet daha kampüsü bulunmaktadır. Bunlar; Kuzey Kampüsü, Uçaksavar Kampüsü, Kandilli Kampüsü, Hisar Kampüsü ve Kilyos-Sarıtepe Kampüsleridir.

Akademik profili; 4 Fakülte, 2 Yüksekokul, 6 Enstitü, 30 Araştırma Merkezi ve 33 Bölümden oluşan Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans ve lisansüstü olmak üzere toplamda 25.869 öğrenci bulunmaktadır.

Neden Boğaziçi Üniversitesi?

Boğaziçi Üniversitesi, her şeyden önce eğitim kalitesiyle akıllara gelse de dünya çapında kendini kanıtlamış olan bu üniversitenin tek cazip tarafı bu değil elbette. Boğaziçi Üniversitesi’ni neden tercih etmelisiniz, bir bakalım.

• Çoğunluğu Avrupa’da olmak üzere dünyadaki diğer üniversitelerle yapılmış 531 anlaşmayla, Uluslararası Öğrenci Değişim Programları aktif bir şekilde her yıl pek çok öğrencinin yurt dışında da eğitim görme imkanına kavuşmasını sağlamaktadır.

• Birçok öğrencinin ve araştırmacının imkanlarından yararlanabilmek için her gün akın akın gittiği muazzam bir kütüphaneye sahiptir Boğaziçi. Peki neler vardır bu kütüphanede? 3.256.021’i elektronik olmak üzere toplamda 3.737.637 kitap, 79.921’i elektronik olmak üzere toplamda 80.541 dergi, Braille alfabesi ile yazılmış 2.283 kitap ve sesli kitap, 174 etkileşimli veri tabanı.

• Üniversitenin dünya çapında tanınmasına olanak sağlamış olan 147 Araştırma Laboratuvarı ve bunun yanı sıra 32 Uygulama ve Araştırma Merkezi de bulunmaktadır.

• Öğrenim dilinin İngilizce olması hem öğrenci değişim programlarından yararlanılmasında hem de iş hayatında oldukça faydalı olacak bir özelliğidir üniversitenin.

• Yalnızca akademik bilgi anlamında değil sosyal anlamda da öğrencilerini beslemek isteyen Boğaziçi Üniversitesi’nin; Denizcilik ve Yelken Kulübü’nden Dağcılık Kulübü’ne, Mağara Araştırma Kulübü’nden Karikatür ve Mizah Kulübü’ne kadar çok geniş bir yelpazeye sahip 52 öğrenci kulübü mevcuttur.

Peki ülkemizin en iyi üniversitelerinden biri olan Boğaziçi Üniversitesi’ne İstanbul’un farklı noktalarından nasıl ulaşabilirsiniz? Gelin, beraber bir bakalım..

Boğaziçi Üniversitesi Ulaşım Rehberi

İstanbul Havalimanı’ndan Boğaziçi Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Boğaziçi Üniversitesi’nin Kandilli Kampüsü Anadolu yakasında iken, diğer kampüsleri Avrupa yakasındadır. İstanbul Havalimanı’ndan Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine ulaşım için önerebileceğimiz en kısa rotalar şu şekildedir:

Havalimanı Servisleri

Havalimanı servislerinden yararlanarak Boğaziçi Üniversitesi’ne direkt gitmek mümkün olmasa da, belirli bir noktaya kadar gelip aktarma yapmak mümkündür.

Havalimanı servisleri ile kampüslere gidişin en hızlı rotaları şu şekildedir:

• Güney, Hisar ya da Uçaksavar kampüslerinden herhangi birine gitmek için havalimanından kalkan; Beşiktaş Meydan, Zincirlikuyu Metrobüs veya 4. Levent Havaist servislerine binebilirsiniz. Beşiktaş Meydan veya Zincirlikuyu Metrobüs durağına gidecekseniz buradan kampüslere ulaşım için 559C veya 43R numaralı Rumelihisarüstü otobüsüne aktarma yapmalısınız. 559C veya 43R numaralı hatlardan kampüslere ulaşım için farklı duraklarda inmelisiniz.

Hisar Kampüsü’ne gitmek için Manevra Sanasi Park Yapilmaz durağında, Güney Kampüsü’ne gitmek için Boğaziçi Üniversitesi durağında, Uçaksavar Kampüsü’ne gitmek için Cengiz Topel durağında inmelisiniz.

Havalimanı servisleriyle 4. Levent’e gidip buradan üniversiteye geçiş yapmak isterseniz de 59RS Rumelihisarüstü veya 59RK Boğaziçi Üniversitesi Kampüsü otobüslerinden yararlanabilirsiniz.

• Kuzey Kampüsü’ne gitmek için yine havalimanı servisleriyle Beşiktaş’a gelebilirsiniz. Beşiktaş’tan da 43R veya 559C numaralı hatlardan birine binip Nispetiye durağında inerek kampüse ulaşabilirsiniz.

• Kilyos Sarıtepe Kampüsü’ne gitmek istiyorsanız havalimanı servisiyle 4. Levent’e gelip buradan 59RK numaralı Sarıtepe Kampüsü otobüsüne aktarma yapabilirsiniz.

• Kandilli Kampüsü’ne gitmek isterseniz havalimanı servisleriyle Kadıköy’e gidebilir ve oradan 15SK Sultanmurat otobüsüne binebilirsiniz. Otobüsten Mete Sokak durağında indikten sonra yaklaşık 18 dakika yürüyerek ya da Üsküdar-Rasathane minibüslerine binip Selvi Yolu durağında inerek kampüse ulaşabilirsiniz. Taksi İstanbul Havalimanı’ndan Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine taksi ile gitmek isterseniz, ödeyeceğiniz tutar ve geçireceğiniz seyahat süreleri şu şekildedir:

• Güney, Hisar, Uçaksavar ve Kuzey kampüslerine taksi ile gitmek için ödeyeceğiniz tutar 129 TL – 175 TL arasında değişirken, seyahat süreniz 39 - 55 dakika arası olacaktır.

• Sarıtepe Kampüsü’ne taksiyle gitmek için ödeyeceğiniz tutar ortalama 123 TL iken, seyahat süreniz de ortalama 51 dakika olacaktır. • Kandilli Kampüsü’ne gitmek için ödeyeceğiniz tutar 156 TL – 212 TL arasında değişecekken, seyahat süreniz de 1 saat ile 1 saat 20 dakika arasında değişecektir. Toplu Taşıma İstanbul Havalimanı’ndan Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine toplu taşımayla gidilebilecek en kısa rotalar şu şekildedir:

• Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’ne gitmek istiyorsanız; havalimanından H-2 Mecidiyeköy Metrobüs otobüsüne binmeli ve 7 durak sonra Mecidiyeköy Metrobüs durağında inmelisiniz. İndikten sonra Mecidiyeköy Viyadük durağına yürüyerek 59R Rumelihisarüstü otobüsüne binmeli ve 12 durak sonra Boğaziçi Üniversitesi durağında inmelisiniz. • Hisar Kampüsü’ne gitmek için de Güney Kampüsü’ne gitmek için kullandığınız rotayı kullanabilirsiniz. Ancak Hisar Kampüsü’ne ulaşmak için 59R otobüsünden Manevra Sanasi Park Yapilmaz durağında inmelisiniz.

• Yine aynı rota Uçaksavar Kampüsü’ne gitmek için de kullanılabilir. Ancak Uçaksavar Kampüsü’ne gitmek istiyorsanız 59R numaralı hattan Cengiz Topel durağında inmelisiniz.

• İstanbul Havalimanı’ndan Kuzey Kampüsü’ne gitmek için de H-2 ve ardından 59R otobüsleri aktarması geçerlidir. Kuzey Kampüsü’ne ulaşmak için de 59R otobüsünden Nispetiye’ de inmeniz gerekir.

• Sarıtepe Kampüsü’ne gitmek için havalimanından yine H-2 Mecidiyeköy Metrobüs otobüsüne geçilir. Bu noktada iki alternatif bulunmaktadır. Bunlardan ilki; Hasdal durağında inmek ve 47L Hacıosman metrosuna aktarma yapmaktır. Metrodan Fatih Ormanı durağında inilir ve 59RK Sarıtepe Kampüsü otobüsüne binilerek yerleşkeye ulaşılabilir.

İkinci yol ise; H-2 otobüsüne binip Mecidiyeköy Metrobüs durağında inmek ve M2 Hacıosman metrosuna geçiş yapmaktır. M2 metrosundan İTÜ – Ayazağa durağında inilir ve İTÜ Rektörlüğü’nün önünden 59RK otobüsüne binilir. Otobüsten 11 durak sonra Sarıtepe Kampüsü durağında inilir. • İstanbul Havalimanı’ndan Kandilli Kampüsü’ne gitmek için havaalanından kalkan H-2 Mecidiyeköy Metrobüs otobüsüne binip Çağlayan durağında inilir. Çağlayan’dan 34AS numaralı Metrobüs hattına aktarma yapılarak 15 Temmuz Şehitler Köprüsü durağına geçilir. Buradan da 5 dakikalık yürüme mesafesinden geçen 14M Yeni Camii otobüsüne aktarma yapılır. Kuleli durağında otobüsten indikten sonra yaklaşık 18 dakikalık bir yürüme mesafesinin ardından Kandilli Kampüsü’ne ulaşılabilir.

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Boğaziçi Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Sabiha Gökçen Havalimanı, Kandilli Kampüsü’ne ulaşım bakımından diğer kampüslere göre daha yakındır. Diğer kampüslere gidilecekse İstanbul Havalimanı’nı kullanmak daha mantıklı olacaktır. Ancak Sabiha Gökçen Havalimanı’nı seçmek durumunda kaldıysanız kampüslere ulaşmanın pek çok yolu da bulunmaktır. Bunlardan en kısa olan rotalar şu şekildedir:

Havalimanı Servisleri

Boğaziçi Üniversitesi’ne ulaşımda yararlanabileceğiniz havalimanı servisleri şu şekildedir:

• Güney, Hisar, Uçaksavar ve Kuzey kampüslerine gidebilmek için Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan Taksim havabüslerini kullanabilirsiniz. Havabüs ile Taksim’e geldikten sonra bu kampüslere ulaşmanın iki yolu vardır. Bunlardan ilki; Taksim’den M2 Hacıosman metrosuna binmek ve Levent’te inerek M6 metrosuna binmektir. Güney, Hisar ve Kuzey kampüslerine ulaşabilmek için M6 metrosundan Boğaziçi Üniversitesi İstasyonu durağında inmek gerekir. Uçaksavar Kampüsü içinse Etiler İstasyonu durağında inilmeli ve ortalama 7 dakika yürünmelidir. Diğer alternatif ise Taksim’den 4 dakika yürüyerek İETT Park Otel durağına gitmek ve buradan 559C Rumelihisarüstü otobüsüne binmektir. 559C otobüsünden Güney Kampüsü’ne gitmek için Boğaziçi Üniversitesi durağında, Hisar Kampüsü’ne gitmek için Manevra Sanasi Park Yapilmaz durağında, Uçaksavar Kampüsü’ne gitmek için Cengiz Topel durağında ve Kuzey Kampüsü’ne gitmek için ise Nispetiye durağında inilmelidir.

• Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü’ne gitmek için yine Taksim servislerini kullanabilirsiniz. Taksim’de indikten sonra kampüse gitmenin en kısa yolu; M2 Hacıosman metrosuna binmek ve 5 durak sonra 4. Levent’te inmektir. 4. Levent’te indikten sonra 59RK Sarıtepe Kampüsü otobüsüne binilerek yerleşkeye ulaşılabilir.

• Sabiha Gökçen’den Kandilli Kampüsü’ne geçmek için ise havalimanından kalkan Kadıköy havabüsüne binmek gerekir. Kadıköy’de indikten sonra 15SK numaralı Sultanmurat otobüsüne binilmeli ve 30 durak sonra Mete Sokak durağında inilmelidir. Bu noktadan da Üsküdar-Rasathane minibüslerine binerek Selvi Yolu durağında inilir ve kısa bir yürüyüş mesafesinden sonra kampüse ulaşılır. Taksi Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Boğaziçi kampüslerine taksiyle gitmek isterseniz ödeyeceğiniz taksi ücretleri ve yolda geçireceğiniz süreler şu şekildedir:

• Sabiha Gökçen’den Güney, Hisar, Uçaksavar ve Kuzey kampüslerine taksiyle gitmek istiyorsanız ödeyeceğiniz tutar 140 TL – 162 TL arasında iken, yolda geçireceğiniz süre 55-69 dakika arasındadır.

• Sarıtepe Kampüsü’ne gitmek için taksi kullanacaksanız ödeyeceğiniz tutar 215 – 235 TL arasında iken, yolda geçireceğiniz süre 1 saat ile 1 saat 30 dakika arasındadır.

• Kandilli Kampüsü’ne taksi ile gidecekseniz ödeyeceğiniz taksi tutarı 133 – 158 TL arasında olacak iken, yolda geçireceğiniz süre ise 55 – 66 dakika arasında olacaktır. Toplu Taşıma Toplu taşıma ile Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine gitmek istiyorsanız, kullanabileceğiniz en hızlı rotalar şu şekildedir: • Sabiha Gökçen’den Güney, Hisar, Kuzey ve Uçaksavar kampüslerine gidebilmek için havalimanından kalkan SG-2 numaralı Taksim otobüsüne binilmeli ve Levent durağında inilmelidir. Levent durağında indikten sonra Kuzey, Güney ve Hisar kampüslerine ulaşmak için M6 metrosuna binilmeli ve Boğaziçi Üniversitesi İstasyonu durağında inilmelidir. Uçaksavar Kampüsü’ne ulaşmak için ise yine M6 metrosuna binmek ancak bu sefer Etiler İstasyonu durağında inmek gerekmektedir.

• Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Sarıtepe Kampüsü’ne toplu taşımayla gidebilmek için en kısa yol; Sabiha Gökçen Nizamiye durağına gidip E-10 Kadıköy otobüsüne binmektir. Otobüsle 31 durak gidildikten sonra Kartal Köprüsü’nde inilir. Kartal Köprüsü’nden 500T Zeytinburnu Çırpıcı otobüsüne binilir ve 24 durak gidilir. İETT Sanayi Mahallesi durağına gelince otobüsten inilir ve 59RK Sarıtepe Kampüsü otobüsüne binilir. Boğaziçi Üniversitesi Sarıtepe Kampüsü durağına gelindiğinde inilir.

• Kandilli Kampüsü’ne Sabiha Gökçen’den toplu taşımayla gidebilmek için Sabiha Gökçen Nizamiye durağına gidip E-11 numaralı Kadıköy hattına binilebilir. 9 durak sonra Göztepe Köprüsü’nde inilir ve Göztepe Köprüsü’nden 15SK numaralı Sultanmurat otobüsüne binilir. Yaklaşık 18 dakikalık yürüme mesafesinden sonra Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Kampüsü’ne varılır.

Esenler Otogarı’ndan Boğaziçi Üniversitesi’ne Nasıl Gidilir?

Esenler Otogarı’nda indiyseniz ve Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine gitmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz rotalar şu şekildedir:

Otobüs Firması Servisleri

Esenler Otogarı’ndan Boğaziçi Üniversitesi kampüslerinin herhangi birine gitmek istiyor ve bunun için seyahatte kullandığınız otobüs firmasının servislerinden yararlanmak istiyorsanız Avrupa yakası kampüsleri için Beşiktaş, Mecidiyeköy gibi, Anadolu yakası kampüsleri için de Üsküdar, Kadıköy gibi merkezi noktalara gitmeniz ve bu noktalardan toplu taşıma araçlarına aktarma yapmanız gerekmektedir çünkü kampüslere direkt servis yoktur. Servislerle ulaşımda kullanabileceğiniz en kısa rotalar şu şekildedir:

• Kuzey, Güney, Uçaksavar ve Hisar kampüslerine gitmek için kullandığınız otobüs firmasının servisiyle Beşiktaş’a gitmeli ve Beşiktaş’ta inip Akmerkez’e çıkmalısınız. Akmerkez’den 59R veya 559C otobüslerinden herhangi birine binebilirsiniz. Güney Kampüsü için otobüsten Boğaziçi Üniversitesi durağında, Hisar Kampüsü için Manevra Sanasi Park Yapilmaz durağında, Kuzey Kampüsü için Nispetiye durağında ve Uçaksavar Kampüsü için de Cengiz Topel durağında inip yürümelisiniz.

• Sarıtepe Kampüsü’ne en kısa şekilde gitmek için kullandığınız otobüs firmasının Taksim servisinden yararlanabilirsiniz. Servisle Taksim meydanında indikten sonra M2 Hacıosman metrosuna binmelisiniz. 7 durak sonra İTÜ-Ayazağa İstasyonu durağında inip İTÜ Rektörlüğü durağına yürümeli ve bu noktadan 59RK numaralı otobüse binmelisiniz. 39 durak sonra Sarıtepe Kampüsü durağında inerek yerleşkeye ulaşabilirsiniz.

• Esenler Otogarı’nda inip Kandilli Kampüsü’ne gitmek istiyorsanız ve otobüs firmanızın Anadolu yakasında Üsküdar’a servisi varsa kullanılabilecek en hızlı rota, Üsküdar üzerinden aktarma yapmak olacaktır. Üsküdar’a geldikten sonra Kısıklı’ya geçerek 14R numaralı otobüse binilebilir. 23 durak sonra Türkan Sedefoğlu İlkokulu durağında inilip, yaklaşık 8 dakika yürüdükten sonra kampüse ulaşılabilir.

Taksi

Esenler Otogarı’ndan taksiyle Boğaziçi kampüslerine gitmek için ödeyeceğiniz tutarlar ve seyahat süreleriniz şu şekildedir:

• Güney, Kuzey, Hisar ve Uçaksavar kampüslerine taksiyle gitmek için ödemeniz gereken tutar 71 TL – 82 TL arasında iken, seyahat süreniz 28 – 33 dakika arasında olacaktır.

• Sarıtepe Kampüsü’ne taksiyle gitmek için ödemeniz gereken tutar 133 TL – 178 TL arasında iken, seyahat süreniz de 55-75 dakika arası olacaktır. • Kandilli Kampüsü’ne taksiyle gitmek için ödemeniz gereken tutar 83 TL - 101 TL arasında iken, seyahat süreniz 34 – 42 dakika arasında olacaktır. Toplu Taşıma Esenler Otogarı’ndan Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine toplu taşıma araçlarını kullanarak geçmek isterseniz tercih edebileceğiniz en kısa rotalar şöyledir:

• Güney, Kuzey ve Hisar kampüslerine gitmek için; Esenler Otogarı’ndan Otogar İstasyonu durağına yürümeli ve buradan M1A Yenikapı metrosuna binmelisiniz. 6 durak sonra Aksaray Metro İstasyonu durağında inmeli ve Aksaray’a yürüdükten sonra D43 Taksim dolmuşuna binmelisiniz. 11 duraklık mesafeden sonra Taksim’de inmeli ve 40 numaralı Rumelifeneri / Garipçe otobüsüne binmelisiniz. Bu noktadan sonra ineceğiniz duraklar gideceğiniz kampüslere göre değişecektir. Güney Kampüsü’ne gitmek için Aşiyan durağında, Hisar Kampüsü’ne gitmek için Rumeli Hisarı’nda, Kuzey Kampüsü içinse Küçük Bebek durağında inmelisiniz. 15-20 dakikalık yürüme mesafelerinden sonra kampüslere ulaşabilirsiniz.

• Uçaksavar Kampüsü’ne gitmek için Otogar İstasyonu durağından M1B Yenikapı metrosuna binmelisiniz. 7 durak sonra Marmaray Yenikapı İstasyonunda inmeli ve M2 Hacıosman metrosuna aktarma yapmalısınız. Metrodan Gayrettepe durağında inmeli ve Zincirlikuyu durağına yürümelisiniz. Zincirlikuyu durağından 58A Poligon Mahallesi otobüsüne binmeli ve Bahar Sitesi durağında inmelisiniz. 20-25 dakikalık bir yürüme mesafesinden sonra kampüse ulaşabilirsiniz.

• Sarıtepe Kampüsü’ne gitmek için Otogar İstasyonu durağından M1A veya M1B Yenikapı metrosuna binmeli ve Marmaray Yenikapı İstasyonu durağında inmelisiniz. Bu noktadan M2 Hacıosman metrosuna aktarma yapmalı ve 4. Levent durağında inmelisiniz. 4. Levent’ten 59RK otobüsüne binerek Sarıtepe Kampüs durağında inebilir ve yerleşkeye ulaşabilirsiniz.

• Kandilli Kampüsü’ne gitmek için Otogar İstasyonu durağından M1B Yenikapı metrosuna binip Marmaray – Yenikapı İstasyonu durağında inmelisiniz. Bu duraktan Marmaray’a aktarma yaparak Üsküdar istasyonuna geçiş yapmalısınız. Üsküdar Cami Önü durağına giderek 15R otobüsüne binmeli ve Emek Mahallesi durağında inmelisiniz. Kısa bir yürüme mesafesinden sonra Kandilli Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

Harem Otogarı’ndan Boğaziçi Üniversitesine Nasıl Gidilir?

Boğaziçi Üniversitesi’nin kampüsleri genel olarak Avrupa yakasında olduğu için Esenler Otogarı’nı kullanmak daha mantıklı olacaktır. Ancak ulaşımınızı Harem Otogarı’ndan yapmak durumundaysanız tercih edebileceğiniz çeşitli yollar bulunmaktadır. Bu yollar şöyledir:

Otobüs Firması Servisleri

Seyahat ettiğiniz otobüs firmalarının servislerinden yararlanarak Boğaziçi kampüslerine geçiş yapmak istiyorsanız direkt ulaşım sağlamanın yolu olmadığını söyleyelim. Ancak servislerle merkezi noktalara geçiş yaparak ulaşım sağlayabilirsiniz.

• Güney, Hisar, Kuzey ve Uçaksavar kampüslerine gitmek için “Esenler Otogarı’ndan Ulaşım” başlığımızda bahsettiğimiz gibi servisle Beşiktaş’a gidebilir ve 59R veya 559C otobüslerine aktarma yaparak kampüslere geçebilirsiniz.

• Sarıtepe Kampüsü’ne geçmek için ise Taksim’e geçip önce M2 Hacıosman metrosuna, ardından da 59RK numaralı otobüse aktarma yapmalısınız.

• Kandilli Kampüsü’ne gitmek için ise servisle Üsküdar’a geçmeli ve Kısıklı’ya giderek 14R numaralı otobüse aktarma yapmalısınız. 14R’den Türkan Sedefoğlu İlkokulu durağında inmeli ve kampüse yürümelisiniz. Böylelikle yerleşkeye ulaşabilirsiniz.

Taksi

Harem Otogarı’ndan Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine taksiyle gitmek için geçireceğiniz seyahat süresi ve ödeyeceğiniz tutarlar şu şekildedir:

• Güney, Kuzey, Hisar ve Uçaksavar kampüslerine gitmek için takside geçireceğiniz süre ortalama 22 dakika- 39 dakika arasındadır. Ödeyeceğiniz taksi ücreti ise 56 – 95 TL arasında değişecektir.

• Sarıtepe Kampüsü’ne Harem’den ulaşmak için geçireceğiniz seyahat süresi 55 – 74 dakika arasındadır. Taksiye ödenecek ücret ise 131 – 178 TL arasında değişecektir. • Kandilli Kampüsü’ne taksiyle gitmek isterseniz yolda geçireceğiniz süre 14- 22 dakika arasında değişirken, taksiye ödeyeceğiniz ücret ise 38 – 55 TL arasında olacaktır.

Toplu Taşıma

Harem Otogarı’ndan Boğaziçi Üniversitesi kampüslerine gitmek için toplu taşıma kullanmak istiyorsanız yararlanabileceğiniz rotalar şu şekildedir:

• Güney, Kuzey ve Uçaksavar kampüslerine gidebilmek için Harem’den 11C numaralı otobüse binip 16 durak sonra Akşemsettin Sokak durağında inmelisiniz. Ardından 129T numaralı Taksim otobüsüne binmelisiniz. Taksim otobüsünden Yıldız Teknik Üniversitesi durağında inerek 559C Rumelihisarüstü otobüsüne binmelisiniz.

Güney Kampüs için Boğaziçi Üniversitesi durağında, Uçaksavar Kampüsü için Cengiz Topel durağında, Kuzey Kampüsü için de Nispetiye durağında inerek kampüslere ulaşabilirsiniz.

• Hisar Kampüsü’ne gitmek için Harem Otogarı’ndan Kapı Ağası durağına geçmeli ve 500A numaralı otobüse binmelisiniz. 10 durak sonra Mecidiyeköy Viyadük durağında inmeli ve 59R numaralı otobüse binmelisiniz. Otobüsten Manevra Sanasi Park Yapilmaz durağında inerek Hisar Kampüsü’ne ulaşabilirsiniz.

• Sarıtepe Kampüsü’ne gidebilmek için Harem’den 11C numaralı otobüse binmeli ve Üsküdar Marmaray durağında inmelisiniz. Marmaray’a aktarma yaparak Yenikapı istasyonuna geçmeli ve oradan da M2 Hacıosman metrosuna binmelisiniz. Metrodan Darüşşafaka durağında inmeli ve 2 dakikalık mesafedeki Derbent durağından 59RK otobüsüne binmelisiniz. Sarıtepe Kampüsü durağında inerek yerleşkeye ulaşabilirsiniz.

• Kandilli Kampüsü’ne gitmek için en kısa rota yarım saatlik yürüme mesafesi bulunan bir rotadır. Kampüse gidiş için öncelikle Harem Otogarı’ndan 15 dakika Çiçekçi durağına yürünür. Bu noktadan 15F otobüsüne binilir ve Kuleli durağında inilir. Ardından 19-20 dakika daha yürünerek kampüse ulaşılır.