Ucuz Tunceli otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Tunceli 25 EUR, Erzincan Tunceli 10 EUR ve Diyarbakır Tunceli 14 EUR.
En Ucuz Bilet Fiyatı
|
En Ucuz Ay
Aralık
|
En Popüler Otobüs Firması
|
Ucuz Tunceli otobüs bileti mi arıyorsunuz? Önümüzdeki 3 aylık dönemde Adana Tunceli 25 EUR, Erzincan Tunceli 10 EUR ve Diyarbakır Tunceli 14 EUR.
Tunceli şehirler arası otobüs iniş ve kalkış noktaları şunlardır : Çemişgezek, Tunceli, Seyitli Köprüsü (Mazgirt, Tunceli), Pülümür, Pertek, Ovacık (Tunceli), Nazımiye, Mazgirt, Kuşcu (Mazgirt, Tunceli), Hozat, Göktepe (Mazgirt, Tunceli), Mazgirt Köprüsü (Tunceli), Nazımiye Pülümür Yolayrımı (Nazımiye, Tunceli), Uzuntarla (Tunceli) ve Kırmızı Köprü (Pülümür, Tunceli)
En uygun Tunceli otobüs bileti fiyatlarını yakalamak için en az 6 gün öncesinden biletini satın almanı tavsiye ediyoruz..
ayları Tunceli otobüs bileti satın almak için en yüksek fiyatlı aylardır. Bu dönemde fiyatlar yılın geri kalan aylarından daha pahalıdır. En düşük otobüs bileti fiyatları bulabileceğin aylar ise: Aralık.
Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Tunceli, çağlar boyunca Hurriler, Hititler, Urartular, Medler, Persler, Makedonyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Sasaniler, Selçuklular ve Osmanlı gibi pek çok uygarlığa ev sahipliği yaptı.
Kuzeyde ve batıda Erzincan, doğuda Bingöl, güneyde Elâzığ ile komşu olan Tunceli, zengin tarihi geçmişinin yanı sıra bakir doğası, eşsiz güzellikteki vadileri, akarsuları, kendine has gelenek ve görenekleriyle en özel şehirlerden.
Turizmde her geçen yıl giderek popülerleşen destinasyonlardan biri olan Tunceli, çok sarp ve dağlık bir bölge. Yemyeşil doğasına tanıklık etmek için en uygun dönem mayıs ayı. Son yıllarda özellikle Avrupalı turistler ve Avrupa’da yaşayan Tuncelilerin rotasına girmesiyle birlikte turizmde altın çağını yaşayan şehri siz de listenize ekleyin.
Tunceli Gezilecek Yerler
Tarihi geçmişiyle tarihi çağlar boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Tunceli, tarihi ve turistik yerleri ile gönülleri fethediyor. Malazgirt ilçesinde bulunan Bağın Kaplıcası ile gezinize başlayabilirsiniz. Pek çok hastalığa iyi geldiğine inanılan Bağın Kaplıcası içinde konaklama tesisi, yeme-içme tesisi ve çay bahçesi bulunuyor. Dik bir yamaç üzerinde bulunan Bağın Kaplıcası, muhteşem bir manzaraya sahip.
Çok uzun zamandır yaşadığı için koruma altına alınan Anıt Çınar Ağacı, önünde yaz kış akan çeşmesi ve havuzuyla dikkat çekiyor. Ağacın gövdesinde bulunan kovuğa 20 koyunun sığabildiği söyleniyor. Anıt Çınar Ağacı, kendine hayran bırakmayı başarıyor.
İn Delikleri olarak adlandırılan ve kim tarafından yapıldığı belli olmayan bu delikler, kayalara konut amaçlı oyulmuş. Üç kat halinde 20 odadan meydana gelen İn Delikleri, değişik atmosferiyle dikkat çekiyor.
Bitki türleri, hayvan çeşitliliği ile mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan Munzur Vadisi Milli Parkı, ziyaretçilerini doğal güzelliğiyle etkiliyor. Akarsu kaynakları, gözeler, zengin doğal veriler, endemik bitki türleri ve yöreye özgü hayvan türleri, bölgenin milli park olarak ilan edilmesini sağlıyor.
Kepir Yaylası ise şehrin yoğunluğundan kaçıp kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biri. Yılın her mevsimi ayrı bir güzelliği olan bu yer, dereleri, gölleri ve yeşili ile Tunceli'nin doğal güzelliklerinden biri olma özelliğini gösteriyor.
Rabat Vadisi, sadece vadi ve şelalesi ile değil, tarihi köprüleriyle de bilinen bir yer. Yerli ve yabancı pek çok turist tarafından sıklıkla ziyaret edilen Rabat Vadisi, özellikle dağcılık aktiviteleri için tercih ediliyor.
Munzur Çayı’nın ise zengin bitki örtüsü, dik yamaçlardaki kaya oluşumları, kanyonlar ve şelalelerin sunduğu değişik bir manzarası bulunuyor. Türkiye'nin en uzun rafting imkanını sağlayan nehirlerden biri olan Munzur Çayı’nı Munzur Gözeleri oluşturuyor.
Ovacık Kayak Merkezi ise yerli ve yabancı pek çok turistin uğrak noktası. 1200 metre uzunluğunda bir kayak pistine sahip olan Ovacık Kayak Merkezi’nde, 300 metre baby lift pisti, teleski, kar ezme makinesi, kar motoru ve konaklama tesisi yer alıyor.
Tunceli’deki tarihi yapılardan bir diğeri ise Sivdin Köprüsü. Karar Deresi üstündeki taş köprü, suyun iki yakasındaki kayalara oturmuş tek bir kemerden oluşuyor. 12. ya da 13. yüzyıldan geldiği bilinen köprü, görülmeye değer. Tunceli’de daha pek çok görülmeye değer yer bulunuyor.
Tunceli’ye Nasıl Gidilir?
Tunceli’ye ulaşım için en sık kullanılan yöntem kara yolu ulaşımı. Özel araç dışında Tunceli’ye en ekonomik ulaşım yöntemi ise Tunceli otobüs bileti satın almak. Tunceli’ye İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden düzenli olarak direkt otobüs seferleri yapılıyor.
Tunceli, Şehirlerarası Otogarı kent merkezine yaklaşık 1 km mesafede, Alibaba Mahallesi’nde bulunuyor. Tunceli Otogarı merkezi bir konumda yer aldığı için yaya olarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca şehirden hareket eden minibüsler ve otobüs firmalarının servis imkanlarından da yararlanabilirsiniz.
Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve kültürel değerleri ile Anadolu’nun en önemli şehirlerinden biri olan bu güzel kenti keşfedebilmek için turna.com’da Tunceli otobüs bileti seçeneklerine göz atın.
Otobüs, ülkemizde en çok kullanılan ulaşım aracı. Her ne kadar şehirler arası yolculuklarda uçak, kısa ulaş
Otobüs yolculukları yeme-içme düzenimizi değiştiren, mide sağlığına her zamankinden çok daha fazla dikkat e
Tunceli, Doğu Anadolu Bölgesinin Yukarı Fırat Bölümünde; Erzincan, Bingöl, Elâzığ ve Malatya ile komşu, Fır