Uçak Bileti

Resmi ismi Yemen Cumhuriyeti olan Yemen, Orta Doğu’da, Umman Denizi, Aden Körfezi ve Kızıldeniz kıyısında, Umman’ın batısında Suudi Arabistan’ın ise güneyinde yer alan bir ülke. Arap Yarımadası’nda farklı kültürüyle dikkat çeken bir turizm bölgesi olan Yemen, ülkede devam eden silahlı çatışmalar yüzünden turizm açısından da zor günler geçiriyor. İç savaş öncesinde ‘Mutlu Arabistan’ olarak anılan ve Arap Yarımadası’nın en önemli kültür ve turizm merkezleri arasında gösterilen bu ülke, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan göz alıcı kültürel ve tarihi değerleriyle hayranlık uyandırmayı sürdürüyor. İşte Yemek yolculuğunda mutlaka görülmesi gereken şehirler ve turistik noktalarından bazıları.

Yemen’de Ziyaret Edilmesi Gereken 5 Şehir

1. Sanaa

Başkent Sanaa, Yemen ve çevresinin en çok turist çeken bölgelerinin başında geliyor. Şehrin en popüler ziyaret noktası ise UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Eski Şehir Bölgesi. Dar-ül Hacer, Yemen Kapısı, Tuz Pazarı, El Saleh Camii ve Sana’a Ulu Camii de şehrin görülmeye değer diğer turistik noktalarından.

2. Aden

Socotra adası, Sira Kalesi, Aban Camii, Asla’a gibi turistik yerleriyle ünlenen Aden şehri, ülkenin en önemli turizm destinasyonlarından biri. Osmanlı ve Arap kültürünün izlerini taşıyan tarihi ibadethaneleri ve görkemli çarşılarıyla öne çıkan bu yerleşim yeri, her yıl yüz binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

Mobil Uygulama

3. Al Mukalla

Yemen’in dördüncü büyük şehri olan Al Mukalla, modernliği tarihin büyülü atmosferiyle harmanlayan bir mimariye sahip. Ülkenin güney kesiminde yer alan ve huzur dolu sahiliyle turistlerin ilgisini çeken Al Mukalla, aynı zamanda Yemen’in önemli bir liman şehri olmasıyla da biliniyor.

4. Hadiboh

Yemen’in Sokotra Bölgesi’ndeki en önemli şehirlerden biri olan Hadiboh’da yaklaşık 9 bin kişi yaşıyor. Eskiden Tamrida ismiyle anılan bu küçük ve şirin şehir, oldukça sakin bir atmosfere sahip. Hadiboh’da yaşayan yerli halkın en önemli geçim kaynağı ise hayvancılık.

5. Zabid

13. yüzyıldan 15. yüzyıla kadar Yemen’in başkentliğini yürüten Zabid, ülkenin batı kıyı ovasında bulunan 55 bin nüfuslu bir şehir. Ülkenin en eski yerleşim yerlerinden biri olmasıyla da adından söz ettiren bu şehir, 1993 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde, 2000 yılından beri de Dünya Tehlike Altındaki Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Yemen, ülkesine gelmek isteyen Türk vatandaşlarından vize talep ettiği için yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı unutmayın. Siz de, uçak bileti fırsatlarına göz atarak, ülkenin birbirinden etkileyici şehirlerini ziyaret edebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here