Uçak Bileti

Yalnız seyahat etmek artık bir tabu değil, aksine son zamanların yeni trendi. Yalnız seyahat etme fikrinin bu kadar tercih edilmesinin sebebi, insanların gün geçtikçe kendi koşullarına göre yeni bir yerler keşfetmenin verdiği keyfin ve özgürlüğün farkına varmaya başlamaları.

Bu durumu kolaylaştıran şeylerin başında da, aynı yolu izleyen insanların veya grupların iletişim halinde olmaları ve bir araya gelerek tecrübelerini paylaşmaları geliyor. Bundan da ötesi belki de online-dijital kaynakların çokluğu.

Yalnız Seyahat Etmek İsteyenler İçin Dünyanın En Güzel Yerleri

1. Reykjavik, İzlanda

Guvenli-Sehirler-Reykjavik

İzlanda çoğunlukla yalnız gezginlerin seyahat duraklarına ilişkin listelerinin en başında yer alıyor. Açıkhava aktiviteleri bu ülkenin vazgeçilmezi. Siz de bu geleneğe uyup kendinizi eşsiz manzaralar ve maceralı aktiviteler içeren günübirlik gezilere bırakabilirsiniz.

Gezilerinizden arta kalan zamanlarınızı ise Reykjavik’te, gezginlerin yemek yedikleri, çamaşır yıkadıkları, kahve içtikleri, kitap okudukları, seyahat tüyolarını paylaştıkları, kısaca sosyal bir buluşma merkezi olarak işlev gören The Laundromat Cafe’de geçirin.

Mobil Uygulama

Eğer yalnız yemek yeme fikrinden hoşlanmıyorsanız, The Laundromat Cafe yalnız kalmanızı önleyecek öğlen ya da akşam yemeği organizasyonları da yapıyor. Böylece geç bir öğlen yemeğiyle başladığınız sohbetiniz akşam yemeğine dek sürebiliyor. Hatta sonrasında birlikte seyahat edebileceğiniz arkadaşlar bile edinebilirsiniz.

İzlanda uçak bileti fiyatlarına göz atın.

2. Bali, Endonezya

Guvenli-Sehirler-Bali

Yoga, kaplıcalar, masajlar, plajlar, organik restoranlar derken muazzam bir çeşitliliğe sahip olan Bali, dünya genelindeki tüm yalnız gezginler için başlıca seyahat noktalarından birisi. Bali’de insanlar gezginlerin çokluğuna alışkın ve şehirde, hayatın diğer her alanında olduğu, yiyecekler de ucuz ve lezzetli.

Bali seyahatinize, merkezi bir konumda yer alan, aynı zamanda da konuklarının bütçesiyle uyumlu konaklama imkânı sağlayan Family Guesthouse’tan başlayın.

Bali uçak bileti için en iyi fiyatların ne zaman olduğunu kontrol edin.

3. Sevilla, İspanya

Guvenli-Tatil-Sevilla-Ispanya

Endülüs eyaletinin başkenti olan Sevilla, İspanya’nın tüm romantik ve otantik özelliklerini bir arada yaşatıyor. Hem Fas mimarisine, hem de boğa güreşlerine ve meşhur flemenco dansına ev sahipliği yapan Sevilla, yürüyerek ulaşımın son derece kolay olduğu bir kent.

Renkli seramikleri, parke taşlı sokakları ve enfes yemekleriyle gezginlere birbirinden farklı seçenek sunuyor. Oldukça çekici bir şehir olan Sevilla, her fotoğrafçının da rüyasını süslüyor.

Sevilla, sahip olduğu yemek kültürü ve sosyalleşmeye imkân veren tapas barlarıyla yerel toplulukların bir araya geldiği mekânlara sahip. Casa Morales’te,cana yakın Sevillalılarla çömlekte pişmiş karides ve sarımsak eşliğinde sohbet etme imkânı bulabilirsiniz.

4. Dubrovnik, Hırvatistan

Guvenli-Tatil-Dubrovnik

Turistlere yönelik oldukça köklü bir altyapıya sahip olan ve Lord Byron’un “Adriyatik’in İncisi” dediği Dubrovnik’te yalnız seyahat etmek çok kolay. Sezonlar arası geçiş dönemi henüz kalabalıkların başlamamış olması nedeniyle oldukça ideal.

Dubrovnik’e çok yakın olan Karadağ ve Bosna-Hersek’e günübirlik geziler düzenlenebilir. Eğer düşünürseniz Croatia Traveller ile yürüyüş ve tırmanma turlarına mutlaka katılın. Sizinle aynı aktiviteye katılmak için gelen gezginlerle tanışmanızı sağlayan bu turlar, etkileyici Dalmaçya kıyılarında içkinizi yudumlarken eşsiz bir dinlenme fırsatı da veriyor.

Konaklama için şehir merkezinin yakınlarındaki Stari Grad ve Jinx & Jinxy gibi pansiyonları tercih edebilirsiniz. Buradaki dinlenme odaları sayesinde, başka gezginlerle sohbet edebilir, gezinize ayrı bir keyif katabilirsiniz.

5. Dublin, İrlanda

Guvenli-Avrupa-Dublin

İsteyen herkesin bir bardak Guinness birası eşliğinde arkadaşlıklar kurabileceği bir ülke İrlanda. Dünyaca ünlü Guinness birasının yarım litrelik büyük bardaklarla servis edilmesi, süreyi uzattığı için sohbetlerin derinleşmesine ve arkadaşlıkların pekişmesine de vesile oluyor.

Geleneksel bir Irish Pub’ın öne çıkan özelliklerinden biri de konuşmayı sevenlerin gözde mekânı olması. Aynı zamanda ülkenin en uzak noktalarında bile turistlere alışkın Dublinlilerle de sohbet etme imkânınız var.

Misafirperver Dublin insanının samimiyeti ve cana yakın tavırları dünyaca bilinen bir gerçek. UNESCO tarafından “Edebiyat Başkenti” olarak seçilen Dublin‘de, Oscar Wilde’den George Bernard Shaw’a kadar uzanan edebiyat dehalarını keşfetmenizi sağlayacak kültür turlarına katılabilirsiniz. Bu turlar öyle çok tercih ediliyor ki, Dublin’e en çok para kazandıran turistik aktivitelerin başında geliyor.

Makul bir fiyat ve güzel bir konaklama için Kilronan House’u deneyebilirsiniz. Şehrin temel etkinliklerine sekiz dakikalık bir yürüyüş mesafesiyle ulaşabileceğiniz Kilronan’ı işleten Terry Masterton, misafirlerine görülecek yerlerden, seyahat rotası belirlemeye ve misafirleri birbiriyle tanıştırmaya kadar yardımcı oluyor.

6. Queenstown, Yeni Zelanda

Guvenli-Sehirler-Queenstown

Yeni Zelanda’nın güney adasının macera şehri olan Queenstown’da yapılacak o kadar çok şey var ki, her şeyi programınıza sıkıştırmaya çalışmak sizi deli edebilir. Kısacası zorbingden ata binmeye, bungee jumpinge kadar birbirinden çeşitli aktivitelerle karşılaşabileceğiniz Queenstown, macerasever gezginler için tam bir cazibe merkezi.

Tüm bunların yanı sıra enfes tatlara sahip yemeklerini ve eğlenceli gece hayatını da es geçmeyin. Seyahat planınızı yaparken, bu imkânları göz önünde bulundurarak, gezginlerin genellikle seyahat programlarında değişiklik yaptıklarını ve planladıklarından daha uzun bir süreyi burada geçirmeye karar verdiklerini aklınızın bir köşesinde bulundurun.

Queenstown seyahatiniz için sırt çantalı gezginlere hizmet veren BBH (Budget Backpacker Hostels) iyi bir başlangıç noktası. Sırt çantalı olmayan gezginler bile hostelin web sitesinde, seyahatleri boyunca ihtiyaç duyacakları gerekli bağlantıları ve tavsiyeleri bulabiliyorlar. Time2Go ise şehre vardığınızda Queenstownlular aracılığıyla etrafı tanımanıza yönelik tanışma etkinlikleri düzenliyor.

En uygun Queenstown uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

7. Santiago, Şili

Guvenli-Sehirler-Santiago-de-Chile

Gelişmiş ulaşım imkânları, enfes restoranları, geniş ve güzel meydanları sayesinde gezginler tarafından hep hayranlıkla söz edilen Santiago, kolaylıkla ulaşılabilen, otantik güney Amerika şehirlerinden birisi. Bellavista’ya doğru yöneldiğinizde barlarıyla, ilginç binalarıyla ve sanatsal duvar yazılarıyla bohem bir mahalleyle karşılaşıyorsunuz.

Gezinize farklı noktalar eklemek isterseniz Santiago’dan, Şili’nin renkli ve gösterişli sahil kasabaları olan Valparaiso ve Vina del Mar’a ulaşım son derece kolay.

Geçmişe doğru bir yolculuğa çıkmak için Bar Don Rodrigo’da michelada denen Meksika biranızı bar sandalyesinde için. Sonrasında sizinle ilgilenecek, sizi Santiagolularla tanıştıracak olan Don Santiago’nun cana yakın barmeniyle sohbet edin. Devamında kendinizi misafirperver yerli bir ailenin davetlisi olarak, barbekü partisinde buluyorsunuz. En uygun Santiago uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

8. Masai Mara, Kenya

Doğa insanları bir araya getiren yollardan bir tanesi. Masai Mara’nın uçsuz bucaksız arazisi, doğayla iç içe olmayı arzulayan ve çayırların derinliklerine doğru safari yapan ziyaretçilerle dolu. Bağımsız gezginler de çoğunlukla jiple safari turuna çıkan bu ziyaretçilere katılıyor.

Kenya’ya çeken nedenlerden biri “Büyük Göç”. Serengeti adı verilen ve milyonlarca Afrika antilobunun yer değiştirmesinden oluşan Büyük Göç’e tanık olmak için en güzel dönem Haziran ile Ekim ayları arası. Bu dönemde konaklama fiyatları biraz yüksek. Fakat sezon sonlarında pek çok pansiyon, çift kişilik odalarda tek kişilik konaklamalar için ek ücret almıyor.

Kenya seyahatinizde yapacağınız konaklamalar için diğer gezginlerle bir arada olabileceğiniz ortamları tercih edin. Ken ve Michelle çiftinin işlettiği ortalama konfora sahip çadırlardan oluşan Naibor Camp, oldukça uygun bir yer. Birlikte yenen ortak akşam yemekleri sayesinde, sizinle aynı macerayı paylaşan diğer gezginlerle etkileşim içerisinde olabilirsiniz.

9. Vancouver, Kanada

Guvenli-Seyahat-Vancouver

Bohem hayatı yaşayan tasasız insanların şehri Vancouver oldukça ılıman bir iklime sahip. Bu nedenle şehre çoğunlukla yaz mevsiminin hava koşulları hâkim. Bitmeyen yaz güneşi pek çok açık hava etkinliğini de garanti ediyor. Şehrin en büyük cazibesini Osheaga gibi canlı müzik festivalleri oluşturuyor.

Öğrenciler dünya çapında büyük bir takipçi kitlesine sahip couchsurfing sitesi aracılığıyla, yaz boyunca odalarını kiralıyorlar. Bu durum pek çok gezgini yerli arkadaş edinmek için bu siteyi kullanmaya teşvik ediyor. Böylece şehre henüz ayak basmadan önce çoğu gezgin hangi etkinliklere kiminle gideceğine çoktan karar vermiş oluyor.

10. Ambergris Caye, Belize

Ambergris-Caye

Orta Amerika’nın gelmiş geçmiş en havalı yerlerinden biri olan Belize’nin en büyük adası olan Ambergris Caye, sahilleri, yağmur ormanları, şelaleleri, mağaraları ve daha pek çok doğal güzelliğe sahip. Ambergris Caye’in gezginler arasındaki popülerliğini artıran diğer etken ise Maya kalıntıları ve tapınaklar.

İsterseniz şehri gezdirme konusunda oldukça istekli ve cana yakın personele sahip, aynı zamanda da geniş ve özel plaj seçenekleri sunan Victoria House’da kalabilirsiniz. Veya şehrin en rahat ve en modern odalarına sahip The Phoenix Hotel’de konaklayabilirsiniz. En uygun Belize uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

11. Tokyo, Japonya

Uzakdoğu kültürünün pek çok özelliğini bir arada görme fırsatı yakalayabileceğiniz Tokyo için en az 3-4 güne ihtiyacınız var. Bu süre zarfında Japonların meşhur geleneksel yiyeceklerinden muhtemelen o güne kadar tattıklarınız içerisinde en iyileri olduğunu düşüneceğiniz suşi, ramen ve tempura’yı tadın.

Eğer İngilizce konuşan birileriyle tanışmak istiyorsanız, Japonya’da yaşayan yabancıların müdavimi oldukları Roppongi’deki The Pink Cow’a gidebilirsiniz. Barlar zinciri olan ve daha çok gençlerin tercih ettiği yerlerden biri olan Hub bar da, insanlarla tanışma fırsatı bulabileceğiniz diğer bir mekân.

Gezginler için heyecan verici bir isme sahip olan Asakusa Smile Hostel ve geleneksel Ryokan Guesthouses sizi diğer gezginlerle buluşturacak popüler mekânların başında geliyor. Eğer Japon bir arkadaş edinmek istiyorsanız, Japanguide.com’un “The Friends” bölümü, yola çıkmadan önce Tokyolularla tanışma konusunda iyi bir seçim.

12. Grand Circle, ABD

Guvenli-Sehirler-Grand-Canyon

Büyük daire anlamına gelen Grand Circle, Amerika Birleşik Devletleri’nin güneybatısında yer alan beş eyaletin birbirine yakın topraklarını içine alan oldukça geniş bir bölgeye verilen isim.

Bu muazzam bölgede The Grand Canyon, Zion National Park, Bryce Canyon, Lake Powell gibi ulusal parklardan, anıtlardan, iç içe geçmiş yollardan oluşan birbirinden büyüleyici bölgeler bir arada yer alıyor. Yol boyunca karşınıza çıkacak etkileyici jeolojik oluşumlar ve gizemli kalıntılar gibi sıra dışı maceralar yaşamak isteyen yalnız gezginler için çok iyi bir seyahat noktası.

Online bağlantı kurarak tur rehberi ayarlayabileceğiniz Grand Circle web sitesini ziyaret edin. Bir rehber ayarlayın, araba kiralayın ve yoldaki diğer gezginlerle tanışın. Sizin gibi seyahat eden ve fikir alışverişinde bulunabileceğiniz diğer gezginlerle Far Wiev Lodge gibi yolculuk esnasında konaklayabileceğiniz pansiyonlarda da karşılaşabilirsiniz.

Burr Ferry gibi rehberli turlara ait feribot gezintilerinin dünyanın dört bir tarafından gelen ziyaretçilerle dolup taştığını ve oluşan kalabalığa rağmen gezginlerin birbirleriyle bir arada olmaktan ne kadar keyif aldıklarını göreceksiniz.

Listeye yüzlerce şehir eklemek mümkün. Özgürce gezmek isteyenler için İzlanda’nın büyüleyici manzaralarından, Belize’nin sıcak kumsallarına kadar uzanan pek çok seyahat seçeneği mevcut. Yeter ki cesaretiniz ve hevesiniz olsun. Tek başınıza güvenli bir şekilde seyahat etmek için ilk adım en iyi seyahat noktalarından brini seçmek ve yola çıkmak.

Amerika uçak bileti fiyatlarına göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here