Uçak Bileti

Güneydoğu Asya ülkelerinden Vietnam, el değmemiş ormanları, kilometrelerce uzunluktaki kumsalları, muhteşem doğal güzellikleri, zengin tarihi ve kültürel birikimi ile dünyanın en etkileyici coğrafyalarından. Vietnam uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Vietnam Gezilecek Yerler

1. Hanoi

Vietnam’ın başkenti Hanoi, 24 saat yaşayan bir şehir. Fransa sömürge döneminin izlerini taşıyan şehirde en hareketli bölge 36. Cadde olarak bilinen kent meydanı. Şehrin huzurlu kaçamak noktası Hoan Kiem Gölü, göl kıyısında 1070’te inşa edilen Konfüçyüs Tapınağı, Vietnam Güzel Sanatlar Müzesi, Temple of Literature ve Nha Hat Lon Opera Binası da gezilecek yerler arasında.

2. Ho Chi Minh City

Vietnam’a 1975’e kadar başkentlik yapan Ho Chi Minh City, ismini Vietnam tarihinde çok önemli bir yere sahip olan, devletin kurucusu Ho Chi Minh’ten alıyor. Şehrin önceki ismi ise kentin içinden geçen Saygon Nehri’nden geliyordu. Şehir merkezindeki District 1, alışveriş merkezleri, kafeler, restoranlar ve tarihi mekanlarla önceliğiniz olmalı. Sömürge dönemi ile modern dünyayı buluşturan kentte Postane Binası, Savaş Müzesi, Opera Binası ve Çin Mahallesi’ni listenize ekleyin.

Mobil Uygulama

3. Sa Pa

Sa Pa, Vietnam’ın kuzeyinde ülkedeki azınlık kabilelerinin yaşadığı bir kent. Şehir, Güneydoğu Asya’nın en yüksek dağı Fansipan’a ev sahipliği yapıyor. Pirinç tarlaları ve doğal güzellikleri ile tanınan kent daha çok doğa severlerin ilgisini çekiyor.

4. Halong Körfezi

Vietnam’ın en popüler turizm merkezlerinden olan Halong Körfezi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. Üç binden fazla mağara ve kalker kayalıkları ve muhteşem denizi ile turist akınına uğrayan körfezde çok sayıda ada bulunuyor.

5. Cu Chi Tünelleri

Cu Chi Tünelleri, Vietnam ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yaşanan savaşta ülkenin kaderini değiştiren yerlerden. 250 km uzunluğa ulaşan tüneller, Vietnam’ın ABD’ye karşı olan savaş başarısının kaynağı. Gerilla tekniğinin sembolü olan tüneller günümüzde turistik amaçla ziyarete açık. Son yıllarda turizm alanında gerçekleştirilen yatırımlarla bölgenin en çok ziyaret edilen ülkelerinden birine dönüşen Vietnam, her şeye rağmen vahşi tüketim kültürüne yenik düşmeyen bir ülke. Modern dünyada özgün kültürünü kaybetmeyen ülkede çok sayıda gezilecek görülecek yer bulunuyor. Büyülü ülke Vietnam ziyaretçilerini bekliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here