Uçak Bileti

Bir Afrika ülkesi olan Uganda‘nın başkenti ve en büyük şehri olan Kampala, yaklaşık 2,5 milyonluk nüfusa sahip bir kent. Uganda Cumhuriyeti dört bölge ve bu bölgelere bağlı 112 ilçeden oluşuyor. Uganda ayrıca, özerk bir Krallık olan Buganda Krallığı’nın ülke içerisinde yer aldığı, derin ormanlar ve Beyaz Nil Nehri’nin bulunduğu, Afrika kıtasının 31. büyük ülkesi. Ülkenin en önemli şehri ise, ülkenin başlıca finans, ticaret ve sanayi merkezi konumunda bulunan, beş ve dört yıldızlı otelleri ile dikkat çeken, tarihi öneme sahip eserleri ile ön planda olan başkent Kampala.

Nil Nehri’nde rafting yapmak Kampala’da yapabileceğiniz en güzel ve adrenalinli etkinlik. Diğer yandan nehirde, botla da gezebilir veya küçük kasabaların içinde dolaşan Nil kanalında ATV ile safari yapabilirsiniz. Bwindi Milli Parkı (Bwindi Impenetrable National Park) ile zebra, çeşitli ceylanlar, timsahlar, kuşlar, vatozları görebileceğiniz Mburo Ulusal Parkı (Lake Mburo National Park) gezisi de oldukça güzel bir seçenek. Entebbe‘daki Ngamba Adası Şempanze Kutsal Alanı‘na giderek, burada şempanzelerin beslenmesini izleyebilirsiniz, yine Entebbe’deki Hayvanat Bahçesi’ni ve Botanik Bahçelerini ziyaret edebilirsiniz.

Kampala’nın gezilecek yerleri, Uganda Müzesi (The Uganda Museum) başta olmak üzere Uganda krallarının gömüldüğü Kasubi Mezarları (Kasubi Tombs), Nommo Sanat Galerisi (Nommo Art Gallery), Ulusal Tiyatro (National Theatre), Rubaga ve Namirembe Katedralleri’ni ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, Eski Kampala bölgesinde yer alan Kaddafi Ulusal Camii’ndeki (Gaddafi National Mosque) kulenin merdivenlerini tırmanabilir ve Kampala’nın panoramik manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Kikaya Tepesi’nin zirvesinde yer alan Bahai Tapınağı’nı (Bahai Temple) ve Uganda Parlamentosu (Parliament of Uganda) ile Bağımsızlık Anıtı’nı da görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

148 eşi ve 218 çocuğu olan Kabaka Ssuuna da dahil olmak üzere 11 eski Uganda krallarının bazılarının gömüldüğü Wamala Mezarları (Wamala Tombs), ilginç bir bölge.

Kampala’ya gelmişken Uganda’yı da gezmek isterseniz Jinja, Fort Portal, Murchison Falls National Park, Gulu, Kisoro, Kueen Elizabeth National Park, Kasese, Kibale National Park, Mount Elgon National Park ülkenin en önemli gezilecek yerler arasında bulunuyor.

Kampala’ya nasıl gidilir?

Afrika kıtasının doğusunda yer alan bir ülke olan Uganda’nın başkenti Kampala’ya Türkiye’den direkt uçuş seferi bulunmuyor. Kampala’ya 35 km uzaklıkta bulunan Entebbe’de yer alan Entebbe Havalimanı‘na ulaşıp buradan Kampala’ya taksi ile ulaşabilirsiniz. Entebbe’ye İstanbul’dan direkt uçuşların bulunduğu gibi, Kampala’ya, Dubai, Johannesburg, Brüksel veya İngiltere aktarmalı olarak da gidebilirsiniz. Uganda’nın başkenti Kampala ile tanışmak için yapmanız gereken tek şey bir Kampala uçak bileti almak!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here