Uçak Bileti

Muğla, Ege Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden. 2014 yılında büyükşehir statüsü alan şehrin merkezinde bu düzenlemeden sonra Menteşe isimli bir ilçe kuruldu. Türkiye’nin en huzurlu şehir merkezlerinden biri olan Muğla il merkezi, adı büyükşehir olmasına rağmen büyük şehirlerdeki koşturma, kasvet ve stresin uğramadığı yerlerden.

Muğla’nın büyükşehir unvanını almasında il merkezinden çok Muğla’nın dünyaca ünlü ilçelerinin büyük etkisi var. Bodrum, Fethiye, Marmaris gibi ilçeler Muğla il merkezinden daha kalabalık ve hareketli. Her yıl yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği bu turizm merkezlerinin her biri Muğla’yı Muğla yapan değerler aslında.

Muğla’da Görmeniz Gereken Yerler

1. Bodrum

Türkiye’de turizm denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri Bodrum. Özellikle belirli gelir seviyesinin üzerindeki yerli turistlerin uzun yıllar boyunca uğrak noktası olan Bodrum, ünlü sanatçı Zeki Müren’in de hayatının son yıllarını geçirdiği bir yer.

Mobil Uygulama

Ülkemizi ziyaret eden İngiliz turistlerin önemli bir bölümü de tatillerini Bodrum’da değerlendiriyor. Beş yıldızlı otelleri, muhteşem koy ve plajları, birbirinden değerli tarihi noktaları ve dillere destan sualtı arkeoloji müzesiyle Bodrum, Muğla gezilecek yerler arasında zirvede yer alıyor.

2. Fethiye

Uzun yıllardır il olma çabası taşıyan Fethiye, Muğla’nın büyükşehir olmasının ardından büyükşehir belediyesi yönetimiyle ters düşen bir ilçe. Muğla merkez nüfusunu ikiye katlayan ilçe aynı zamanda ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden.

Türkiye’nin yurt dışı tanıtımında kullanılan önemli turistik değeri Ölüdeniz, Kabak Koyu, Kelebekler Vadisi, Kayaköy, Saklıkent, Yanıklar Köyü gibi noktalar Fethiye’de turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerler arasında. Muğla’yı Muğla yapan yerler arasında Fethiye’yi atlamak haksızlık olur.

3. Marmaris

Muğla’nın bir başka önemli turizm merkezi Marmaris. Özellikle İngiliz turistlerin tercih ettiği Marmaris, Fethiye ve Bodrum’la karşılaştırıldığında bir nebze daha ekonomik. Marmaris ilçe merkezi ve İçmeler yemyeşil orman dokusunun Ege Denizi’nin mavilikleriyle buluştuğu görsel bir şölen yaşatıyor.

Marmaris’in ilçe merkezinden uzaklaştıkça doğayla baş başa kalma imkanı da artıyor. Özellikle Bozburun Yarımadası ve Selimiye, son yıllarda şehir hayatından kaçmak isteyen İstanbulluların akın akın gittiği yerlerden. Bu güzergah üzerinde Orhaniye, Turgut, Turunç gibi kasabalar keyifle vakit geçirebileceğiniz, huzurlu rotalardan. Marmaris’e kadar gelmişken, Türkiye’nin en sakin tatil merkezlerinden Datça’ya da uğrayabilirsiniz.

Muğla’ya Türkiye’nin dört bir yanından uçak bileti alarak ulaşmak çok kolay. Muğla’da Dalaman Havalimanı ve Milas-Bodrum Havalimanı’nın bulunması kentin turizm merkezlerine ulaşımı rahatlatıyor. Aklınızın bir köşesinde Muğla’ya seyahat etmek gibi bir düşünce varsa Dalaman uçak bileti ya da Bodrum uçak bileti seçeneklerine göz atarak seyahatinizin ilk adımını atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here