Uçak Bileti

Doğuda Çin güneyde Afganistan, batı ve kuzeybatıda Özbekistan, kuzeyde ise Kırgızistan’la komşu konumda bulunan Tacikistan, Orta Asya’nın denize kıyısı olmayan ülkelerinden biri. Tacikistan’daki yaklaşık 9 milyonluk nüfusun yüzde 15’i Özbek, yüzde 1,1’i Rus, yüzde 1,1’i Kırgız kökenli. Kazak ve Uygurlar gibi farklı etnik gruplardan kişilerin de yaşadığı ülke, çok kültürlü yapısıyla öne çıkıyor. Kültürel zenginliğinin yanı sıra enfes manzaralar saklayan doğal güzellikleriyle de göz kamaştıran ülkede keşfedilecek pek çok nokta bulabilirsiniz. İşte Tacikistan’da görebileceğiniz o yerlerden bazıları.

Tacikistan’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Somoni Zirvesi

Tam ismi İsmail Samanî Zirvesi olan ve ülkenin en yüksek dağı olarak bilinen Samani Zirvesi, 7495 metre yüksekliğe sahip. Yüksek irtifa tırmanışları ve dağcılıkla ilgilenen sporcuların gözde adreslerinden olan Saman Zirvesi, Kar Leoparı (Snow Leopard) unvanı almak isteyen dağcıların tırmanması gereken beş dağdan biri.

2. Iskanderkul

Eski Sovyetler Birliği’ndeki en güzel dağ göllerinden biri olan Iskanderkul, 3,4 kilometrekare yüzölçümüne ve 72 metre derinliğe sahip. İsmini Büyük İskender’den alan bu göl ve çevresindeki 300 kilometrekarelik alanla birlikte doğal koruma alanı olarak belirlendi.

Mobil Uygulama

3. Fann Mountains

Mayıs ve ekim aylarında doğa yürüyüşü, temmuz ve eylül ayları arasında da dağcılık sporu için elverişli olan Fann Mountains (Fann Dağları), enfes bir doğaya sahip. Çevresindeki irili ufaklı göller ve tertemiz havasıyla görenleri kendine hayran bırakan bu dağlar, Zarafshan Menzili ile Gissar Sıradağları arasında yer alıyor.

4. Lenin Peak

Yüksek irtifa tırmanışlarına elverişli yapısıyla profesyonel dağcıların gözdesi olan Lenin Peak, 7134 metre yüksekliğe ve şahane manzaralara sahip. Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen sporcuları ağırlayan bu dağ, Snow Leopard programının da başlangıç noktası.

5. Sarez Lake

Pamir Dağları’nın derinliklerinde yer alan bir dağ gölü olan Sarez Lake, dünyanın en tehlikeli deprem bölgelerinden biri üzerinde yer aldığı için güzelliği kadar tehlikeli olmasıyla da ünlü. Yaklaşık 76 kilometrekare uzunluğundaki gölün derinliği ise yaklaşık 202 metreyi buluyor.

6. Tajikistan National Museum

Bölgenin kültürel ve tarihi dokusunu gözler önüne seren çok sayıda eserin sergilendiği Tajikistan National Museum (Tacikistan Ulusal Müzesi), Duşenbe şehrinde bulunuyor. İçinde 22 sergi salonu yer alan ve bir süre kapalı kalan müze, uzun süren bir renovasyon çalışmasının ardından 2013 yılında yeniden ziyarete açıldı.

Eğer siz de bu coğrafyanın birbirinden etkileyici doğal güzelliklerini ve kültürel dokusunu daha yakından görme hayali kuruyorsanız, Tacikistan uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here