Uçak Bileti

Bütün yıl çalışıp hayalini kurduğunuz seyahat için yollara düşme vakti geldiğinde en az sorun ve soru işaretiyle keşfetmenin tadını çıkarmak istiyor insan.

Zaten sınırlı olan seyahat süresinde detay olarak görünen mekan arama, döviz kuru hesaplama, adres bulma gibi konuları can sıkıcı bir soruna dönüştürmeden telefonunuza yükleyeceğiniz uygulamalar sayesinde soru işareti olmaktan çıkarmak mümkün. Seyahatinize odaklanmak ve gittiğiniz destinasyonun tadını çıkarmak için işlevsel akıllı telefon uygulamaları bu yazıda.

Seyahatte Zaman Kazandıran Programlar

1. Field Trip

Google haritalara göre çok daha havalı ve kullanışlı olan bu uygulama bulunduğunuz konuma, ilgi alanlarınıza ve seçimlerinize göre size öneriler sunuyor. Bu uygulamanın da Google tarafından hazırlanması pek şaşırtıcı olmasa gerek. Uygulama sayesinde bulunduğunuz şehir hakkında detaylı bilgilere de ulaşabiliyorsunuz.

Mobil Uygulama

Tarihi veya mimari öneme sahip bir yere yaklaştığınızda Atlas Obscura ve Historvius gibi sitelerden, restoranların bilgilerini Food Network veya Zagat gibi sitelerden, gözde alışveriş mekanlarını ise Cool Hunting veya WeHeart gibi sitelerden alarak size yönlendiriyor. Dilediğiniz seçenekleri ayarların gerisini uygulamaya bırakın!

2. GateGuru

GateGuru uçuşunuz ve kullanacağınız havalimanı hakkında tüm bilgilere tek yerden ulaşmanızı sağlayan son derece kapsamlı bir rehber uygulama. Uçuş bilgilerinizi görebilir, değişiklikleri izleyebilir ve havalimanında yer alan hizmetler, restoranlar hakkında bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Uygulama aynı zamanda Avis ile harika bir işbirliğine sahip. Bu sayede araç kiralamada indirimlerinden de faydalanabilirsiniz.

3. FlightTrack

Flight Track, binlerce uluslararası uçuşu harita üzerinden kontrol edebilmeyi mümkün kılan bu uygulama ile ayrıca kapı numarası, rötar ve iptal gibi bilgilere ulaşmak çok kolay.

4. WeatherPro

Weather Pro, tüm dünya üzerinde 2 milyon noktanın hava durumu hakkında bilgiye sahip. Bulutları durumu, basınç, rüzgar hızı, nem gibi detaylı bilgilere de ulaşmak çok kolay. Bu uygulama hava duru tahmininde diğer rakiplerinden de bir adım önde.

5. AccuWeather

Gideceğiniz yerin hava durumunu öğrenmeden çantanızı nasıl hazırlayabilirsiniz ki? AccuWeather’ın bu sorunu sizin için çözen, anlık hava durumu, haftalık tahminler gibi özellikleri son derece kullanışlı. Ve uygulama gerçekten de doğru sonuçlar sunuyor.

6. XE Currency

XE Currency, piyasada birçok para birimi çevirme uygulaması arasından sıyrılıyor. Kullanım kolaylığı ve canlı döviz kurlarını kullanması sayesinde 5 milyon defadan fazla indirildi. Aynı zamanda çevrimdışı kullanma özelliği de var.

7. Sunscreen

Sunscreen, güneşli bir seyahate çıkılıyorsa kesinlikle bir akıllı telefonda bulunması gereken uygulama. Bulunan yerin ultraviyole ışın seviyesini tespit ederek güneş koruyucu kremi uygulamasının zamanlamasını yapıyor. Tek yapılması gereken cilt tipinizi seçmek ve kullandığınız koruyucunun GKF’sini girmek.

8. Flush Toilet Finder

Tam da adının hakkını veren bu uygulama ile gittiğiniz yerlerde tuvaletinizi son ana kadar tutup bu sıkıntı dolu anlarda bir de tuvalet aramak zorunda kalmazsınız. Dünya çapında kayıtlı 100 binden fazla tuvalet bilgisine sahip olan Flush Toilet Finder, bulunduğunuz konuma göre en yakın tuvaletleri listeleyip ulaşım için yol bilgisi de sunuyor. Buna ek olarak listeyi engellilere uygun, ücretsiz, anahtarlı gibi farklı seçeneklerle de filtreleyebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here