Uçak Bileti

Phuket, Tayland‘ın en büyük ve en turistik adası. Zümrüt renkli Andaman Denizi’nin çevrelediği, olağanüstü doğal güzelliklerle dolu bir coğrafyada yer alan Phuket, yemyeşil tepelerden denizle buluşan sık yağmur ormanlarından oluşan bir bitki örtüsüne sahip.

Phuket uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Phuket Çevresinde Gezilecek Yerler

1. Phi Phi Adası

Phi Phi Adası (Phi Phi Island), Phuket’in en popüler bölgesi. Berrak, masmavi denizi ve ipeksi kumsallarıyla Maya Beach, Phi Phi Adası’nın gözde noktası. Leonardo Di Caprio’nun The Beach filminin çekilmesiyle birlikte daha da ünlenen, muazzam bir kumsal olan Maya, yüzlerce teknenin yanaştığı sahil şeridiyle çok kalabalık oluyor.

Mobil Uygulama

Phuket’deki en popüler günübirlik gezi destinasyonu Phi Phi Adaları. Phuket Limanı’ndan sürat teknesiyle yaklaşık 45-60 dakika uzaklıktaki bu 6 göz kamaştırıcı ada turkuaz denizden yükselen yemyeşil ağaçlar içinde gizlenen dramatik kalker tepeleri ile ünlü.

Adada Leonardo Di Caprio’nun The Beach filminin çekildiği ünlü Maya Körfezi, yengeç yiyen makakları görebileceğiniz Maymun Plajı ve beyaz kumsalı ile görsel şölen yaşatan Laem Thong Plajı, en popüler noktalar. Dalış severlerin şnorkelle bile dalabileceği berrak sular adanın etrafını çevreliyor.

2. Ko Tapu Adası

James Bond Adası olarak da anılan Ko Tapu Adası, Phang Nga Körfezi’nde konumlanıyor. Phuket Adası’ndan düzenlenen turistik tekne turlar ile ziyaret edilen ada, James Bond: The Man With Golden Gun filminin çekildiği yer olması sebebiyle bu isimle anılıyor. Masmavi suları, güzel plajları ve şirin maymunları ile de ünlü olan adanın Phang Nga Koyu’nu da görmelisiniz.

3. Phang Nga Körfezi

Etrafı zümrüt rengi, berrak sularla çevrili Phang Nga Körfezi’nde etrafı ağaçlarla sarılı 100’den fazla dik, kaya adacığı bulunuyor. En iyi sudan izlenebilen nefes kesici bir manzaraya sahip adacıklar tekne turlarının durakladığı noktalardan. Körfezin geniş bir bölgesi Ao Phang Nga Milli Parkı olarak korunuyor.

Körfezin en ünlü adası 1974’te çekilen ‘The Man With The Golden Gun’ adlı filmle ünü doruğa çıkan ve daha çok James Bond Adası olarak bilinen Koh Tapu. Koh Ping Ghan popüler bir diğer durak ve James Bond Adası’nın ünlü kaya oluşumunun fotoğrafını çekmek için harika bir nokta.

4. Mercan Adası

Yerli halk tarafından Koh Hae olarak anılan Mercan Adası, Phuket’ten yaklaşık 6 km uzakta bulunuyor. Adadaki mercanlar eskiden daha iyi durumda olsalar da şnorkel ve plaj severler için Koh Hae popüler bir günlük gezi yeri. Ada iki güzel, yumuşak beyaz kumsala sahip.

Tur botlarının çoğunun durduğu Long Beach ve Long Beach’in doğu ucundaki ormandan 15 dakikalık yürüyüş mesafesinde olan Banana Beach beyaz ince taneli kumlu plajıyla ünlü. Parasailing, kayak, banana bot gezintileri ve sahilde masaj adada yapabileceğiniz aktivitelerden.

5. Racha Adaları

Yarı saydam turkuaz renkli deniz suyu ve beyaz kumlu plajlarıyla Phuket’in 12 km güneyinde yer alan Racha Adaları, Phuket’ten günübirlik gidilebilecek adalar arasında. Aachan Yai, Ao Tawan Tok adlı at nalı şeklinde koyu ve lüks villaların yer aldığı Racha Resort’u adaların en tanınan yerleri.

6. Khao Lak

Anakarada, Phuket’in 80 km kuzeyinde yer alan Khao Lak, kuzey Andaman sahilinde 20 km boyunca uzanan ipeksi altın renkli kumsallara sahip. 2004’te yaşanan tsunami nedeniyle harap olan Khao Lak’ın önemli bir bölümü yeniden inşa edildi.

Khao Sok da dahil olmak üzere üç milli parkın bulunduğu Khao Lak’ta fil safarisi, bambu rafting gezileri, turist pazarları ve dalış gibi etkinlikler yapılıyor. Khao Lak aynı zamanda bölgenin en iyi dalış noktalarından Surin Adaları ve Similan Adalarını keşfetmek için aktarma durağı.

7. Mu Ko Similan Milli Parkı

Phuket’ten 90 km uzaklıktaki Mu Ko Similan Milli Parkı, 70 kilometrekarelik alanda 11 ıssız ada ile çevrili. Phang-Na Körfezi ve Phi Phi Adaları’nın kalabalığından kaçanların ilgi gösterdiği milli park, Phuket’ten sürat teknesiyle iki saat uzaklıkta olmasına rağmen her geçen yıl daha da kalabalıklaşıyor.

8. Koh Yao Yai

Phuket’in 20 km doğusundaki Koh Yao Yai Adası, Phuket’e göre daha geleneksel bir Tayland atmosferi sunuyor. Koh Yao Yai’nin huzurlu ve tenha beyaz kumlu plajlarından Loh Paret ve Laem Had plajları yüzmek için en güzel duraklar.

Pirinç tarlaları, kauçuk plantasyonları ve hindistan cevizi bahçeleri ile bezeli adanın merkezindeki tek beton yol ana ulaşımı sağlıyor. Adayı ziyaret edenler farklı yerleri keşfetmek için motosiklet kiralayarak küçük köylere ve plajlara doğru yola çıkıyor.

9. Koh Yao Noi

Kardeş adası Koh Yao Yai’den biraz daha gelişmiş olan ve Phang Nga Koyu’nda yer alan Koh Yao Noi, Tayland’ın 20 yıl önceki atmosferini hissedebileceğiniz bir sakinliğe sahip. Adaya Phuket’ten yaklaşık bir saatlik tekne yolculuğu ile ulaşılıyor. Ancak Phang Nga Körfezi’nin eşsiz manzaraları bu zahmetli yolculuğa değiyor.

Adanın yerel halkı geleneksel yaşam biçimlerini sürdürüyor. Balık tutan, tarım yapan ve küçük dükkanlar işleten halk konuklara sıcakkanlı davranıyor. Birçok seyahat sever büyük tatil beldelerinin kalabalığından kurtulmak, yerel kültürü tanımak ve temiz, palmiyeli plajlarda dinlenmek için buraya geliyor.

10. Sirinat Ulusal Parkı

Park Hat Nai Yang’da ve Hat Nai Thon’daki plajları, Hat Mai Khao’nun mangrovları ve mercan resifleri ile bir deniz bölgesinden oluşuyor. Deniz kaplumbağaları her yıl Kasım ve Şubat ayları arasında Hat Mai Khao’da yumurta bırakıyor. Korunan bir alan olmasına rağmen milli parkta birkaç otel ve sahil kulübesi var, ancak sahilden aşağıdaki kıyılara kıyasla hala çok daha sakin yerler.

Phuket’in kuzeybatı ucunda yer alan bu park deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bırakmak için gece karaya çıktıkları yer ve bu nadir anın yaşanmasına şahit olmak Phuket’in çeşitli ekosisteminde geçirdiğimiz güzel bir günün keyfini katlıyor.

11. Khao Sok Ulusal Parkı

Phuket’ten yaklaşık 150 km uzaklıktaki Khao Sok Ulusal Parkı gezegenin en eski yağmur ormanlarından. 738 kilometrekarelik bir alana kurulu ulusal park, yemyeşil ormanların, derin mavi göllerin, şelalelerin ve yükselen kireçtaşı tepelerinin görsel güzelliğini sunuyor.

Ulusal parkta yapılacaklar arasında Sok Nehri’nde kano ve kayak, fil deneyimleri, yarasa dolu mağaraları keşfetmek ve ormanda trekking gibi aktiviteler var. Milli parkın derinliklerinde yer alan insan yapımı Cheow Lan Gölü, yüzen evleri ve lüks çadır kamplarıyla en gözde turistik merkez.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here