Uçak Bileti

Güney Asya’da yer alan Pakistan, kültürel ve tarihi açıdan İran, Afganistan ve Hindistan’la ortak yönler barından zengin bir yapıya sahip. Bölgenin en kalabalık ülkelerinden biri olan Pakistan’da, yaklaşık 194 milyon kişi yaşıyor. Uzun yıllar savaşın acılarıyla yaşamak zorunda kalan ülke, günümüzde bu zor günleri geride bırakıp, eski dönemlerine geri dönme mücadelesi veriyor.

Pakistan’da Görebileceğiniz Yerler

1. Faisal Camii

Şehir merkezinin biraz dışına inşa edilen Faisaş Camii, göğe uzanan devasa ve ilginç minareleriyle İslamabad ziyaretçilerinin görmesi gereken yapılar arasında ilk sıralarda yer alıyor.

2. Lok Virsa Müzesi

Pakistan’ın yerel kültürüne dair çok sayıda eserin sergilendiği Lok Virsa Müzesi, farklı kültürlere merak duyan ziyaretçileri cezbediyor. Müzeyi gezerken, Pakistan’ın yerel kültürlerine dair az bilinen pek çok detayı öğrenebilirsiniz.

3. Lahor Kalesi

Babür İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş görkemli bir yapı olan Lahor Kalesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alıyor. Ülkenin tarihi dokusunu ve mimari geçmişini gözler önüne seren bu yapı, Lahor şehrinde bulunuyor.

Mobil Uygulama

4. Badshahi Camii

Farklı mimari yapılara sahip çok sayıda caminin yer aldığı Lahor şehrinin en ünlü dini yapısı ise Badshahi Camii. Etkileyici mimarisiyle öne çıkan bu camii, ülkedeki dini kültürü keşfetmek için de oldukça ideal.

5. Lahor Müzesi

Babür İmparatorluğundan kalma eski el yazma eserleri, kostümleri ve heykelleri görebileceğiniz Lahor Müzesi, içinde bulunduğu Lahor şehrinin adını taşıyor. Müze ülkenin kültürel ve tarihi yapısını yansıtan eserleriyle görülmeye değer bir yer.

6. Bari İmam Türbesi

Göğe uzanan yeşil kubbeleri ve dev sütunlarıyla şehrin en estetik tarihi yapılarından biri Bari İmam Türbesi. Dua etmek ve tarihi eserleri görmek için rotanızı buraya çevirebilirsiniz.

7. Rawal Gölü

Nefes kesen güzellikteki günbatımı manzarasıyla ünlü olan Rawal Gölü piknik ve yürüyüş yapmanın yanı sıra sadece manzara izlemek için bile gidilmesi gereken bir yer.

8. Margalla Tepeleri

Şehrin kalabalık ve gürültü atmosferinden uzaklaşarak huzura kavuşmak isterseniz bunun için İslamabad ve çevresinde gelebileceğiniz en doğru yerlerden biri Marballa Tepeleri. Yemyeşil ağaçlarla çevrili tepelerin arasından akan nehirler ve şelaleler bir bambaşka yerlere götürecek.

9. Shalimar Bahçeleri

Dünyanın en ünlü bahçelerinden biri olan Shalimar Bahçeleri, havuzlar, ağaçlar, tarihi yapılar ve dinlenme yerleriyle oldukça cezbedici bir ziyaret noktası. Lahor şehrine yaklaşık beş kilometre uzaklıktaki bu bahçeleri görmeden şehirden ayrılmamalısınız.

Eğer siz de bu coğrafyanın enfes güzelliklerini ve zengin kültürünü keşfetmek istiyorsanız, Pakistan uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here