Uçak Bileti

Fransa’nın Akdeniz kıyısında konumlanan ünlü tatil şehri Nice, Akdeniz çanağının en önemli turizm merkezlerinden biri. Yıl boyu devam eden festivaller, zengin kültür sanat yaşamı ve sıra dışı gece hayatıyla şehir 24 saat ayakta.

Yaz aylarında sahil şeridinin ziyaretçi akınına uğradığı kentin en güzel zamanları ise ilkbahar ve sonbahar dönemleri. Nice’e gelmişken kentin tadını çıkarmak için listenizde olması gereken notlara göz atın.

Nice uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Nice’in Tadını Çıkarmak İçin Öneriler

1. Cours Saleya

Mobil Uygulama

Eski Kent’in kalbinde yer alan Cours Saleya, -bu tarihi alanın ana yaya caddesi – cadde boyunca sıralanan şirin küçük dükkanlara göz atmak veya bir kahve içmek için harika bir yer. Özellikle canlı renkler ve harika kokularla ziyaretçileri çeken devasa yıllık çiçek pazarı ile ünlü.

2. Roma Harabeleri

Harika bir tarihi deneyim için, iki bin yıl önce Romalılar tarafından inşa edilen büyüleyici kalıntıları keşfedin. Roma Harabeleri her yıl düzenlenen Nice Caz Festivali’nin sergilendiği anfi tiyatroya sahip. Harabelerin bulunduğu ören yerinde etkileyici bir Roma hamamı kompleksi ve çok sayıda antik eser koleksiyonuna sahip ilgi çekici bir arkeoloji müzesi de yer alıyor.

3. Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain

Nice’in kalbinde yer alan MAMAC (Modern ve Çağdaş Sanat Müzesi) şehrin en gösterişli mekanlarından. 1990 yılında inşa edilen müze, modern mimarisi başlı başına bir eser. Müze, Amerikan pop sanatı, Amerikan minimalizmi ve Avrupa Yeni Gerçekçiliği’nden çeşitli eserler de dâhil olmak üzere seçkin ve ilgi çekici bir modern sanat koleksiyonuna sahip.

4. Nice Karnavalı

1294 yılına kadar uzanan Nice Karnavalı, dünyanın en büyük karnavallarından birisi. Karnaval, her yıl şubat ayında iki hafta boyunca gerçekleşen, yaklaşık 850 farklı kültürel, spor ve festival etkinliğinden oluşuyor. Her yıl eklektik şovlar için “Carnival King” tarafından farklı bir tema seçiliyor. Karnavalın özellikle güzel bir parçası, Promenade des Anglais boyunca gerçekleşen “Bataille de Fleurs” (Çiçek Savaşı). 1876’da ortaya çıkan bu gelenek, güzel kokulu çiçeklerin, karnavaldaki seyircilere atılması ile gerçekleşiyor.

5. Jardin Albert 1er

1828’de kurulan Nice’deki en eski halk bahçelerinden biri olan Jardin Albert 1er, Promenade des Anglais’in hemen dışındaki yeşilliklerin vahası. Palmiye ağaçları, dünyanın dört bir yanından bitkiler, özenle kesilmiş çimler, geleneksel bir atlıkarınca ve hatta bir açık hava konser alanı olan Théâtre de Verdure (yaz aylarında açık) bulunuyor. Bu park, halk arasında popüler ve güneşli, rahat bir öğleden sonra geçirmek için harika bir seçenek olarak kabul ediliyor.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here