Uçak Bileti

Topraklarının yüzde 98’lik bölümü çöllerden oluşan Moritanya, yaklaşık 4 milyon 301 bin kişinin yaşadığı bir Afrika ülkesi. Atlantik Okyanusu’na kıyısı olan başkent Nuakşot ve ülkenin ticaret merkezi olan Nouadhibou gibi yerleşim yerlerinin yanı sıra Atar ve Kaedi gibi şehirleriyle de bilinen ülke; yerel pazarları, geleneksel yaşamın sürdüğü yerleşim yerleri ve tarihi yapılarıyla gezilecek pek çok noktaya sahip. İşte Moritanya gezinizde görebileceğiniz o yerlerden bazıları.

Moritanya’da Görebileceğiniz 5 Yer

1. Grand Market

Eski bir balıkçı kasabası olan başkent Nuakşot’ın, alışveriş için gidilebilecek en ünlü yerlerden biri olan Grand Market, ülkeye özgü el emeği ürünlerin, çeşitli gıda ürünlerinin ve geleneksel giysilerin satıldığı büyük ama ekonomik bir yerel pazar. Siz de Grand Market’a uğrayarak seyahatinizi anımsatacak şeyler satın alabilirsiniz.

2. Moritanya Ulusal Müzesi

Ülkede yapılan kazı çalışmalarından çıkarılan arkeolojik eserlerin ve etnografik koleksiyonların sergilendiği Moritanya Ulusal Müzesi, ülke tarihi ve kültürel dokusu hakkında az bilinen pek çok şeyi öğrenebileceğiniz bir yer. Nuakşot’ta bulunan bu müzeyi gezerken ülkenin yerel kıyafetlerinin sergilendiği bölümü ziyaret etmeyi de unutmayın.

Mobil Uygulama

3. İbn Abbas Camii

Etkileyici mimarisiyle ülkeye gelen turistleri cezbeden İbn Abbas Camii, Moritanya’nın görülmeye değer tarihi yapılarından. 1963 yılında inşa edilen ve ülkedeki Müslümanların önemli ibadet noktalarından olan İbn Abbas Camii, Suudi Arabistan tarafından sağlanan destekle inşa edildiği için de Suudi Camii olarak da anılıyor.

4. Plage de Pecheurs

Atlas Okyanusu kıyısında bulunan Plage de Pecheurs (Pecheurs Plajı), okyanusta yüzme deneyimi yaşamak isteyenleri cezbediyor. İnce kumları, temiz suları ve şahane günbatımı manzarasıyla, ülkede hoş vakit geçirmek için oldukça ideal bir yer olan Pecheurs Plajı’nda uzun yürüyüşler yapıp, sıcak atmosferin tadını çıkarabilirsiniz.

5. Sixima Market

Nuakşot şehrindeki La Capitella Caddesi üzerinde yer alan Sixima Market, Atlas Okyanusu sularında balık avına çıkan balıkçıların yakaladığı deniz mahsullerinin satıldığı bir balık pazarı. Organik balık pazarı ismiyle de bilinen bu pazara uğrayıp, akşam yemeğiniz için harika balıklar seçebilirsiniz.

Türkiye’den Moritanya’ya gitmek isteyenler, İstanbul üzerinden yapılan aktarmalı ve direkt uçuşlarla yaklaşık 7-15 saatte başkent Nuakşot’a gidip, buradan da diğer şehirlere ulaşım sağlayabilir. Eğer siz de Afrika coğrafyasını ve Moritanya’nın kültürel zenginliklerini daha yakından keşfetme hayali kuruyorsanız, Moritanya uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz. Ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman hava sıcaklıklarının ılımanlaştığı mart-kasım ayları arası olduğu için seyahat planlarınızı bu döneme göre ayarlayarak, daha keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here