Uçak Bileti

Monako, Avrupa’da kuzeybatı Akdeniz kıyılarında yer alan bağımsız bir şehir devleti. Prenslikle yönetilen ve resmi adı Monako Prensliği olan ülke, Vatikan’dan sonra Avrupa’daki en küçük bağımsız ülke unvanına sahip. Fransa tarafından kuzey, batı ve doğu yönlerinden çevrelenen Monako’nun güney ve güneydoğusunda ise Akdeniz bulunuyor.

Güney Fransa kıyılarına seyahat planı yapanların günübirlik de olsa rotalarına eklediği Monako, İtalya sınırına da 15 km uzaklıkta. Monte Carlo semtindeki lüks kumarhaneleri, kraliyet ailesi ve yat limanlarıyla tanınan Monako, dünyanın en zengin ülkelerinden biri olarak her bir köşesinde bu zenginliği yansıtıyor.

monaco gezilecek yerler

Monako Gezilecek Yerler

Monako, denildiğinde her zaman akla küçük ve zengin bir prenslik olduğu gelse de bu kent devlet aynı zamanda görkemli bir tarihe ve oldukça kozmopolit bir halka da ev sahipliği yapıyor. Kaliteli, seçkin ve lüks bir tatil için en ideal noktalardan biri olan Monaco gezilecek yerler açısından kısıtlı bir yüz ölçümüne sahip olsa da pek çok alternatifi sınırları içinde barındırıyor.

Monako’ya ister birkaç saatliğine, ister birkaç günlüğüne gelin zamanınızı iyi kullanırsanız çoğu yeri atlamamış olursunuz. Başlamadan önce genellikle karıştırılan Monako ile Monte Carlo arasındaki farka değinmek istiyorum. Monako ülkenin adıyken Monte Carlo, Monako’da yer alan bölgelerden biri.

Mobil Uygulama

1. Prenslik Sarayı

monako gezilecek yerler

Prenslik Sarayı (Prince’s Palace), Monako’nun başkenti Monaco Ville’de yer alan, Monako prenslerinin ve ailelerinin yaşadığı görkemli bir yapı. Akdeniz ve Avrupa mimarisinin etkileyici bir örneği olan sarayın önünde çok geniş bir meydan var. Prenslik Sarayı, ziyaretçi girişine kapalı olsa da önündeki meydandan yapıyı farklı açılardan fotoğraflayabilirsiniz.

2. Oceanographic Museum

monaco Oceanographic

Oşinografi Müzesi (Oceanographic Museum), Monako’nun en çok ziyaret edilen müzesi. 1848-1922 yılları arasında yaşayan Prens Albert’ın denize olan tutkusuyla kurulan müze, dünyadaki az sayıdaki deniz bilim müzesinden biri. Müze koleksiyonunda gemi modelleri, denizcilik araç ve gereçleri, silah, top, deniz atı, balina ve deniz kaplumbağası iskeletleri yer alıyor.

? Oşinografi Müzesi ziyaret saatleri 10.00-16.00. Müze, pazartesi hariç haftanın 6 günü ziyarete açık. Müze, Formula 1 Grand Prix döneminde hafta sonları ziyarete kapatılıyor. ? Oşinografi Müzesi giriş ücreti 14€, 4-12 yaş arası çocuklar 7€, öğrenciler 10€.

3. Monako Hayvanat Bahçesi

Monako Hayvanat Bahçesi, Fontvielle bölgesinde yer alıyor. 1954 yılında açılan hayvanat bahçesinde 250 farklı hayvan türü bulunuyor. Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olmasına rağmen hatırı sayılır büyüklükte bir alanı kaplayan hayvanat bahçesi yemyeşil dokusu ve bitki türleriyle botanik bahçesini andırıyor.

? Monako Hayvanat Bahçesi ziyaret saatleri 10.00-18.00. Hayvanat bahçesi, haftanın 7 günü ziyarete açık. ? Monako Hayvanat Bahçesi giriş ücreti 15€, 4-12 yaş arası çocuklar 7€, öğrenciler 10€.

4. Condamine Pazarı

Condamine

Condamine Pazarı, Monako’nun dört ana bölgesinden birinde konumlanıyor. Monako şehir merkezinde görülmesi gereken yerlerin başında gelen bölge içerisinde yat limanı, hediyelik eşya dükkanları, butik mağazalar, taze meyve ve sebze satan tezgahlar yer alıyor. Pazar, aynı zamanda Monako’da yerel halkın yaşamına tanık olabileceğiniz bir merkez olarak listenizde yer almalı.

5. Monako Katedrali

Monaco Cathedral

Monako Katedrali (Monaco Cathedral), Saint Nicholas Katedrali olarak da bilinen, 1875 yılında inşa edilmeye başlanan, 1903 yılında tamamlanan, Monako’nun en eski ve en görkemli ibadethanelerinden biri. İsmini Monako’ya ilk kilisenin inşa edilmesinde büyük pay sahibi olan St. Nicholas’tan alan katedral, eşsiz mimarisiyle göz dolduran bir yapı. Katedralin iç dekorasyonunda yer alan vitraylar görülmeye değer.

? Monako Katedrali ziyaret saatleri 10.00-17.00, pazar günleri 12.30-17.00. Hayvanat bahçesi, haftanın 7 günü ziyarete açık. ? Monako Katedraline giriş ücretsiz.

6. Prens Rainier Klasik Otomobil Koleksiyonu

Rainier museum

Prens Rainier Klasik Otomobil Koleksiyonu, Monako Kraliyet Ailesinin ülkeye armağanı. Monaco Top Cars Collection ismiyle de bilinen Prens Rainier Klasik Otomobil Koleksiyonu, 1923-2005 yılları arasında yaşayan Prens Rainer’in kişisel otomobil koleksiyonundan oluşuyor. Müze koleksiyonunda Avrupa ve Kuzey Amerika’da üretilen 120’den fazla klasik otomobil modeli bulunuyor.

? Prens Rainier Klasik Otomobil Koleksiyonu ziyaret saatleri 10.00-17.30. Müze, haftanın 7 günü ziyarete açık. ?Prens Rainier Klasik Otomobil Koleksiyonu giriş ücreti 8€, 6-16 yaş arası çocuklar 4€.

7. Saint Martin Bahçeleri

Monaco-Saint-Martin

Saint Martin Bahçeleri (St. Martin Gardens), Monako’nun Monte Ville bölgesinde yer alan Monako prensliğinin en önemli parklarından. Prens Albert’in bronz heykelinin merkezinde yer aldığı park, yürüyüş yolları, yeşil dokusu ve huzurlu atmosferi ile dinlenip soluk alabileceğiniz bir merkez.

Monako’da konaklama

Monako’da hesaplı otel diye bir kavram yok. Hotel Alexandra hesaplı otel tanımına en yakın olan otel ancak o da aynı sebeple sürekli dolu oluyor. Ancak yine de çaresiz değilsiniz. Çünkü Monako o kadar küçük bir ülke ki çok uzağa gitmeden Fransa sınırında yer alan Beausoleil kentine varabilirsiniz.

Burada çok daha uygun oteller bulmanız mümkün. Eğer konaklama için lüks otel arıyorsanız Monako merkezde birkaç seçeneğiniz var. Bunlardan bazıları Fairmont, Meridien ve Spelugues.

Monako’ya nasıl gidilir

Monako’ya Türkiye’den en kolay ulaşım yöntemi hava yolu ulaşımı. Monako, çok küçük bir ülke olduğundan helikopter pisti dışında herhangi bir havalimanına sahip değil. Monako’ya en yakın havalimanı Fransa’nın Nice kentinde.

En ucuz Nice uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Nice Havalimanı, Monako’ya 33 km uzaklıkta. Nice Havalimanı’ndan Monako’ya ulaşım için otobüs, tren, taksi, araç kiralama ve özel transfer aracı seçenekleri bulunuyor.

Havalimanından Monako’ya en ekonomik ulaşım aracı otobüsler. Havalimanı gelen yolcu terminalinden hareket eden otobüslerle doğrudan Monako’ya 40 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Flixbus ve havalimanı servislerinin olduğu bu hatta otobüs biletleri 1-22€ arasında değişiyor.

Nice Havalimanı’nda 5 dakikada ulaşabileceğiniz tren istasyonundan Monako’ya düzenli seferler bulunuyor. Nice’ten Monako trenle 45 dakika sürüyor. Tren biletleri 6-12€ arasında değişiyor.

Monako, dünyanın en küçük ülkelerinden biri. Akdeniz’in kuzeybatısında konumlanan bu şirin prenslik rengarenk kumarhaneleri, ışıltılı mekanları, lüks otelleri, yat limanı ve müzeleriyle Avrupa’nın içerisinde bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here