Uçak Bileti

Doğu ve Orta Asya’da yer alan denize kıyısı olmayan bağımsız bir ülke olan Moğolistan, baş döndürücü doğası ve yüzyıllardır kaybolmayan göçebe kültürüyle mavi göklerin ülkesi olarak anılıyor. Kuzeyinde Rusya, güneyinde, doğusunda ve batısında ise Çin Halk Cumhuriyeti ile komşu olan bu etkileyici ülkede, yaklaşık 3 milyon kişi yaşıyor. Moğollar, Kazaklar ve Tuvalardan meydana gelen nüfusunun yüzde 30’u göçebe ya da yarı göçebe olan bu ülkede, çadırlarda yaşan yerel halkla tanışıp, Moğolistan kültürünü birinci ağızdan öğrenebilirsiniz. İşte Moğolistan’da görmeniz gereken göz alıcı şehirlerden bazıları.

Mavi Göklerin Ülkesi Moğolistan’da Görülecek 5 Etkileyici Şehir

1. Ulan Batur

Ülke nüfusunun neredeyse yarısı başkent Ulan Batur’da yaşıyor. Moğolca’da Kızıl Bahadır anlamına gelen şehrin eski ismi ise Urga olarak anılıyor. Orta Kuzey Moğolistan’da, Tuul Nehri üzerinde bir vadide kurulan bu şehirde, Gandan Manastırı, Sukhbahatar Meydanı, Moğolistan Ulusal Müzesi ve Zaisan Anıtı gibi turistik yerleri görebilirsiniz.

2. Karakurum

13. yüzyılda ülkenin başkentliğini üstlenen ve 30 yıl boyunca da bu konumda kalan Karakurum, Moğolistan’ın güneybatısında yer alıyor. Ülkenin en popüler turizm destinasyonlarından olan bu etkileyici şehrin en önemli turistik noktası ise Orhun kalıntılarının bulunduğu Dünya Kültür Hazineleri Alanı olarak biliniyor.

Mobil Uygulama

3. Erdenet

Erdenet, Orhon ilinin merkezi ve ülkenin en büyük ikinci şehri. Başkentten trenle 12 saat uzaklıkta bulunan Erdenet, dünyanın dördüncü büyük bakır madenine sahip. Ülkenin kuzeyinde Selenge ve Orhun nehirleri arasındaki bir vadide, Ulan Batur’un 241 kilometre kuzeybatısında konumlanan şehirde, yaklaşık 90 bin kişi yaşıyor.

4. Ölgi

Moğolistan’ın Bayan Ölgii ilinin merkezi olan Ölgi şehri, ülkenin en batısında bulunuyor. Yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı bu ufak şehir, ülkenin kültür sanat faaliyetleri bakımından öne çıkan yerleşim yerlerinden. Ülke tarihine ve kültürüne ışık turan müzeleri, yeşil alanları ve ulusal tiyatrosuyla bilinen bu şehir, turistlerin uğrak adreslerinden biri.

5. Hovd

Hovd ilinin merkezi olan Hovd şehri, Altay Dağları’nın eteklerinde Buyant Nehri’nin kıyısında yer alıyor. Yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı bu şirin yerleşim yerinin kuruluşu ise 17. yüzyıla kadar uzanıyor. Galdan Boşugtu Han tarafından kurulan Hovd, muhteşem doğa manzaraları seyretmek isteyen gezginler için oldukça cazip bir yer.

Siz de, Asya’nın büyüleyici atmosferini gözler önüne seren bu cezbedici ülkeye doğru yola koyulup, unutulmaz hatıralar biriktirebilirsiniz. Türk vatandaşlarından 30 güne kadar vize istemeyen bu şahane ülkeyi ve göz alıcı doğasını keşfetmek için Moğolistan uçak bileti kampanyalarına göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here