Uçak Bileti

Hem Türkiye‘nin hem de Ege Bölgesi’nin en önemli ve tarihi şehirlerinden biri olan Manisa, göz alıcı güzellikteki yapıları, antik kentleri, doğal güzellikleri ve kültürel dokusu ile ilgi çekiyor. Birbirinden eşsiz turistik yerlere sahip olan şehir, kültür turizmi sevenler için oldukça cazip bir destinasyon.

Manisa Seyahatinde Görülmesi Gereken 4 Adres

1. Tarihi Kula Evleri

Şehrin en kalabalık ilçelerinden biri olan Kula, şehre gelen turistlerin de gözde adreslerinden biri. İzmir- Ankara yolu üzerinde bulunan şehir, Tarihi Kula Evleri ile adından söz ettiriyor. Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan bu evler, 18 ve 19. yüzyıldan bu yana ayakta duruyor. Bu şirin evler, ahşap süslemeleriyle de dikkat çekiyor.

2. Aigai Antik Kenti

Mobil Uygulama

Manisa’nıın Yunusemre ilçesinde şehir merkezine yaklaşık 49 kilometre uzaklıkta kalan Aigai Antik Kenti, Heredot’un bahsettiği 11 Ailois kentinden biri olarak biliniyor. Tarihi kökeninin Bergama Krallığı dönemine kadar uzandığı düşünülen antik kent, Roma döneminde bir ticaret merkezi haline dönüşmüş.

3. Thyateira (Akhisar – Tepe Mezarlığı)

Lidya döneminde yapıldığı düşünülen Thyateira (Akhisar – Tepe Mezarlığı), Antioküs’ün yenilgiye uğramasından sonra Selevküslerin eline geçmiş ve Bergama Krallığı’nın bir parçası olmuş. Günümüzde Akhisar şehir merkezinde antik Thyateira’ya ait bazı tarihi kalıntıları görmek mümkün. Ayrıca İncil’de adı geçen 7 kiliseden biri de burada bulunuyor.

4. Manisa Müzesi

Ören yerlerinden çıkan eserlerin sergilendiği Manisa Müzesi, Muradiye Camii’nin batısında, külliyenin medrese ve imarethane bölümlerinde yer alıyor. Arkeolojik eserlerin sergilendiği imarethane bölümünde: Bronz Çağ’dan Bizans dönemi sonunda kadar ki zaman dilimine ait heykel, toprak kap, büst, takı gibi eserler görülebiliyor.

Manisa’ya hava yolu ile ulaşım sağlayabileceğiniz en yakın havalimanı İzmir’de hizmet sunan Adnan Menderes Havalimanı. Uçuş sonrasında İzmir otogarından kalkan otobüsler ile yaklaşık 45-60 dakikada ulaşım sağlanabilen bu etkileyici şehri keşfetmek için İzmir uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here