Uçak Bileti

Türkiye‘de nadir görülen doğa harikalarına ev sahipliği yapan Manisa, doğaseverler için etkileyici manzaralar ve büyülü bir atmosfer barındırıyor. Şehrin pek çok bölgesinde karşınıza çıkabilen bu yerlerde keyifli zamanlar geçirmek için seyahat planınızı hayata geçirme zamanı geldi.

Manisa’da Görülecek 4 Etkileyici Doğa Harikası

1. Spil Dağı

Şehrin güney bölümünde bulunan Spil Dağı‘nda oldukça etkileyici bir milli park da yer alıyor. Şehir merkezinden 23 kilometre uzaklıktaki dağ, 60 metreden başlayıp zirvede 1517 metre yüksekliğe kadar ulaşıyor. Kayak ve doğa yürüyüşü meraklıları için de oldukça cazip bir adres olan Spil Dağı, milli park sınırları içerisinde kalan mağara, kanyon, göl, Tantalos Kalesi gibi doğal ve tarihi güzelliklerle de ilgi çekiyor.

2. Fosil İnsan Ayak İzleri

Gediz Irmağı kıyısında Manisa’nın Salihli ilçesine bağlı Sindel mahallesi sınırları içindeki fosil insan ayak izleri, 1969 yılında MTA tarafından ortaya çıkarıldı. Kula merkezli bir yanardağın çıkardığı tüflerin içerisinde yer alan bu ayak izlerinin günümüzden 26 bin yıl öncesine ait olduğu belirlenmiş. Bu izlerin 50’si MTA Tabiat Tarihi Müzesi‘nde, bir tanesi ise Manisa Müzesi’nde sergileniyor.

Mobil Uygulama

3. Kula Jeoparkı ve Peri Bacaları

Türkiye’nin en genç volkanik alanı olan Kula’nın Burgaz mevkiinde Gediz Nehri’nin üst kısmında meydana gelen peri bacaları, ilçeye yaklaşık 18 kilometre mesafede bulunuyor. 2013 yılında UNESCO sertifikası alan Kula Jeoparkı ise Türkiye’nin ilk jeoparkı olma özelliğine sahip.

4. Niobe Kayası

Spil Dağı’nın kuzeybatı eteklerindeki Niobe Kayası, turistlerin sıkça ziyaret ettiği bir yer. Rivayete göre Kral Tantalos’un kızı olan Niobe, Thebai Kralı ile evlenir. Niobe’nin Kral’dan olan 12 çocuğu, kendisinden fazla çocuğu olduğu için Niobe’yi kıskanan Tanrıça Leto’nun iki oğlu tarafından öldürülür. Niobe’nın günler süren ağlaması ve yası üzerine daha fazla acı çekmesini istemeyen Zeus, onu kaya parçası haline getirir.

Bu doğa harikası şehre en yakın havalimanı İzmir’deki Adnan Menderes Havalimanı. Siz de İzmir uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, Manisa’nın şahane atmosferi ile karşılaşma şansı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here