Uçak Bileti

Portekiz‘in başkenti Lizbon, Atlantik Okyanusu kıyılarını süsleyen çevreci bir şehir olmasıyla biliniyor. Aynı zamanda Batı Avrupa’nın en eski şehri olan bu muhteşem yerleşim yeri, mimarisiyle bütünleşen büyülü atmosferi, tramvayları ve doğal güzellikleri ile bölgeye gelen turistlerin en gözde turizm destinasyonları arasında yer alıyor. Şehrin içindeki duvarların çoğu 1000 yıldır ayakta duruyor ve halen şehrin görkemini yansıtıyor.

Lizbon’da Gezilecek 5 Güzel Yer

1. Belem Kulesi

Belem Tower, Portugal

16. yüzyılda Portekizli kaşif Vasco da Gama anısına inşa ettirilen ve yıllarca Tagus Nehri’nin denizle buluştuğu bölgeyi korumak amacıyla kullanılan Belem Kulesi, 1983 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girdi. Fotoğraf makinanı Keşifler Çağı’nın en büyük temsilcileri olan Belem Kulesi ve etrafında bulunan Jeronimos manastırının bulunduğu muhteşem anıtları çekmek için hazırda bulundur.

2. Belem Sarayı

Belem-Palace

Mobil Uygulama

Tagus Nehri kıyısına kurulan Belem Sarayı, muhteşem mimarisi ile dikkat çeken bir yapı. 1559 yılında yapılan saray, günümüzde ülkenin Cumhurbaşkanları tarafından çalışma ofisi yahut ev olarak kullanılabiliyor. Belem Saray’ı bunun yanı sıra bazı uluslararası davetlere de ev sahipliği yapıyor.

3. Jerónimos Manastırı

Jeronimos-Manastiri

İçerisinde ünlü edebiyatçılar Alexandre Herculano, Luís Vaz de Camões ve Fernando Pessoa’nın yanı sıra kâşif Vasco da Gama’nın mezarının da bulunduğu Jerónimos Manastırı,ülkenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan önemli yapılarından.

4. Kaşifler Anıtı, Belem

Belem-Statue

Portekizli denizcilerin 15. ve 16. yüzyıllarda yaptığı keşiflerin anısına yaptırılan Kaşifler Anıtı, 1940 yılında Portekiz Dünya Fuarı için hazırlanmış görkemli bir eser. 52 metre yüksekliğe sahip olan bu anıt üzerinde, Portekiz’in ünlü deniz kaşifi Prens Henry ile birlikte 30 farklı denizci figürü daha bulunuyor.

5. Alfama Bölgesi

Alfama-Lisbon

Hamam anlamına gelen Arapça bir kelime olan ‘al-hamma’dan gelen ismiyle, şehrin en eski bölgesi olarak anılan Alfama Bölgesi, dar sokakları ve tarihi binaların yarattığı etkileyici dokusuyla dikkat çekiyor. Buraya yapacağınız ziyarette nostaljik tramvayla ya da yürüyerek Alfama’nın muhteşem sokaklarını gezebilirsiniz.

Lizbon’da akşam yemeği genelde 8’den sonra ve haftasonları 9 yada 10’dan sonra yenir. Diğer Avrupa’nın büyük kentlerine kıyasla daha ucuz ve Bairro Alto bölgesinde her türden damak zevkine hitap edecek restoranlar bulunuyor.

Lizbon havalimanı aslında tam olarak şehrin merkezinde bulunuyor ve otelinize birkaç dakika içinde ulaşabilirsiniz. Hem metro hem de özel “AeroBus” hızlı bir şekilde sizi otellerin ve en yoğun bölge olan merkeze ulaştırabilir.

Siz de, Lizbon uçak bileti kampanyalarını inceleyerek, Avrupa’nın en gözde şehirlerinden birini keşfedip, güzel hatıralar biriktirme şansı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here