Uçak Bileti

Dokumaları, travertenleri ve horozuyla tanınan Denizli büyük bir hayranlıkla gezilip görülecek Anadolu’nun sanat eseri gibi ince ince işlediği bir şehir. Sahip olduğu 19 antik kent ve 1000’e yakın tescilli kültür varlığıyla Kalkolitik Çağdan beri tarih boyunca kesintisiz bir yerleşim yeri, ticaret ve haberleşme merkezi olmuş.

Menderes Nehri vadisinde, doğal bir sit alanı olan Pamukkale, bembeyaz travertenleriyle bir gelin gibi karşılıyor sizi. Unesco Dünya Mirası Listesindeki Pamukkale ören yerinde bulunan tüm antik kentler de birer müze niteliğine sahip.

Denizli-Gezi-Rehberi

Roma ve Bizans dönemlerinin önemli bir merkezi ve Hıristiyanlığın kalbi olan Hierapolis Antik Kenti ile Denizli’ye 6 km mesafede bulunan Laodikeia en önemlileri. Laodikeia’da mermer ve kandiller üzerine işlenen horoz figürleri ise, yerli bir ırk olan meşhur Denizli Horozunun o çağlarda da var olduğunun gösteriyormuş.

Denizli’de gördüğünüz göreceğiniz her yer başlı başına bir doğa harikası: Mağaralar, göller, yaylalar, kanyonlar… Honaz Dağı Milli Parkı, Kartal Gölü Tabiatı Koruma Alanı, Akdağ ve Babadağ birçok endemik bitki barındırıyor. Bu şahane atmosferde susörfü, kano-rafting, kayak ve kış sporları, dağ yürüyüşü ve yamaç paraşütü için doğa adeta sizi çağırıyor.

Mobil Uygulama

Denizli-Ulasim

Tarihi ipek yolu üzerinde bulunan Denizli’de hükümet konağı, hamam, medrese, kervansaray, cami ve türbe gibi tarihi yapılar ile yerel mimari örneklerinin sayısı öyle fazla ki, ne yana baksanız şehirdeki tarih ve yaşanmışlık kendini belli ediyor. Şehrin içinde bölgenin folklorik kültürünü incelemek, alışveriş yapmak ve mutfağını tatmak için olanaklar çok çeşitli.

Tarihi pazarlar ve hediyelik eşya dükkânları yöresel işçilik ürünleriyle dolu. Antik dünyanın en değerli dokumalarının bu coğrafyada dokunmuş ve buradan dünyaya pazarlanmış olduğu gerçeğiyle Denizli günümüzde de tüm dünyada ünlü bir tekstil markası.

Dericilik sanatının da dokumacılık kadar eski olduğu Denizli yöresinin cam sanatı ve çömlek ustalığı da somut olmayan kültür mirası listesine alınmış. Bereketli tarım arazilerine sahip efeler diyarı Denizli aynı zamanda leblebinin ve şarabın da anavatanı. 22 farklı çeşit leblebinin ve Anadolu’nun bilinen en eski üzümlerinden Çalkarası’nın öz toprağı.

Denizli-Seyahat

Denizli’ye Nasıl Gidilir?

Antik dönemden bu yana ulaşımda bir kavşak noktası görevi üstlenen Denizli, İzmir-Aydın, Antalya-Muğla, Afyon-Ankara karayollarının tam ortasında bulunuyor. Bu özelliğiyle diğer tüm illere ulaşımın son derece kolay olduğu Denizli, Ankara’ya 488, İstanbul’a 633 ve İzmir’e 268 km mesafede.

Denizli otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Denizli’ye ulaşım için bir başka seçenek ise havayolu. Bu güzel şehri keşfetmek için bir Denizli uçak bileti edinmek yeterli. Uygun bilet fiyatlarını takip ettiğinizde, Denizli şehir merkezine 60, Çardak ilçe merkezine ise 5 km uzaklıktaki Çardak Havalimanına inmiş oluyorsunuz bile!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here