Uçak Bileti

Zengin petrol ve doğalgaz rezervlerinin etkisiyle son 20 yılda dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline gelen Katar, ihtişamın bir an bile eksilmediği yapıları, lüks otelleri, etkileyici müzeleri, denizin doldurulmasıyla oluşturulan sahilleri, masmavi sulara sahip plajları ve çölün suyla buluştuğu büyüleyici kamp alanlarıyla hayranlık uyandırıyor. Yaklaşık iki milyon nüfuslu bu ülke, iş gücü anlamında büyük bir göç alıyor. Hindistan, Pakistan, Fas, Filipinler, Ürdün ve Mısır’dan gelen insanların ülke nüfusunun büyük bölümünü oluşturduğu Katar, lüks seyahat meraklıları için oldukça cazip bir adres.

Katar’da Görülmesi Gereken 4 Yer

1. İslam Eserleri Müzesi

İslam Eserleri Müzesi, ülkenin en önemli ve en büyük müzesi olarak anılıyor. Burka giymiş bir kadını andıran mimarisi, İslam tarihine ışık tutan zengin koleksiyonuyla adını duyuran bu müze, Paris’teki Louvre Piramidi’nin de tasarımcısı olan ünlü mimar Ieoh Ming Pei tarafından itasarlandı. Bu müzeyi ziyaret etmek isteyen kadınların diz altında bulunan bir etek ve kollarını kapatan kıyafetler giymesi isteniyor.

2. Souq Waqif (Eski Pazar)

Katar’ın kültürel ve mimari dokusunu keşfetmek için en doğru adreslerden biri olan Souq Waqif’in labirenti andıran dar sokaklarında dolaşmadan bu ülkeden ayrılmamalısınız. Gıda ürünleri, halılar, baharatlar derken renklerin ve kokuların birbirinde karıştığı bu canlı pazar, namaz saatlerinde ve hava sıcaklığının yükseldiği öğlen saatlerinde oldukça sakinleşiyor.

Mobil Uygulama

3. Katara Kültür Köyü

Yıl boyunca sayısız tiyatro, dans galeri ve çeşitli sahne performanslarına ev sahipliği yapan Katara Kültür Köyü, ülkenin en önemli rekreasyon alanı olarak nitelendiriliyor. Kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra restoranlar, spor alanları ve plajı da bulunan bu köy, geleneksel güvercin evleriyle de adından söz ettiriyor.

 4. Al Zubarah Arkeoloji Alanı 

Ülkenin kuzeybatısında yer alan ve kapsamlı bir restorasyon çalışmasından geçen Al Zubarah Arkeoloji Alanı (Al Zubara Archaeological Site), bölgedeki 18 ve 19’uncu yüzyıl yerleşiminin en iyi korunmuş örneklerinden biri. 2013 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilerek koruma altına alınan bu alan, otantik ve dingin görüntüsüyle göz kamaştırıyor.

Bonus: Banana Island

Doha merkezinden hareket eden feribotlarla yaklaşık 30 dakikada ulaşılan Banana Island, bembeyaz kumları ve turkuaz renkli sularıyla yüzmenin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin favori adreslerinden. 800 metre uzunluğundaki sahilin yanı sıra Orta Doğu’nun en büyük spa ve wellness merkezine de ev sahipliği yapan Banana Island, kuşbakışı bakıldığında muza benzediği için bu isimle anılıyor.

Siz de bu ülkenin ihtişamına ve zengin yaşamına tanık olmak istiyorsanız Katar uçak bileti fırsatlarına göz atarak kendinizi Katar’ın büyülü dünyasında bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here