Uçak Bileti

Orta Doğu coğrafyasının en lüks ve gösterişli ülkelerinden biri olan Katar, birbirinden ihtişamlı gökdelenleri ve modern yapılarının yanı sıra bölgedeki geleneksel yapıyı yansıtan turistik noktalarıyla da dikkat çekiyor. Yaklaşık 2 milyon insanın yaşadığı bu bölge, zengin petrol kaynaklarının getirdiği ekonomik güçle birlikte son 20 yılda oldukça hızlı bir büyüme yakalamış. Şehir merkezinde bulunan eski yapıların yerini devasa gökdelenler alırken, ülke kültürünü yansıtan yapı ve yerleşim yerleri de korunarak turizme kazandırılmış. Sokaklarında geleneksel kıyafetlerle gezen çok sayıda insan görebileceğiniz bu şaşırtıcı ülkede, hız ve lüks olmazsa olmaz şeylerin başında geliyor.

Ülkede, nüfusun neredeyse dörtte üçü göçmenlerden meydana geliyor. Hindistan, Pakistan, Fas, Filipinler, Ürdün ve Mısır’dan gelen göçmen nüfus aynı zamanda ülkenin istihdam gücünü de oluşturuyor. Başta hizmet sektörü olmak üzere iş yaşamının her yanına yayılan bu zengin yapı, ülkenin çok uluslu yapısını güçlendiriyor.

Katar’da yaşayan yerel halkın büyük bir bölümü İslam kültürü ve geleneklerine uygun olarak giyinmeyi tercih ediyor. Bu nedenle sokaklarda yürürken, çarşaflı kadınlar ve geleneksel elbiseler giymiş erkekler ile karşılaşabilirsiniz.

Ülkede büyük otel ve restoranlar dışında alkol satışı yapılan bir mekân yok. Bu nedenle hem turistler hem de yerel halk yalnızca bu yerlerde alkol tüketebiliyor. Bu anlamda bir kısıtlama yok.

Doha ve çevresinde pek çok plaj mevcut. Karasal iklimin etkileri hissedilen ülkede, şubat ayından ekim ayına kadar denize girmek mümkün ancak şehir içerisinde bikini mayo gibi deniz kıyafetleri ile dolaşılması hoş karşılanmıyor.

Mobil Uygulama

Yerel halkın özellikle de çarşaf giyen kadınların yoğun olduğu yerlerde fotoğraf çekerken dikkatli olun. Özellikle de erkekseniz. Dini inanışlar yüzünden bu durumun hoş karşılanmadığı yerler olabiliyor.

Başta İslam Sanatları Müzesi ve dini yapılar olmak üzere ülke genelinde kadınların askılı bluz ya da kısa etek gibi kıyafetler giymemesi bekleniyor. Bu durum sokaklarda katı kurallar ile belirlenmese de toplumsal yapı bunu hissettiriyor.

Katar’da yaşayan çoğu kişi şahin besliyor. Başta Souq Vakif bölgesindeki dükkânlar olmak üzere pek çok yerde bu kuşların satıldığını görmek mümkün. Bir şahinin fiyatı ise yaklaşık 40-50 bin liradan başlıyor.

Katar Müslüman bir ülke olduğu için namaz saatlerinde dükkânlar kapalı olabiliyor. Bu nedenle aynı anda birçok dükkânı kapalı gördüğünüzde şaşırmayın. Başka yerlerde zaman geçirmeyi deneyin.

Katar Seyahatinde Yapmanız Gereken 7 Şey

İçindekiler

1. Ülkenin kültürel dokusunu ve gündelik yaşamını daha yakından tanıma fırsatı sunan Souq Waqif’in labirenti andıran dar sokaklarında kaybolmanın ve ülkeyi keşfetmenin tadını çıkarın. 

2. Havalimanından yaklaşık bir saat uzaklıktaki Sealine bölgesine gidip, son model jeepler ya da atv arabaları ile çöl safarisi yapın. Ayrıca develere binip daha geleneksel bir gezi yapma şansı da yakalayabilirsiniz.

3. Çölde deniz ne arar demeden kendinizi İran Körfezi’nin sakin ve tertemiz sularına bırakın. Çöl çevresinde bulunan lüks kamp alanları ve plajlar bu anlamda oldukça cazip imkanlar sunuyor.

4. Son 10 yılda büyük bir değişim yakalayarak ülkenin popüler SPA ve dinlenme alanlarından birine dönüşen Banana Island’ta masajın ve Doha’nın en büyük plajı olan 800 metrelik Banana Island Beach’in tadını çıkarın. 

5. Orta Doğu, Asya, Avrupa derken dünyanın mutfak kültürünü yansıtan bir restoranlar bölgesine dönüşen Katar’da, Fas’ın leziz mezelerini, Filistin mutfağının baharatlı et yemeklerini ve Çin mutfağının ilginç tatlarını deneyin.

6. Yerel halk arasında ‘shisha’ adıyla bilinen bir Orta Doğu lezzeti olan nargileyi denemek için en doğru yerdesiniz. Özellikle Souq Vakif’ta gezerken herhangi bir nargile salonuna girip bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

7. Uzaktan bakıldığında burka giyen bir kadını andıran İslam Eserleri Müzesi (İslamic Art Museum), içerisinde sergilenen birbirinden güzel rölyefler, heykeller, halılar ve daha bir çok tarihi eserle şehre gelenlerin beğenisini çekiyor.

Bir İslam ülkesi olan Katar’a giderken kadınlar omuzlarını kapatan ve boyu dizini fazla geçmeyen kıyafetler tercih edebilir. Bu ilginç coğrafyayı ziyaret etmek için kavurucu sıcakların azaldığı şubat – mart ayları arasındaki dönem oldukça uygun. Yaz döneminde hava aşırı sıcak olduğu için öğle vaktinden saat 16.00’a kadar yorucu bir plan yapmamakta fayda var. Siz de Katar uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, bu etkileyici şehrin sokaklarında unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşama şansı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here