Uçak Bileti

8 bin 500 yıllık tarihi ile Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden olan İzmir, çevresinde gezilecek görülecek onlarca durağa sahip. İzmir şehir merkezi başlı başına bir hazineyken, çevresindeki tarihi ve doğal güzellikleri de eklediğinizde eşi benzeri olmayan bir rota ortaya çıkıyor.

İzmir’in muhteşem tatil merkezleri Urla, Çeşme ve Alaçatı sadece Türkiye için değil dünyanın da en güzel tatil rotalarından biri. Çok pahalı olduğunu söyleyenlere inanmayın, her bütçeye uygun bir şeyler var burada.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

İzmir Çevresinde Günübirlik Gezilecek Yerler

Şirince, Selçuk, Efes ve Pamucak hem otantik köy hayatı, hem kadim uygarlıkların mirası hem de şahane deniz tatili vaat ediyor.

Mobil Uygulama

İzmir civarı gezilecek yerler arasındaki Şirince, köy havası soluyup, sabahları kuş ve horoz sesleri ile uyanabileceğiniz huzurlu bir tatil rotası olmaya aday. Selçuk’a 8 km uzaklıkta yer alan Şirince, Efes Antik Kenti ve Selçuk ile birlikte güzel bir günübirlik rota olur. Benim tavsiyem ise Selçuk ve Şirince’de en az 2 gün konaklayarak bölgenin zenginliklerine doyasıya vakit ayırarak gezmeniz.

Birgi, Tire, Ödemiş ve Gölcük rotası ise İzmir’in en verimli topraklarına ve yerel hayata yolculuğa çıkarıyor.

Ege Bölgesi’nin en önemli kayak merkezlerinden Bozdağ’ın eteklerinde yer alan Gölcük Mahallesi, hem yaz mevsiminde hem de kış döneminde bambaşka görsel şölen yaşatıyor. Gölcük’ün çevresindeki Salihli, Tire, Ödemiş gibi ilçelerde yaşayanların tatil amaçlı tercih ettiği Gölcük, kış aylarında donuyor. Bozdağ’ın kayak pistleri ise dillere destan güzellikte.

Bolu Abant’ı andıran Gölcük sohbaharda kahverengi bir renge bürünürken, yaz aylarında ise sıcaktan kaçıp serinlemek isteyenlerin ilk tercihi oluyor.

İzmir şehir merkezinden erkenden yola çıkarak Torbalı üzerinde ilerlerken Türkiye’nin en büyük otomobil müzesi Key Muesum’a uğrayın. Key Museum ziyaretinden sonra Ödemiş ve Birgi rotasında İzmir’in bambaşka yüzüne tanık olun. Aydınoğlu Beyliği’ne başkentlik yapan Birgi ve hemen ardından ziyaret edebileceğiniz Gölcük, alışageldik İzmir profilinin dışında yerler.

Foça, Bergama, Dikili ise huzur vadeden kasaba hayatından, neşeli plajlara ve UNESCO Mirası görkemli antik kente yolcuğa çıkarıyor.

Sığacık, Seferihisar, Özdere ve Gümüldür kalablıktan uzak çeşit çeşit plajlarında miss gibi Ege sularında tembellik yapmak isteyenlere şahane bir dinlenme rotası.

İzmir’e nasıl gidilir?

Türkiye’nin batısında, Ege Denizi kıyısında yer alan İzmir, Türkiye’de en kolay ulaşım imkanına sahip şehirlerden. İzmir Adnan Menderes Havalimanı, şehri yurt içi ve yurt dışında birçok noktaya direkt uçak seferleri ile bağlıyor.

Türk Hava Yolları, Anadolujet, Pegasus Hava Yolları, Atlas Global, Onur Air ve SunExpress firmalarının İzmir bağlantılı uçuşları bulunuyor. Türkiye’nin birçok şehrinden İzmir’e direkt uçuşlarla ulaşabilirsiniz. İzmir’e uçak dışında tren ve otobüsle de ulaşım imkanı var.

İzmir otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here